sunnuntai 19. elokuuta 2018

Muutama poiminta kesälomalta - miksi juuri nämä olivat niin ihanat löydöt!

Kesäloma kuljettaa usein paikasta toiseen, tuo eteen kiinnostavia paikkoja ja ohittamattomia löytöjä. Vaikka kuinka yrittäisi sulkea silmänsä kaikilta ihanuuksilta, se ei vaan onnistu. Useinmiten jotain tarttuu matkaan. Kesältä jäi paljon kivoja juttuja, joista poimin tähän muutaman, sillä muutamista muista tullee omia postauksia myöhemmin.

Kaunistakin kauniimpi kirjatuki 

Olen usein todennut, etten tarvitse kirjatukia, mutta varmasti lähes yhtä usein kuitenkin myös ihaillut niitä. Omasta kodista ei näitä ole ennen löytynyt, mutta tämä kesä toi kirjoituspöydälle ensimmäisen. Samalla tein muutenkin ensituttavuutta Punaisen Ristin kierrätystavaratalon kanssa Porissa. 

Punaisen Ristin Kontti tarjoaa mahdollisuuden mukaville ja spessuille löydöille - heiltä voi ostaa lahjoituksena saatua tavaraa ja samalla tukea Punaisen Ristin avustustyötä. Eikä muuten meinaa millään uskoa, miten paljon ihmisillä oikeasti on tarpeetonta ja/tai ei mieluisaa tavaraa. Mutta onneksi esineet kiertää.

Oma löytöni oli varsin pieni - kirjatuki, mutta heti silmiin osuva aarre. Se edustaa tavallaan sopivaa annosta blingiä (lue: ainakin jollain on kauniisti lakatut kynnet, sillä omista ei juurikaan voi puhua pihahommien jälkeen). Ja Porissa kun oltiin mm. Porin asuntomessuilla Villa Karhu oli kokonaan sisustettu Kontti-kierrätystavaratalojen tuotteilla. (Jos kiinnostaa, kurkkaa aiheesta kiva artikkeli, joka löytyi Seura-lehden sivuilta).

- Millaisia kierrätystavaroita sinulla on sisustuksessa?


Ihana kirjatuki tuo jotenkin mieleen 1930-luvun. Sen värisävyt ja korut henkivät suloisesti vanhaa. En halua rikkoa mielikuvaa ja kuulla, että tämä onkin uusi. Tai ehkä sittenkin haluan, tiedätkö sinä jotain tästä kirjantuesta?


1970-luvun tunnelmaa pilkkahintaan

Mielessä vilkkuu sellainen 1970-lukulainen vihreän ja oranssin hauska värileikki. Kuinka monella vielä nykyisin on oranssit tai vahvan vihreät keittiökaappien ovet? Tai vihreä ruokapöytä tuoleineen? Vanhojen esineiden ja huonekalujen suosio vaihtelee, milloin mikäkin vanha nousee arvoon arvaamattomaan ja useat lähtevät niitä kirppareilta tms. paikoista etsimään.

Omissa mielikuvissa mm. sammaleenvihreä on väri, joka liittyy juuri 70-lukuun. Silloin useista kodeista löytyi luultavasti vihreä kahviakalusto, josta nautittiin kahvit. (Ja varmasti paljon muutakin samaa sävyä). Kiersin tässä päivänä eräänä Ekotorilla ja löysin kahvikaluston, joka tuntui juuri tuolta kuvauksen 70-lukulaiselta. Sen olisi voinut jättää ottamatta, mutta koska vihreä on yksi lempiväreistäni, ei tarvinnut ja hintakin olematon.

Minulle kierrätys on yhdenlainen elämäntapa, jota noudatetaan perheessä tavalla ja toisella. Tässä hetkessä kohteena oli ihanat kahvikupit (8 kpl), jotka muuttivat uuteen kotiin hintaan 1,50. Aika symppis, vaikka huomaan kahvittelun nykyisin olevan helposti mukihommia.


Eikö tämä ole selvästi 70-lukulainen?


Häivähdys mustaa kattaukseen

Tänä kesänä ihastuin päätäpahkaa mustiin ruokailuvälineisiin. Ne tuovat jotain kivaa uutta ilmettä kattauksiin ja kiiltävät upouusina kuin peilit. Odotan niin joulua ja muita juhlanpaikkoja, jolloin voin toteuttaa uusia kattausideoita, joissa lähes pääosassa ovat sitten tietysti nämä mustat ruokailuvälineet.

Haarukka ja veitsi makoilevat sujuvasti viinipullonkorkkien päällä (Porin asuntomessuilla oli käytössä samppanjapullon korkit). Tässä kuvassa ollaan kovin arkisesti, mutta kyllä se juhlakin sieltä tulee.


Kattauksessa mustia ruokailuvälineitä ja viinipullon korkkeja.


Rokokoota ja kukkia

Olin jo pitkään ihastellut rokokoo-tyylisiä tuoleja ja etsinytkin kotiimme sopivaa.
Se ei ole ollut ihan helppoa, sillä tietty runko piti ehdottomasti olla, mutta kangas mietitytti, mistä löytyisi paras. Vierailu tamperelaisessa Kissakahvila Purnauskiksessa sai tuolikaipuun kasvamaan entisestään.

Lopulta kukkarakkautta potevan ihmisen eteen osui kesällä sattumalta juuri sopiva yksilö Helsingin Reimarlasta. Ostin tuolin rouvalta, jonka mies oli kuollut jokin aika sitten ja edessä oli muutto kaupungin keskustaan pienempään asuntoon. Uuteen kotiin ei kaikki mahtunut ja haikein mielin jostain oli luovuttava. Porukassa keskusteltiin tuolin historiasta. Tuolin, joka oli alkuperältään myyjän tädin ja luultavasti jostain 30-40-luvulta, mutta uudelleen verhoiltu. Kuulin paljon mielenkiintoista tarinaa tädistä ja kaikki kuulemani antoi tuolille huomattavaa lisäarvoa. Jännä juttu, sillä tuntui kuin olisimme tunteneet toisemme aina. Porukalla pakattiin tuoli kärryyn ja lähdettiin kohti kotia. Myyjä oli iloinen, että elämä jatkuu uudessa kodissa, jossa tuolille osataan antaa arvoa. Tähän kohtaan voisi lainata sanamaija Heli Laaksosen osuvaa kuvausta vanhasta huonekalusta;

Vanha mööpeli saa tuntemaan,
on sitä ennenkin eletty
ja eletään täst ettippäiki.

Miten hienoa olikaan asetella tuoli suunnitellulle kohdalle kotona. Tuoli, jolla oli kiehtova tarina kannettavanaan ja nyt se saa jatkoa. Odotan jo niitä pakkasiltoja, jolloin voi uppoutua tuoliin lukemaan takkatulen räiskyessä.


Tämä selkänojan kaari ja yläkoriste oli juuri ne ratkaisevat, joiden perusteella tuolia etsin.


Marokkolainen tarjotin ja kokoelma lasipulloja

Tänä kesänä löysin ihanan Zoco Homessa ihastelemani marokkolaisen ison tarjottimen. Se on halkaisijaltaan todella suuri ja täyttää helposti pienen pöydän. Alumiininen tarjotin antaa mahdollisuuden siihen, ettei kynttilät tarvitse erillistä alusta. Kynttilät voi laittaa sellaisenaan tarjottimelle palamaan. Sekaan kesän keräyssaldoa - erilaisia pikkupulloja. Kesän varrelta on kertynyt hienoja kirkkaita lasipulloja, joita ajattelin hyödyntää maljakoina. Kuviin mukaan tarttui kultapalloja.


Tarjottimella kynttilät, kukat, lasipullot ja kastanjat. 


Luultavasti mielenkiintoisin pullo on lasinen Paulig. En tiennyt, että tämä on vanha etikkapullo, (Balmuirin takana oikealla).

- Mikä on sinun paras löytösi kesälomalta?

12 kommenttia:

 1. Hauskoja löytöjä, ja nuo kahvikupit ovat kyllä ehdottoman suloiset!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jotenkin aika huimaa,että 8 kpl kahvikuppeja maksaa 1,50!
   - Ihmisillä taitaa olla astioita niin paljon, että pursuilee ovista ja ikkunoista. Lopulta niitä pursuilee sitten kierrätyskeskuksetkin. Täytyy vaan sanoa, että sieltä löytyi täysin mahtava setti!

   Poista
 2. Ihania löytöjä olet tehnyt. Tuo kirjatuki on ihan huiman hiano ❤

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itsekin olen vallan ihastunut kirjatukeen! Siinä on jotenkin "vanhahtavasti" herkulliset värit.

   Poista
 3. Tällainen löytämisen ilo -postaus on ihana <3
  Kaikki löydöt näyttivät solahtavan teidän sisustukseen vaivattomasti. Joskus nimittäin allekirjoittanut joutuu pyörittelemään omiaan aika kauan ennen kuin uusi ihastus löytää paikkansa ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla taitaa helposti solahtaa sisustukseen monet jutut. Olen niin armoton tyylien sekoittaja. Joskus löydöt osuu ihan nappiin. Innostun niin monesta jutusta ja tyylisuunnasta.Löytöretket ovat niin jänniä...

   Poista
 4. Kivoja löytöjä! Niin kaunis kahviastiasto, ihana. :) Ja miun mummolla on tuollaiset tuolit ja sohva. Ne on vastikään verhoiltu uudestaan/restauroitu, ovat nyt sellaiset jännän väriset, jotain lohenpunaisen ja roosan väliltä. Ennen niissä oli muistaakseni sellainen vähän kullanhohtoinen, vaaleanpunakukallinen pystyraidoitus tai jotain sinne päin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, hauska kuulla lisätietoa tuolista. Itse en ollut nähnyt juuri tuota kangasta ennen, mutta se sopi kyllä hyvin silmään. Erityisesti tuolin muotokieli on linjakas, sopivan massiivinen olematta raskas. Vanhoissa esineissä on aina tuota omaa tarinaa, joka lisää arvoa entisestään.

   Poista
 5. Ihania löytöjä, mä kans tykkäsisn. Toi käsipidike oli kiva ja hauska.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tuija! Kesä on niin mahtavaa aarteiden löytöjen aikaa, että syksyllä oikein ihmettelee, mitä haaviin tarttui. Kaikissa on sellainen oma juttunsa.

   Poista
 6. Nämä oli kyllä niin hienoja löytöjä! Tuo kirjatuki on hauska! Leppoisaa elokuun jatkoa♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ja tässä on vasta osa...kesällä löytyy niin paljon. Pitää olla tarkkana, ettei löydä liikaa.

   Poista