maanantai 2. huhtikuuta 2018

OLI AIKA mukana Piha & Puutarha -messuilla

Terveiset kotipihan puuhista!

Pääsiäisenä olen ehtinyt iloita lumen sulamisesta, paistatellut päivää, uudistanut autotallin ilmettä, askarrellut puiden leikkaamisesta jääneestä oksakasasta kasvitukia ja ensimmäinen risulintukin on syntynyt. Huomaan, kuinka auringonpaiste antaa valtavasti tarmoa puuhailuun ja intoa suunnitella kaikenlaista. Tänään onkin sitten pyrytellyt jo lunta...

Piha & Puutarha ja Mökki & Meri -messut alkavat
- mukana bloggaajia

Tällä viikolla, 6.-8. huhtikuuta, Turussa järjestetään Piha & Puutarha / Mökki & Meri -messut. Erityisen ilahtunut olen siitä, että minulle avautui tilaisuus päästä mukaan messutunnelmiin rakentamaan pientä miniterassia / -parveketta.


Alkaa olla aika keräillä tarvittavia tavaroita kasaan. Messurakennus alkaa pian.

Turun Messukeskus valitsi tehtävään neljä bloggaajaa - Titta / Oli aika -blogi, Hanna / Villa Puomi -blogi, Anna-Sofia / Sohvila-blogi ja Ritva / Tomaattihurahdus-blogi. 

Lähtöajatuksena on, että saamme käyttöömme A-hallista 2 x 1 metrin kokoisen alueen, jonne suunnitellaan parveke- / terassi-istutuksia ja kivaa yleisilmettä Kekkilän upeilla uutuustuotteilla. Terassitilassamme on lattia ja takaseinä, sivut ovat avoimia.


Miniterassit / -parvekkeet valmistuvat Messukeskuksen pajalla.

Jos olet kiinnostunut uutuuksista ja kaipaat vaihtelua omalle terassille tai parvekkeelle kannattaa kurkata tuotteita verkkokaupasta jo nyt - Kekkilän uutuudet ovat esillä www-sivuilla.

Nämä tyylikkäät viherkalusteet käyvät niin ulos kuin sisälle ja sopivat hyvin suomalaiseen makuun. Ja mikä parasta viherlaatikko, viherhylly ja viherporras sopivat loistavasti pieneenkin tilaan. Erilaiset vihertuet mahdollistavat kasvien kurkottelun korkeuksiin. Lamppu on hienostuneen siro, jonka vankka betonijalka pitää tarvittaessa jykevästi paikoillaan.


Kekkilän uutuustuotteisiin ei voi olla rakastumatta. (Tuotekuvat: Kekkilä)


Yhteistyökumppanimme messuilla

Yhteistyökumppaneina meillä on siis Kekkilä, Flör-kukka & puutarha ja Kauppapuutarhaliiton Varsinais-Suomen piiri. Kekkilästä tulee tuotteita uudesta kasvatusmallistosta, Flöristä kukkia, Kauppapuutarhaliitolta vihanneksia ja kukkia.


Flörin sitruksiin lumoutuu hetkessä. Ajatuskin lämmittää tämän päivän lumisateen jälkeen.


Sitruunan kukkien tuoksu on hienostunutta. Luonnon oma parfyymi.


Kauppapuutarhaliiton herkullisen tuoreet vihreät.


Matkalla kohti keväisiä puutarhaunelmia

Tämä on hieno tilaisuus, josta olen salaa unelmoinut, mutten uskonut sen muuttuvan todeksi. Sitä se nyt kuitenkin on. Ihanaa!


Puuväreillä on syntynyt luonnoksia.

Päässä sinkoilee monia ajatuksia ja välillä huomaan niitä olevan aivan liikaa. Pitää vaan poimia ne, jotka rimmaavat nyt parhaiten yhteen ja luoda niistä ehyt kokonaisuus. Oman katseeni on vanginnut Kekkilän ihanat viherlaatikot. Näitä sisä- ja ulkokäyttöisiä laatikoita voidaan käyttää myös tavaran säilyttämiseen.

Olen valinnut näkökulman, joka olisi lapselle mieluinen. Käytännössä se tarkoittaa maistuvia ja tuoksuvia kasveja, joita rytmittää iloiset värit, muistot ja tee se itse -puuhat. Ujutan mukaan jotain matkoilta tuotua ja hyppysellisen yllätyksellisyyttä. Terassillani hehkuvat sitrukset ja yrtit. Ehkä kurkistellaan jo kohti äitienpäivää.


Äitienpäivä lähestyy...

Uskon, että messuosastolla pääsee esiin blogini ajatusmaailma "tuunataan, sisustellaan, askarrellaan, kasvatetaan, valokuvataan ja herätellään luomisvirettä".

Rakastun helposti väreihin, muotokieleen ja erilaisiin materiaaleihin. Etsin mieluusti ideoita meiltä ja maailmalta. Uteliaisuus herää aina uutuuksiin, mutta kunnioitan suuresti myös vanhaa. Palkitsevaa on keksiä tavaroille jokin muu käyttö kuin se, johon ne on luotu.

Me bloggaajat toivotamme Teidät kaikki tervetulleiksi osastollemme A11 - Toivottavasti saatte kivoja vinkkejä omiin koteihinne. Nähdään messuilla!

Piha & Puutarha / Mökki & Meri -messut Turun Messukeskuksessa 6.-8.4.2018 

2 kommenttia:

  1. Onnea mukanaolosta! Maltan tuskin odottaa minkälaisia toteutuksia keksitte. Tulen viikonloppuna kurkkimaan ja keräilemään ideoita omallekin terassille. Mielenkiintoisia ja antoisia messuilija!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Anu! Jännittäväähän tämä on ja varmasti erilaisia lopputuloksia. Nähdään messutunnelmissa 😊

      Poista