sunnuntai 15. heinäkuuta 2018

Nyt auttaa jäiset puukengät...vai auttaako?

Tänään on ollut suorastaan painostavan kuuma ja tukahduttavaa tehdä töitä sisällä, joten nyt oli juuri oikea hetki keksiä, miten saisi ainakin ajatukset hieman viileämmiksi.

Tein astetta houkuttelevampia jääpaloja ja otin käyttöön kauniin lasin, jotta mielessä pysyy paremmin tuo tuttu lause: "Muista juoda!"


Viilennysyritys hellepäivään.

Alkuun on kiva laittaa kuva valmiista taukojuomasta. Mikä voisikaan viilentää ajatuksia paremmin kuin lukea joululehtiä ja siemailla seljankukkalimpparia puukenkäkukkajääpaloilla (...onko tuollaista sanaa?).

Kukkivat puukenkäjääpalat 

Oli aika kaivella varastosta vihdoin käyttöön syksystä asti säästämäni vanha suklaarasia. Töihin matkatuliaisena Hollannista saatu suklaapakkaus odotti juuri tätä hellepäivää, sillä olin jo aikoja sitten keksinyt, miten rasian aion käyttää. Töissä naposteltiin porukalla suklaat, mutta rasialle oli heti jatkokäyttö mielessä.


Alkajaisiksi pesin suklaarasian puhtaaksi vanhoista suklaahipuista.Marketista olin ostanut valmiiksi odottamaan, juuri tätä hetkeä varten, rasiallisen syötäviä orvokkeja.


Orvokit olisivat saaneet olla ihan pikkuriikkisiä, mutta kai se näilläkin idea jotenkin onnistuu.Asettelin kukat suklaarasiaan.


...ja vettä päälle. Sitten pakastimeen.


Jääpalat ovat valmiita käyttöön.Juomat lasiin ja jääpalat mukaan. On niin kuuma, että puukengät alkavat heti sulaa...


Hetken on viileää juomaa. Ulkona kaikki maistuu niin paljon paremmalta.
- Taitu samalla tukala helle siedettäväksi.


Yli 30 asteen lämpötilat ovat jatkumassa lähipäivinä, joten ehkä luen yhä enemmän talvisia juttuja ja teen hauskoja jääpaloja :)

Pientä blingiä työnteon lomaan. Ja koska päivä on taittunut iltaan on aika mennä kastelemaan rutikuivia kasveja ulos. Kerkesin juuri eilen istuttaa uuden puun, koristepensaan ja viinimarjapensaan, joten nythän pääsenkin ahkerasti tsekkaamaan, vieläkö kaivossa vettä riittää.

6 kommenttia:

 1. Oi miten hauska idea! Kesäjuhliinkin olisi kivoja tuollaiset palat:) Kiitos vinkistä❤ Leppoisaa alkanutta viikkoa 💕🌞

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toki juuri näin - juhliin ja VIP-tilaisuuksiin kiva yksityiskohta. Täytyy pitää mielessä. Varmasti on käyttöä.

   Poista
 2. Tosi kiva kierrätysidea! Jääpaloista tuli oikein kauniit. Kaikki helteen siedettävämmäksi tekevät ideat ovat nyt enemmän kuin tervetulleita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!
   - Ehkä pitäisi joulusta säästää nämä osat konvehtirasioista, jotta olisi useampi muotti käyttöön. Kesällä ovat yllättäin tarpeen.

   Poista
 3. Ihana idea! Kauniit jääpalat!
  Aurinkoista viikon jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Nyt, jos koskaan, on ollut huikeasti tarvetta jääpaloille.

   Poista