lauantai 8. syyskuuta 2018

Kestävä seppele

Halusin tai en, syksy lähestyy puutarhaa. Ja mikäs siinä, vuodenaikojen vaihteluhan on rikkaus. Syksyllä tosin on ihan eri fiilis kuin keväällä. Keväällä on hirmuinen lataus ja syksyllä huomaa mm. sen, ettei jaksaisi kaikkea kastella kuten keväällä. Kesä on ollut paahteinen, kastelukannua ja kasteluletkua onkin käytetty ahkeraan. Syksy tuo helpommat kuviot. Näitä helppouksia esittää tänään silkkikukat. Tein iltapuhteena silkkikukkista seppeleen!

Kohti helppoa kukoistusta

Ajattelin testata, millainen seppele syntyy helpoista aineksista. Ja tässä se nyt on. Ihan ok.


Valmis seppele hevosenkenkäpallon päällä.

Helppo seppele

Tarvitset näitä:

- Silkkikukkia
- Palanen (silkkilehti) seinäpaneelia
- Seppelepohja, johon kukat sidotaan
- Rautalankaa
- Leikkurit

Ostin silkkikukat Ikeasta, kotoa löytyi jo vanhastaan muut tarvikkeet. Homma lähti etenemään sillä, että irrottelin silkkilehdet seinäpaneelista ja aloin kiinnittää niitä seppelepohjaan rautalangalla, jotta kovinkaan tuuli ei niitä lähde riepottelemaan pisin pihaa.


Tässä lähtöasetelma. Kaikki valmiina.


Ensin kiinnitin kukat.


Kun kukat olivat paikoillaan aloin täyttää välit lehdillä.


Pian alkaa pohja jäädä kukkien ja lehtien alle piiloon.


Seppele on muutamassa minuutissa valmis ja siirreltävissä, minne tarvitsee. Sopii maitotonkan päälle...


Miksei sopiva paikka voisi olla myös vanhan, ruosteisen lyhdyn sisällä.


...Tai voihan seppelettä kuskailla pitkin pihaa. Minne milloinkin.


Silkkikukat voivat näyttää lähes aidoilta muiden kukkien seurassa. Tämä voisi olla kaunis myös haustausmaalla. Ison hautalyhdyn "mansettina".


Yhdistelemällä silkkikukkia ja muovikukkia syntyy helppohoitoista kokonaisuutta, mutta omalla tavallaan kuitenkin näyttävää. (Muistathan myös edellisen postauksen mustista kauriista?)


Tässä sitä edetään kohti syksyä pienin askelin.

- Mikä on sinun helpoin vinkkisi kauniin syksyn tavoitteluun?

14 kommenttia:

 1. Sinulla tuntuu olevan vaikka mitä kauniita paikkoja mihin tämän seppeleen laittaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitti. Niin, olisihan näitä paikkoja, jotka kukkia kaipaa. Pitäisikö tehdä lisää!?!

   Poista
 2. Kaunis seppele:)
  ja tuo hevosenkengistä tehty onko pallo`?,olkoon mikä tahansa ihana,niin ihanan ruosteinen:)
  Kysyit helpoin vinkkini? sitä yksittäistä ei voi nimetä:)
  Minä olen omanlainen pihan koristelija,harmi vaan kun en älynny aikoinaan kuvata eri aihe-piirejä pihalla.Oli pyöreää toisena kartio,neliskanttinen:)nuo oli sammal/jäkäläteemajuttuja.
  Tämän syksyn-teema hukassa?tai hautumassa....
  Mutta sen verran mielen kiintoinen on blogisi,tulen uudestaan ja luen läpi blogisi.
  Olet tervetullut (mulla vasta vähän aikaa ollu blogi:)
  Hopeinen Kuunsilta!
  Mukavaa viikonlopua!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukavaa, että löysit blogiini ja toivottavasti täältä löytyy jotain kivaa vinkkiä sinullekin.

   Kokoilen parhaillaan syyspihan ideoita ja kyllähän niitä hiljaksiin löytyy.

   Kannattaa muuten aina kuvailla ideoita ja toteutuksia, sillä monet asiat tuppaa yksinkertaisesti unohtumaan. Kuvien myötä muistot palaa.

   Mukavaa teeman mietintää ja pihakoristelun intoa. Poikkean kurkkaamaan blogiisi!

   Poista
 3. Jippii, sait kaverin! Minulla on kasseissa silkkikukkia, joilla "paikkaan" sellaisia paikkoja, joissa ei oikeat kuki. Esimerkiksi vieläpä yhdellä avokuistilla on iso muovinen puksipuu. Se on sellaisessa paikassa, että ei erotu muoviseksi, näyttää kivalta ja olisi todella hankalaa hoitaa talven yli tai vaihtaa isoon ruukkuun mullat. Talvella se on kevyt nostaa sisälle. Ihan jokapaikkaan en tekokukkia laittaisi, mutta tuo kranssi ja hevosenkengat ja asetelmasi WAU! Mukavaa syksyä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva :)

   Puksipuu onkin muuten varmasti juuri yksi niistä, jotka näyttävät todella aidoilta. Vaikeissa paikoissa esim. vähävaloisissa nämä ovat mitä parhaita. Aina sitä ei pärjää aitojen kukkien kanssa ja sitten ketuttaa, kun ne kuihtuu tai kuolen ennen aikojaan. Syksyn krysanteemit onnistun aina tappamaan aika nopeasti tai ainakin siltä tuntuu. Silloin on silkkiset vaihtoehdot paikallaan.

   Silkkikukilla on oma arvonsa, tilanteessa kuin tilanteessa. Ja toisaalta eivät ne silkkikukat ihan halpojakaan välttämättä ole, joten kaikki mitä ostaa tulee käytettyä hyödyksi.

   Talvisin kaipaan kukkia ulkonakin ja silloin on ihan omat kukkavalinnat ja punaiset joulutähdet tuovat kummasti väriä. Uusia tähtiä pitääkin alkaa taas kärkkyä...

   Poista
 4. Oi miten kaunis seppele♥ ja tuo hevosenkenkäpallo on hieno! Hmmm.. helpoin vinkki, no ehkä se olisi ihanan kirjavien lehtien ja käpyjen keräily niitä sitten lisäillään vaan pöydille/kynttiläasetelmiin:) Leppoisaa alkavaa viikkoa♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo hevosenkenkäpallo on todellakin upea. Se on pihan kauneimpia koristeita kaikkina vuodenaikoina. Tuo kukkaseppele tuo siihen jonkin uuden näkökulman.

   Totta. Nytpä pitääkin ruveta tähyilemään puita, milloin tulee ne kaikkein kauneimmat lehtivärit esiin. Käpyjä ja tammenterhoja pitää keräillä jemmaan. Tosin tammenterhoja olen jo kätkenyt multaan, sillä toivon kevääksi pieniä tammen alkuja. Ajattelin tehdä sen "puoli huolimattomasti", jos vaikka paremmin itäisivät :) Ainakin kastanjan kanssa se onnistuu...

   Poista
 5. Tosi kaunis seppele ja aivan ihana tuo hevosenkenkäpallo! Minä tuon syksyyn tunnelmaa kynttilöillä. Mukavaa alkanutta viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä nuo seppelekukat ovat melko aidon näköisiä ja ruosteisen hevosenkenkäpallon päällä vaan korostuu. Valo palloon olisi kiva ehkä sähkövaloilla, kun kynttilää ei voi. Kivaa viikkoa sinulle!

   Poista
 6. Vastaukset
  1. Kiitos Tuija. Kyllä tällä seppeleellä taitaa kesä jatkua missä vaan kohdassa. Ehkä pitäisi puuhailla kasaan useampi.

   Poista
 7. Vastavierailulla.. piti tulla katsomaan sinun tekemää seppelettä ja se on aivan ihana <3 .. myös valot sopivat siihen vallan hyvin jos vain haluaa.Kivoja ideoita ja toteutuksia täällä sinun blogissasi..jäin saman tein lukijaksi :)
  Syksyn tunnelmaa sisälle sekä ulos saa vaikka erilaisista kävyistä ja niitä voi myös maalata sekä käyttää erilaisissa
  asetelmissa.Myös kaikki valolähteet ovat ihania :)
  Mukavaa viikonlopua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tervetuloa vaan kylästelemään tänne Oli aika -blogin sivuille! Täällä jyllää nyt pienoinen syyspihastelu ja kovaa koitetaan saada kesä kukkivaksi syksyksi. Kaikkia ideoita pitää yrittää kehitellä. Sinun valokranssisi oli vallan upea.

   Kiva saada sinut lukijaksi! Mahtavaa viikonlopun jatkoa ja luovaa syksyä.

   Poista