lauantai 17. maaliskuuta 2018

Mikä huhtikuussa koskettaa sielua voimakkaimmin?

Sain jokin aika sitten Saaristopuutarha-blogilta Huhtikuun tärkeät kevään merkit -haasteen. Siirsin vastausta tarkoituksella pidemmälle, sillä haasteessa pitää listata viisi tärkeintä kevään merkkiä ja koin pystyväni vastaamaan vasta lähempänä huhtikuuta. Tunne listaukseen alkaa olla nyt helpompi ja mielessä pyörii helposti niitä asioita, jotka koskettavat sielua voimakkaimmin.

Käynnissä on maaliskuu, kevätkuukausi, joka kuitenkin tuntuu täydeltä talvelta. Aamulla maa loistaa valkoisena ja mittari näytti yli -13 astetta pakkasta. Se ei ole ihan toivottua kevättä, kun ottaa huomioon, että ollaan jo pitkällä maaliskuuta. Mutta eihän kylmyys voi enää kauaa kestää. Sydämessä on kevät!

Viisi tärkeintä kevään merkkiä

1. Risurakkaus roihahtaa 

Kevään puuhiin kuuluu omenapuiden leikkaus. Syntyneestä jätteestä on tehty mm. herkkukasoja rusakoille, mutta myös risuperhosia. Tässä ne lentelee varaston seinälle - omenaperhoset. Perhosten siipiin on pyöritelty kultalankaa.


Jokainen meistä on oma persoonallinen yksilö, mutta porukassa näytämme samanlaisilta.


Kevään ehdoton rakkaus on risulintu. Risulintuja tehdään silloin, kun ilma on jo niin lämmennyt, ettei tarvita hanskoja. Tämä lintu syntyy parhaiten ilman käsineitä ja reiluin ottein. Maitotonkan päällä tämä askartelun helmi on kuin kotipesällään.


Risulinnut syntyvät yksinkertaisista asioista; Terrakottainen pallo on linnun sielu. Sielu rakentuu linnuksi risujen ja lautalangan avulla. Pian alkaa olla aika, jolloin parvi lintuja pörhältää taas pihaan. Nämä eivät ole muuttolintuja, vaan talvehtivat pihalla läpi vuoden. Säät kuluttavat hentoja koivunoksia, joten parvi pitää rakentaa uudelleen lähes joka kevät. Risurakkauteen kerran syttynyt ei voi siitä koskaan toipua. 2. Piha ja puutarha ovat jutuissa useimmin toistuvat sanat 

Sanavarastoni alkaa noudattaa tiettyä kaavaa, joissa piha ja puutarha ovat lauseissa joka ainut päivä. Rakastan kevään merkkien seuraamista niin paljon, että hehkutan aina sitä, kuinka uudistavaa kuukautta eletään. Sitä ihanaa kasvun ihmettä voi aistia kaikkialla. Talvi on hellittänyt otteensa ja ilma lämpenee selvästi.

Piha ja puutarhamessut on tärkeä kevään merkki. Messut tarjoaa tilaisuuden muutamassa päivässä aistia värejä, tuoksuja, makuja ja ideoita koko kesäksi. Tämä on kevään avaaja, todellinen risteys, josta tietää; nyt on aika valita suunta.


Ihana kaapelikelasta tehty hevonen Turun Piha & Puutarha -messuilla.

Ostan kukkakimppuja ja -nippuja enemmän kuin minään muuna kuukautena.Askartelen kevään ensimmäisistä kukista kaikenlaista. Tässä narsissit seinällä.

Selvää kevättä on ilmassa, kun pyörin joka kauppareissu katsellen siemenhyllyjä. Tämä vaan tuntuu niin tärkeältä. Löydän aina uutta, mutta usein valitsen ne vanhat hyvät vaihtoehdot. Päivänsini on yksi kauneimmista itse kasvattamistani kukista.


Joka kevät haen maljakkoon vaahteran oksia, sillä on varsin kaunista katseltavaa, kun ryppyinen vaahteranlehti levittää lehtensä auki, kuin lepakko siipensä. Tätä hetkeä en halua ohittaa yhtenäkään keväänä.Varma ja tärkeä kevään merkki on maasta puskeva uusi vihreä. Tässä omaa mattoaan kutoo idänsinililja ja porukassa seistä pojottavat pikkuruiset liljat. Joka aamu pitää käydä pihalla tarkastamassa, mitä uutta mullasta on noussut pintaan.


3. Pihasta tulee olohuoneen jatke 

Monta kuukautta on asuttu pääosin sisällä. Nyt on aika heittää ovi sepposen selälleen ja muuttaa ulos. Kevään odotettua merkkiä edustaa se aika, jolloin ulkona vietetään useampi tunti kuin sisällä. Keväällä on tärkeä rakentaa pihasta elämää tulviva keidas, jossa kaikkien on mukava olla.


Lasten leikeistä tuttuja autoja voi lainata myös muihin tehtäviin. Näillä on mitä ihaninta kuljettaa täysiä kuormia kevätkukkia. Ja kulkeehan ne kukkakorit mukavasti pyöränkin tarakalla.


Lumet on sulaneet, muovieläimet ryömivät talviuniltaan.


4. Joka päivä ulkona syömässä

Ravintolassa syöminen on mukavaa. Kevät avaa ovet omaan ulkoilmaravintolaan, jossa voi syödä ja juoda vaikka joka päivä.

Ulkona ruoka maistuu erilaiselta ja kaikki elämiset äänet tulevat kivana bonuksena. Keväällä joutuu vielä odottamaan omaa marjasatoa, mutta kaupasta ostetut lievittävät kesän janoa. Vaikka aina on sanottu, ettei ruualla saa leikkiä, niin kyllä se kevät pistää leikkimään. Kuinka herkullista onkaan se "silmänruoka"-lajike!


- Saisiko olla yksi kaulakoru aamiaiseksi?


Raikkaat juomat voi tarjolla ulkoterassilla suuremmallekin porukalle. Eikä juhlahumuakaan pidä mennä jonottamaan kauas.5. Innostus ja inspiraatio saa aivan uudet mittasuhteet

Olen kuukausien ajan kerännyt inspiroivia lehtiä. Keväällä luen niitä suorastaan ahmien. Uusia ideoita, uusia tekniikoita...inspiraatio on heräilemässä yhteen jos toiseen suuntaan.Keveitä matkatuliaisia. Lehdet ei paina paljon, mutta tarjoavat helposti mielenkiintoisia juttuja, joita luetaan yhden jos toisenkin kerran.


Varastot pursuilevat erilaisia kerättyjä ja säästettyjä materiaaleja. Matonkuteista voi pyöräyttää vaikka kesän viinipullolle kaulurin.


Vanhat kupit ja lautaset voi hyödyntää vaikka näin. Kevät ja kesä on kuitenkin yhtälailla kynttilöiden aikaa.


Ja keväällä iskee aina se suunnaton into rakentaa jotain pientä tai suurta. Ihanaa materiaalia edustaa mm. puiset viinilaatikot. Näistä syntyi pikkukaapit.


Tätä kirjoittaessani käyn kurkkaamassa lämpömittaria ja huomaan, että talvi koittaa edelleen pitää pintansa, mutta aurinko paistaa kirkkaasti.

Haastan mukaan pohtimaan näitä kevään tärkeitä juttuja seuraavat blogit:

- Tuijan arkielämää, korttien tekoa ja käsitöitä
- Kivisen Vilman piha
- Viherrin

HAASTEEN SÄÄNNÖT
1. Tee postaus ja kerro, mistä haasteen sait.
2. Kerro huhtikuusi 5 tärkeintä kevään merkkiä, jotka ilahduttavat sinun sieluasi voimakkaimmin. Etelärannikolla voi olla kevät jo maaliskuussa ja pohjoisessa toukokuussa. Muokkaan haasteen kuukausi sinun kevääksesi. Huhtikuu on tässä vain keskiverto.
3. Laita haaste kiertämään haastamalla kolme blogia.

22 kommenttia:

 1. Ihana postaus mukavaan haasteeseen <3 Kivaa viikonloppua :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Huomasinkin, että tämä ihku haaste oli lähtenyt sulta Saaristopuutarhalle ja nyt se on minulla. Kiva lukea kevään merkkejä, kun kevät nyt antaa himpan odottaa itseään...tunnelmaan on hyvä virittäytyä ajoissa!

   Viikonloppuja!

   Poista
 2. Tämä olikin hauska, että odotit vähän haasteen kanssa. Nyt nuo huhtikuun asiat ovat ihan hetkisen kuluttua täällä! Mukavaa kevätviikonloppua! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pieni aikalisä teki hyvää. Nyt näissä huhtikuun fiiliksissä pystyy paremmin elämään.

   Harmi, että kylmyys koittaa pilata kaiken. Kannoin juuri lopullisen puita sisälle ja aloin lämmityspuuhat, joita ei itse talvella juuri tarvinnut. Hassua sinänsä. 🧐

   Poista
 3. Tässä postauksessa on monta ihanaa asiaa, joihin voin yhtyä täydellä sydämellä. Olet myös aikamoinen kädentaitaja. Niin kauniita risuaskarteluja muunmuassa.
  Kiitos myös vinkeistä. Lähdenpä ihan kohta hakemaan pihalta muutaman vaahteranoksan.
  Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos!
   Vinkiksi vielä sanottakoot, että olen itse ottanut aina tuollaisia pienehköjä vaahteran oksia. Meillä tuuli tuo vastapäiseltä tontilta isoista vaahteroista tuhansia siemeniä, jotka ovat kovia itämään. Jollei niitä ajoissa huomaa, ne ehtivät kasvattaa suhteellisen nopsaan aitapensaiden sekaan vaahteran alkuja. Joskus jopa annan niiden kasvaa varta vasten, jotta voin napsia keväällä suoria ja pitkiä puunalkuja maljakkoon. Kannattaa kokeilla, ehdottomasti!

   Poista
 4. Kiitos haasteesta! Laitan työn alle... Rima aika korkealla kun tätä lukee, hieno postaus :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva! Älä turhaan pohdi rimoja ;) Uskon, että keksit nopsaan näitä tärkeitä kevään merkkejä. Siinä vähän mukavaa ajankohtaista pohdittavaa ja pian kivaa postailtavaa.

   Poista
  2. Hienoa! Käynpä kurkkailemassa 😉

   Poista
 5. Voi että miten ihanan blogin täältä löysin. Inspaavan ja niin hurmaavan. Alkoi tekemään mieli kokeilla risuperhosia ja risulintuja ym. kaikkee ideaa pukkas päälle:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kovasti. Ja tervetuloa kylästelemään. Erilaisten risujen ja oksien kanssa voi ideoida mitä vaan. Se on luovaa kevätpuuhaa ja kauneutta läpi vuoden. Nyt vaan valitsemaan oikeita materiaaleja 😉 luomisen iloa!

   Poista
 6. Oi ihanuus mitä kevätjuttuja! En yhtään ihmettele tuota sinun risurakkautta, on aivan ihania kaikki:) Noita pitää kyllä kokeilla! Ihana kun se kevät oikein kunnolla kohta alkaa ♥ Mukavaa alkanutta viikkoa😍👋

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pakko tässä fiilistellä, kun kevät antaa odottaa itseään. Mutta tämä viikko alkoi jo lupaavasti, lämpötila nollassa.

   Ehkä viikonloppuna onnaisi jo ensimmäinen risulintu :) Iloista viikkoa ja pääsiäisen odotusta!

   Poista
 7. Kiva oli lukea tätä sinun kevättäsi. Minä taisin tehdä tämän postauksen kolme kertaa, mutta hauskaa se vain oli .

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oho. Jos saman aiheen tekee kolme kertaa, niin siinä pitääkin muuttaa näkökulmaa aina jotenkin toisenlaiseksi. Itse jumitun helposti tähän piha ja puutarha -näkökulmaan ;)

   Poista
 8. Tämä oli ihana postaus. Käsissäsi syntyy kaikenlaista kivaa ja näyttäisi vain taivas olevan rajana ideoille. Ihanat nuo leikkiautot, risulinnut ja -perhoset. Meillä on muuten pussi morning gloryn -siemeniä. Näyttää erehdyttävästi päivänsineltä. Hauska idea vappujuomille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Johanna!
   - Ideoita on ollut monenlaisia, mutta uutta janotaan myös joka kevät. Vanhat hyvät luottojutut ovat loistava pohja. Pidän erityisesti leikkimielisyyden mukanaolosta. Sellaiset pienet kivat lasten jutut, kuten lelut tuovat omaa pilkettä. Pääsiäistä odotan jo innolla! Mukavaa viikkoa - täällä pyryttää taas lun-ta!!!

   Poista
 9. Sinä olet oikein huhtikuun ihailija. Hienosti olet tehnyt noita varputöitä.
  Minä tein vähän erilaisen haasteen, koska olen tehnyt huhtikuu-haasteen. Kiitos kuitenkin sinulle haasteesta, kiva oli saada.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huhtikuuhun hurahtanut taidan tosiaan olla. Ja kävin jo kurkkaamassakin sinun vastauksia haasteeseen. Monta on sinulle tullut 😉 Iloista pääsiäisen odotusta!

   Poista
 10. Ihana keväinen postaus! Hienoja risutöitä olet tehnyt. Nuo perhoset näyttävät sellaisilta, että voisin itsekin kokeilla. En siis aiemmin ole risutöitä tehnyt. Mukavaa loppuviikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nämä ovat niitä suloisia, keväisiä puutarhaunelmia :)

   - Kannattaa koittaa perhosten tekoa se on aika helppoa, eikä siivet välttämättä kaipaa edes lankaa. Tässä voi vapaasti käyttää mielikuvitusta. Ehkä jo ensi viikonloppuna olisi risutöiden aika? Viikonloppuja!

   Poista