sunnuntai 11. maaliskuuta 2018

Kilpailun voitto + vanhat lehdet = DIY-kortit

Onnittelukortteja tarvitaan aika ajoin ja yht'äkkiä havahduin, etten ole aikoihin tehnyt mitään omatekoisia kortteja. Minulla on jo vuosia ollut tapana mieluummin tehdä itse kuin ostaa kortit valmiina. Ja kun tarve iskee, ammottaakin korttivarasto tyhjyyttään. Mutta nytpä tuli oiva hetki ottaa esiin sakset, liima, tussit, rautalanka ja pahvit.

"Ihan pihalla
- ihanaa"

Sain askartelutarvikkeita ja lehtiä

Voitin jokin aika sitten pussukan erilaisia askartelumateriaaleja Tuijan arkielämää -blogin järjestämästä kilpailusta. Pussukassa oli sopivasti blingiä, erilaisia nauhoja, pieniä esineitä ja kauniita helmen puolikkaita. Ne jäivät vain odottamaan sopivaa hetkeä, jolloin iskee kunnon askarteluvimma.

Naapurin kanssa luetaan kilpaa erilaisia sisustuslehtiä ja vaihdellaan niitä. Kuin tilauksesta sain häneltä viikonloppuna ison kassillisen luettuja lehtiä. Tässä olikin jo selvä vinkki ilmoilla - nyt on aika!

Kaikkea kasassa - oli aika ryhtyä askartelemaan. Aiemmin ostamani A6-kokoiset valkoiset pahvit odottivat nyt uutta ilmettä.


Tässä muutamia valmiita kortteja.

En ole koskaan ollut kunnollinen skräppääjä, mutta jotain sen suuntaista kai jäljittelen useinmiten. Otin muutaman luetun lehden ja lähdin etsimään sopivia kuvia, joihin istuisi hyvin metalliset kukat, perhonen, sakset, henkari, avaimet, rusetit, koristenauhat ja helmen puolikkaat.


Pöytä on katettu! Kaikki alkaa olla valmiina askarteluun.Vanhoista sisustuslehdistä löytyi juuri sopivia kuvia, joista pääsin ideoissa eteenpäin. Ja löytyi sieltä suhteellisen kivoja sanojakin, sillä olin päättänyt, että kaikki pitää löytyä näistä lehdistä, jotka pöytään ladoin.

"Arjen ilo ja 
inspiraatio"


Ihana naulakko ja miten hyvin nuo pienet avaimet sopikaan tähän kuvaan.

Arjen ilo ja inspiraatio, Juhlista parhaat...kyllä niitä sanojakin alkoi löytyä.


Tässä avaimet vähän lähempää.Tähän narukuvaan tuli sakset kuin tilauksesta.

Pelargonit saivat seuraa värikkäistä helmistä.Tässä kaikki oli vielä niin hakusessa...


"Häivähdys
mummolaa"


Nyt on jonkinmoinen läjä kortteja valmiina. Kyllä näistä aina johonkin joku sopii.

"Kotoilu 
kannattaa aina"

- Oletko sinä kokeillut skräppäystä?

10 kommenttia:

 1. Ihania kortteja ❤ Skräppäiltyä on tullut aina joskus harrasteltua. Mukavaa puuhaa ❤

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Askartelu on aika rentouttavaa ja mukavaa puuhaa kaiken kaikkiaan. Ehkä pitäisi tehdä useamminkin ja oikein perehtyä skräppäyksen saloihin :)

   Poista
 2. Kauniita kortteja! Itse tehden saa kyllä persoonallisia ja kivoja kortteja. Omat askartelut ovat viime aikoina olleet aika vähäisiä. Kesällä ulkopöydän ääressä tulee välillä urakoitua kortteja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä itse tehty henkii aina omaa viestiä. Harmi, että aikaa tälle puuhalle ei automaattisesti järjesty viikkojen tunneista. Hyvä, kun joskus tarttuu toimeen. Innostun kyllä tekemisen meiningistä.

   Poista
 3. Kylläpä osasit tehdä mahtavia kortteja ja löysit tarvikkeille hienot ideat. Hyvä !!!
  Pitäiskö minun kans alkaa katsella lehtiä, etsiä sieltä kuvia, eikä käyttää leimakuvia.
  Ihania kortteja teit, kiva kun innostuit.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen tuota vanhojen lehtien hyötykäyttöä. Olen aina tehnyt niin, sillä tarjolla on niin paljon hyvää materiaalia. Sinulta saatu ylläripaketti oli oiva harrastuksen herättäjä. Tuli ainakin muutama kortti jemmaan.

   Poista
 4. Tosi hienoja kortteja olet tehnyt! Itse ehdin nykyään askarrella liian harvoin, ja silloinkin lähinnä lasten kanssa. Hyvää alkanutta viikkoa! P.s. blogissani on käynnissä kiva messulippuarvonta:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Askartelu on niin rentouttavaa ja mukavaa puuhaa, että suosittelen sitä lämpimästi. Itsekin ehdin näihin puuhiin liian harvoin. Käynpä tässä samalla kurkkamassa blogiisi ;)

   Poista
 5. Hienot kortit . En ole koskaan yrittänytkään ja katselen tässä suu ammollaan sinun tekemisiä. Kyllä siihen tarvitaan sitä jotain pääkopasta ennenkuin tällaista jälkeä syntyy. Missäköhän minä olin silloin kun näitä taitoja oli jaossa. Ottaisin mielelläni jokaisen kortistasi. Upeaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onpa kiva saada tällaista palautetta, sillä välillä olin aikaansaannoksistani jopa epäileväinen, tuleeko korteista likikään, mitä toivoin. Ehkäpä näitä voi siis huoletta käyttää 😊 Ajatus teossa vähän karkaili, kun kuvia etsin...

   Poista