tiistai 29. toukokuuta 2018

DIY - Jäätelöpurkista kesäkortti

Muovista on noussut paljon keskustelua viime aikoina. Ja olen itsekin pohtinut, kuinka paljon ihmisen elämässä oikein pyöriikään muovia. Huolestuttavaa on kertakäyttöisyys, sillä paljon erilaisia asioita tuotetaan vain yhtä käyttöä varten. No, kun muovi on jo olemassa, mietin usein, mitä voin keksiä jatkaakseni sen "kertakäyttöisen" elämää jollain tavoin. Tässä yksi niistä.

Jäätelöpurkki jatkaa elämäänsä kesäkorttina

Jokin aika sitten ostin ihanaa jäätelöä, joka oli pakattu muovisiin pulloihin. Pullot olivat niin kestäviä, että oli sanomatta selvää jonkinmoinen jatkokäyttö. Pesin pullot ja juuri nyt kaivoin ne esiin, kun piti tehdä kesäkortteja.

Viime kesästä varastossa oli isot määrät erilaisia kukkien siemeniä ja päätin tehdä hieman toisenlaiset kukkakortit. Saaja saa itse istuttaa kukat!


Ensin nautitaan herkut ja sitten pullot pesuun.


Sellofaanipusseihin on kerätty viime kesänä hajuherneen siemeniä.


Pussit sujautetaan pulloihin saatekirjeen kera.


Pulloon vielä kirkkaan punainen rusetti ja hieman erilainen kesäkortti on valmis.
- Tuoksuvaa kesää!

Kesä on vasta aluillaan, mutta muutamien viikkojen päästä kerätään jo siemensatoa seuraavaa kesää varten. Mieti, mistä sinä voisit tehdä siementen "lahjarasiat". 


- Kerro paras vinkkisi, kuinka sinä olet hyödyntänyt ruuan mukana tulevia muovipurkkeja?

8 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Toimii yllättävän hyvin. (Eli loistava syy ostaa monta jäätelöä ja keksiä siten monta käyttöä :D)

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Kun pakkaus on kestävää muovia, on päivän selvää, ettei sitä voi tuosta vaan viskata roskiin. Kauniille pullolle on tyhjänäkin käyttöä.

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Hauskan tästä tekee myös se, ettei kaikki luultavasti tiedä koko tästä shamppisjäätelöstä! Uusi purkki.

   Poista
 4. Ihan loistava idea ja hauskaa kierrätystä:)♥ Minä en tuollaiseen jäätelöön olekkaan aiemmin törmännyt, tosi kiva tuo purkki! Aurinkoista toukokuun viimeistä päivää♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No, sehän se. Jäätelöä saa nykyään niin monissa eri pakkauksissa, ettei saaja ehkä hiffaakaan saavansa vanhaa jäätelökippoa :D

   Poista