keskiviikko 28. marraskuuta 2018

DIY JOULU - pakettikortit vanhoista lehdistä ja mainoksista

Päivä päivältä joulu on yhä lähempänä. Olen aloittanut hyvissä ajoin puuhastelun, mutta saattaa tässä vielä jonkinmoinen kiirekin jossain kohdin yllättää. 

Vuosi vuodelta päädyn yhä enemmän siihen lopputulokseen, etten haaskaa, enkä hanki mitään yli tarpeen. Se päätös ei ole aina ihan pitänyt, mutta hiljalleen hankinnat ja ostamiset jäävät vähemmälle. Mitä sitten onkin, ne syntyvät mieluusti mm. itse tehden tai jotenkin muuten. Ihmisillä on tavaraa kodit pullollaan ja osuvaakin osuvampaa on se tuttu kaava - "syödä, juoda, polttaa tai muuten hävittää". Ja oikeastaan ihan parasta on lapsen toivelistan kohta 4 - hyvä mieli.

Jotain pientä muistamista syntyy täksi jouluksi. Päätin jatkaa vanhaa perinnettä, etten osta uutta lahjapaperia vaan käytän kaikkea sitä materiaalia, mitä on tullut vuoden aikana säilöttyä varastoon. Hieman samalla ajatuksella syntyi sekalaisen kirjava joukko pakettikortteja. Kasasta kertyneitä materiaaleja. Joka vuosi otan enemmän haltuun kierrätystavat.

DIY-pakettikortit ja pakkauspaperin uusiokäyttö

Kotiin kasaantuu mainoksia ja vanhoja lehtiä kuin huomaamatta. Luen ja selaan niitä mieluusti, voisi melkein sanoa, että pidän siitä paperin kahinasta ja ilmassa leijuvasta painomusteen tuoksusta. Se on niin konkreettista. Jotkut lehdet voin surutta jättää kierrätykseen, mutta monet tulee säästettyä kokonaan tai ainakin osa niiden kauniista kuvista. Näinpä iltapuhteeni olikin kaivaa esiin ne lehdet, joista löytyy päivän askartelutarpeeseen sopivia kuvia.

Etsin ja leikkasin. Muotoonleikatut kuvat liimasin isolle värilliselle pahville ja leikkasin uudelleen siten, että kuvien reunoja jäi kiertämään "pahvikehys".

Joulupaketeihin ajattelin laittaa kortit niin, että liimaa on vain keskellä ja kuva on "ilmavasti" kiinni. Korttiin vain saajan nimi ja jotain muuta tekstiä. Nämä kelpaavat minun käyttööni juuri tällaisina. Ei edes kovin jouluisina.


Tässä ne ovat, läjä erilaisia kuvia odottamassa liimausta.Lidlistä ostin värillisiä pahveja, joihin kuvat liimailin.


Ja sitten vaan seuraava vaihe - muotoonleikkaus.


Ensimmäinen joulupaketti sai sydämen.


II Kierrättämällä etsin jouluun
uusia kivoja ideoita


Pakettinaruja korvaa värikkäät teipit


Huomaa, että paketointiin on käytetty vanhaa paperia, jota on vaan rypistetty entistä enemmän. (Sitä tuli juuri vinot pinot erään postimyyntipaketin kylkiäisenä. Nytpä toimii loistavasti, eikä tarvinnut heittää mitään roskiin. Kivaa uusiokäyttöä.) Käytetty ja rypistetty ruskea paperi on aina kaunista käärettä ja kun siihen lisää jotain koristeita on lopputulos riittävän hyvä.

20 kommenttia:

 1. Ompa ihania paketteja, pitääkin toteuttaa ideaa tänä jouluna. Kiitos sinulle <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paljon hyvää paketointimateriaalia on usein aivan käden ulottuvilla. Ne pitää vaan huomata. Katsopa vaan ympärillesi ja voit löytää mitä vain!

   Poista
 2. Kivoja kierrätyspakettikortteja ❤️ Mieki olen askarrellu tuommoisia niinä jouluina kun on ollut aikaa ja energiaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joskus on tosiaan niin, ettei energiaa vaan tunnu olevan. Toisaalta olen itse askarrellut joulunpyhinä usein juttuja seuraavaan jouluun. Silloin on hyvä mielentila hommaan.

   Poista
 3. Ruskea paperi on ihan parasta! :) Itsekin vähän suunnittelin, että mikäli pakettikortteja teen, niin leikkelen mainoslehtisten jouluisia kuvia niihin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mahtista! Kierrätys on niin mahtava juttu!

   Oikeasti ruskea paperi on tyylikäs ja kun oikein rypistelee syntyy ehkä hitusen vielä jännempikin...

   Poista
 4. Persoonalliset ja todella kivat olet tehnyt!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti! Jokaisesta paketista tulee erilainen. Hauska itsekin seurata, mitä kaikkea vielä syntyy...

   Poista
 5. ihania paketteja,ja vielä ihanempia pakettikortteja.
  Käytän,kukkapaperit,ruskeakäärepaperi parasta!
  minulla iso laatikollinen lhdistä leikattuja joulutekstejä-kuvia,niistä syntyy unelma paketit:))tiedätkös mitä laitan pakettiin??:)rätinäpuita ja sytykehiiriä:)-pojalle ja miniälle:))
  (laitan kuvat omaan blogiini)ai mitä on rätinäpuut:)))
  ne on ohuita kuusipuusta tehtyjä sytykkeitä,kuusi räiskyy ja rätisee,takassa/hellassa:))...voisin kuunnella vaikka koko päivän,sitä rätinää...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aaa...sinullakin on hieman samat materiaalit käytössä joulupuuhissa. Noita joulutekstejä en vielä ole leikannut, mutta eiköhän tässä ehdi. Joskus tein tekstejä kirjain kerrallaan leikatuista kirjaimista. Se on järkyttävän hidasta, mutta tavallaan ihan hauskaa hommaa.

   Rätinäpuut ei ole kovinkaan tuttuja ja sytykehiiri nimenä vielä vähemmän, mutta poikkean sivuillesi kurkkaamaan, mistä on kysymys. Olen ollut lähinnä sytykeruusujen ja -käpyjen tekijä.

   Poista
 6. Ihailtavaa kierrätysajatuksen käytäntöön viemistä 😊
  Itsekin pidän simppeleistä käärepapereista, tuo typistetty ruskea on huikean hieno! Ja pakettikorteista jostain syystä silmiin pisti kumisaappaat 💕
  Mukavia joulupuuhailupäiviä Titta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä se vaan niin alkaa olla, että koko ajan koittaa keksiä kaikenlaista uusiokäyttöä sinne ja tänne ja tämä on taas tämän hetken pop. Tosin menee ne muutkin lahjat kierrätyspapereihin, ei pelkät joululahjat.

   Ruskea paperi on ihan parasta. Pieni ryppyisyyskään ei haittaa, sillä aina voi rypistää lisää ja silloin se onkin jo tarkoitus.

   Iloisia puuhapäiviä on jo takana, mutta varmasti myös edessä.

   Poista
 7. Hienot paketit kortteineen. Vanhan muokkaaminen uuteen käyttöön on askartelua ja kierrätystä parhaimmillaan. Kiva, että jaat ideoita meille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti Between! Kyllä minä aina koitan keksiä yhtä ja toista mielekästä ideaa muille jaettavaksi. Kierrätysideat ovat aina tervetulleita ja voi sitä riemua, kun keksii jotain itselle uutta. Siitä saa muutkin aina osansa.

   Poista
 8. Kivoja kortteja oot tehnyt. Hyvä on kierrättää.
  Mäkin olen jemmannut vanhoja joulukortteja, jospa ens vuonna tekis niistä ns. uusia kortteja vähän muunnellen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kierrätys on nykyään jotenkin jopa helppoa, sillä ympärillä pyörii niin paljon kaikkea materiaalia. Joulukorttien kohdalla tuo sinun ideasi on hyvä. Toimii.

   Askartelun iloa!

   Poista
 9. No voi juupeli sentään. Minä en ole koskaan tehnyt joulukortteja itse . Askartelu ei ole oikein minun juttuni. Mutta hienoa jälkeä syntyy kun vain puuhaan ryhtyy. Meinaan täällä ja muidenkin blogeissa . Ihania persoonallisia paketteja. Kiitos sinulle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä se niin on, että jälkeä syntyy, kun puuhaan ryhtyy. Minä olen pitkälti sellainen, että alan usein säätää suunnitelmaa kesken työn. Aina joku juttu tuntuukin paremmalta niin ja näin.

   Paketointikn on kivaa, kun on tarpeeksi materiaaleja. Ehkä juuri siksi säästellen paljon roskaakin.

   Poista
 10. Minulla on ollut sama meininki. On kertynyt yhtä sun toista kun on tuota hamsterin vikaa ollut... Mutta nyt onkin sitten ollut mukavaa ammentaa kaikesta mitä on jo aikaisemmin tullut hankittua. Pitkä ja pimenevä syksy/talven alku, takkatuli ja pikkuista rustaamista. Siitä on ollut minun syyskauteni tehty. Huomenna Kouvolaan taideruukin joulumarkkinoille tekeleitä myymään kaverini kanssa, ensimmäisen kerran vähän isommin. On tosi kiva idea nuo pakettikortit :)!!! Ja kivoja olet tehnyt :). Mukavaa tulevaa adventtia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hamsterin vika on hyvä ominaisuus. Paljon hyvää osaa arvostaa. Ja se on hyvä erityisesti luonnon kannalta ennen kaikkea.

   Mukavaa markkina-aikaa sinulle. Toivottavasti on kivaa kuhinaa. Ja miksi ei olisi. Nyt alkaa joulukuusen nousta itse kullakn...

   Poista