maanantai 9. huhtikuuta 2018

Piha & Puutarha -messut: Suuria kiitoksia ja kuvapoimintaa tapahtumasta

Viime viikonloppuna, 6.-8. huhtikuuta, Turussa järjestettiin Piha & Puutarha / Mökki & Meri -messut. Oli suuri kunnia päästä mukaan rakentamaan pientä miniterassia / -parveketta messuille.

Nyt onkin aika lausua sydämelliset kiitokset Turun Messukeskukselle ja Tiinalle!
Takana on elämäni kukkaisimmat viisi päivää. Nämä kokemukset jäävät sydämeen ja niistä syntyy arvokkaat muistot, jotka säilyvät läpi vuosien.

Kiitos blogisiskot HannaVilla Puomi -blogi, Anna-SofiaSohvila-blogi ja RitvaTomaattihurahdus-blogi. Meillä oli vallan mainiot päivät kevään lumoissa.

Kiitos Kekkilä!
Uudet viherkalusteet nauttivat suurta suosiota niin meissä bloggaajissa kuin yleisössä.

Kiitos Kauppapuutarhaliitto!
Ihanan maistuvat ja tuoksuvat kasvit antoivat tuntuvan lupauksen keväästä.

Kiitos Flör!
Sitrukset ovat niin parhaita. Ja voi tuota luonnon omaa parfyymiä (=sitruspuun kukkien tuoksu).

Kiitos messuvieraat!
Oli mukava kuulla, mikä oli osastollani eniten teidän mieleenne.

Muutaman kuvan verran paluu messutunnelmiin

Kun sain kuulla tulleeni valituksi messurakenteluun aloin välittömästi luonnostella, miltä oma osasto ja sen yksityiskohdat voisivat näyttää. Alla muutamia kuvia alkusuunnitelmista ja siitä, miten idea lopulta toteutui.


Mustaan kehykseen sovitin kolme paria hollantilaisia puukenkiä. Ensin piti tehdä "Robinit" ja laittaa eri kengät pareiksi, mutta ei sittenkään.Kekkilän viherlaatikkoon tuli "kasvimaa", jossa puput pitivät majaa. Suurin huomio annettiin paprikalle ja etualalle matalat yrtit.Kekkilän toiseen viherlaatikkoon oli suunnitelmissa istuttaa kaksi sitruspuuta ja peittää pinta meriheinällä. Näin heinälle jäi sopivasti tilaa asettella isoja muovieläimiä.


Pieni kooste ottamistani kuvista messujen A-hallissa


Aina iloa silmälle on ryhmä erilaisia maljakoita suurena ryhmänä. Tämä on oiva tapa esim. hyödyntää kodin eripariset lasit ja pullot.


Enkeli vei huomion varmaan siksi, että omalla kotipihalla enkeleitä on ympäri vuoden missä tahansa. Enkeleitä on kätketty omenapuun oksille, joku roikkuu varaston katosta, yksi makoilee matalien havujen alla...mutta muutama on rakennettu talon seinien sisään. Isäni oli sitä mieltä, että talossa pitää olla suojelusenkeli ja niitähän on.


Kirjat ovat aina suosikkejani. Kotona niistä on tehty mm. kukkaruukku.


Saappaat sopii puutarhaan vaikka vain somisteiksi. Mutta onhan niille monta muutakin käyttöä, kuten vaikka tämä.


Pikkupöydät ovat todella ihania. Tässä erityisen kiehtovat jalat.


Tietty vähäeleisyys on moni-ilmeistä.


Amppelit jaksaa jatkaa suosikkilistallani yhä edelleen. Tällä tekniikalla voisi tehdä pulloista ryhmän.


Syksyllä olen hyödyntänyt omenasatoa tekemällä erilaisia asetelmia ja koristeita pihaan. Tässä taas lisäideaa.


Tämä volkkari saa sympatiat puolelleen. Olin itsekin kysymässä tuollaista runkoa pihallemme kukkia varten. Mutta - kukahan onnistui toppuuttamaan?


Mehitähdet, sammaleet yms. muodostavat yhdessä vaikka mitä. Tämä kilpikonna on hauskasti konnan näköinen.


- Pitäisiköhän laittaa jo sipulit lasiin?


A-hallin suurelta istutusalueelta löytyi istutettuna myös voikukkia. Bongasitko?Kiva taulu täynnä kaikenlaista. Viime vuonna ripustelin kotipihan narulle laminoituja mustavalkokuvia.


Flörin osastolla oli paljon kauniisti istutettuja kasveja. Kotiin lähti heiltä todellinen koru, japaninvaahtera.


Hauskaista pyykkitelineen uusiokäyttöä.


Viroksi lepatriinu. 
Leppäkerttu. Ihan suosikkini.


Puuhapisteeni täyttyy muistoista. Hyvä niin. Tästä on hyvä jatkaa kohti aurinkoista kevättä, sillä juuri nyt ulkona sataa ja sade huuhtoo pois viimeisetkin lumikasat!

12 kommenttia:

 1. Pidin kovasti kaikista bloggaajien stailauksista tuolla messuilla. Kivoja ideoita ja kierrätystä. Nuo hollannikkaat olivat aivan superhauskat😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Meillä bloggaajilla oli todella erilaiset osastot ja se oli varmasti messukävijälle kiva juttu, sillä sai hyvin erilaisia toteutuksia katseltavaksi.

   Kierrätys on päivän sana ja sitä koitan toteuttaa itse mahdollisimman usein. Puukengät on siitä hyvä esimerkki. Niille tuli aivan uusi käyttötarkoitus ja olivat selvästi yleisönkin mieleen.

   Poista
 2. Oli kiva treffata messuilla! Hauskoja yksityiskohtia olet bongannut sieltä, hiukan erilaisia kuin mihin omat silmät etsiytyi. Ja sepä onkin vallan hauskaa koska nyt ideoita on tuplasti enemmän tulevalle kesälle 😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No näinpä. Oli todella kiva tavata ihan livenä :)

   Messuilta on julkaistu jo monia kuvia ja koitin nappailla omasta kokoelmastani sellaisia, joita kaikkia ei olisi vielä niin paljon ollut. Messuhallit ovat suuret ja silmät bongailee eri juttuja. Ne istutetut voikukat olivat aika kivat. Ehkä se samalla viestii "anna kaikkien kukkien kukkia" ;)

   Mukavaa kevättä!

   P.S eilen hihkuin, että vesisade vie loput lumet, mutta höh! aamulla maa oli taas valkoinen.

   Poista
 3. Voi kiitos tästä postauksesta. Niin kiva katsella toisten kuvia, kun itse en päässyt osallistumaan. Toinen toistaan kauniimpia kuvia, kuvat suorastaan pursuavat uusia ideoita. Hieno tuo kirjakukkaruukku.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Anneli! Kyllä tästä messutapahtumasta on paljon kuvia jo liikkeellä, joten varmasti monet kohdat tulee huomioitua. Nämä on kivat kuvaterkut ihmisille, jotka eivät päässeet itse paikan päälle.

   Mukavaa kevään odotusta sinulle - täällä Turussa satoi taas yöllä lumi, jo liki sulaneen maan pintaan ja siitä en ole kovin iloinen. Mutta aurinkoa kohti.

   Poista
 4. Bloggaajaosastot olivat tosiaan kivat! :) Mä huomasin myös voikukat ja muut ns. rikkaruohot istutuksista. Hauska yksityiskohta.:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kaikkien blogisiskojen puolesta.

   Tuo voikukkabongaus oli aika kiva. Hyvin ne sinne muuten maastoutui, miten ne kotipihassa käy usein heti, ja ilkeästi, silmään?

   Poista
 5. Messuilla oli kyllä vaikka mitä kiva! Kävin ihailemassa myös bloggaajien käden jälkiä.

  Sinulla oli paljon kivoja ideoita ja muutenkin kauniisti laitettu! :) Tuli muutamia kuvia otettua, osa löytyy blogistani jos haluat kurkata:

  https://kotonajakaupungilla.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai, kuinka kiva saada tällaista palautetta messuosastosta. Käynkin katsomassa blogissasi tarkemmin! Kiitos!

   Poista
 6. Oi miten upeita kuvia ❤ Upealta näytti sinun osastosi. Siitä löytyi kuvia muidenkin blogeista 😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuvia tulee aina paljon messuilta ja se on niiiiiin parasta. En kyllästy lainkaan niiden katseluun! Ne muistuttaa hyvin tapahtumasta.

   Poista