keskiviikko 7. maaliskuuta 2018

Heli Laaksosen pulu sai kehykset

Helmikuiselta Rakas, kutsusin meil 100 viarast - Heli Laaksosen maalauksia puulle ja parkkikiekolle -taidenäyttelystä, jäi matkaan ihana Pulu passis -teos. Se oli osa Murheenkryynit-sarjaa. Ja kuten aina, teos muuttaa muotoaan ja ilmettään kun se poimitaan pois ryhmästään. Nyt jäi pulu yksin, mutta ei haittaa. Päätin mukailla sille mahdollisimman sopivan tilan ympärille ja jäljittelin jopa taidenäyttelyn taustaväriä kotiin.

Pulu passis saa uudet kehykset

Emil Cedercreutzin museo tapahtumajuliste Heli taidenäyttelystä koostui Muuttoliike-teoksen osista ja julisteen päällä Pulu passis sellaisena kuin se kotiin tuli.


Kaipasin heti pululle omaa tilaa, sitä suoja-aluetta, joka erottaa teoksen omaksi vahvaksi itsekseen.


Koska aihe on maalattu palaneen talon savuttuneista ja hiiltyneistä laudoista halusin sille seuraksi jotain kierrätettyä. Löysin Ekotorilta parilla eurolla kehykset, jotka näin sieluni silmin sopivaksi tarkoitukseen.

Kehyksen vihreä väri ei sopinut mitenkään ajatukseen, joten maalasin kehyksen matta mustaksi. Poistin siitä vanhasta valokuvasta jääneen paspartuurin sekä lasin.Tein taustalevyyn piikillä ja ruuvilla pienen läpiviennin. Maalasin kaiken mustalla yli. Kuivaan taustalevyyn kiinnitin pulun tiukasti, ettei se pääse heilumaan. Lopuksi asetin kehyksen paikalleen. Ja siinäpä se oma tila sitten oli. Omanlainen loppusilaus ennen esiinpanoa.

Kehys antaa mahdollisuuden pitää pulua joko pöydällä tai seinällä.Pulu passis on nyt kehystetty.


Tässä vielä muistin virkistykseksi, miltä näytti taidenäyttelyn asetelma.


Ihana kokoelma nimeltä Murheenkryynit.

Murheenkryynit sarja mustalla taustalla. Työt on tehty tuhopoltetun talon jäljelle jääneistä rakenteista akryyliväreillä. Mukana salaperäinen luu, jonka alkuperä ei ole täysin selvillä.

Vas. Saak tulla, vaikkei kutsuttu?, ylhäällä keskellä Pulu passis, alapuolella Pois päiväjärjestyksest ja oikealla Horsmanaulakko.

- Mahtavaa. Helin taide kotona lisääntyy!

4 kommenttia:

 1. Ei uskoisi Murheenkryyneiksi noita upeuksia <3 Mukavaa viikonjatkoa Sinulle <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä on minustakin upeita, ei ollenkaan murheenkryynijälkeä, mutta lautojen alkuperä...se on jännä juttu.

   Poista
 2. Hieno kehys pululle - kyllä kelpaa olla passis :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä on hyvä tarkkailuasema. Tästä näkee hyvin kaikkialle. Passis ko passis.

   Poista