torstai 15. marraskuuta 2018

Löysin joulun tuoksuvaa taikaa Adalmiinan Helmestä!

Joulun taika syntyy ihanista perinteistä ja uusista asioista. Se on täynnä tuoksuja, makuja, iloista odotusta, mielenkiintoista puuhastelua ja yksityiskohtien viimeistelyä. Tänä vuonna olen ottanut ensimmäiset askeleet kohti joulua jo kauan sitten (kesäkuussa on kerätty koivunlehdet joulusaunaa varten). Ihan hetki sitten on mm. saatu kirjeet joulupukille valmiiksi. Kuinka sydäntä lämmittävää olikaan se, että juniorin listalla oli neljä toivetta - ennalta arvattavia pelitoiveita, vaatetta ja sitten se kohta 4: 
- Viimeisenä listalla luki "hyvä mieli"

Miten hyvä mieli syntyy?

Joulu on tärkeä perhejuhla, jonka mieluusti rakentaa perheen näköiseksi, jokaisen toiveita noudattaen. Se tarkoittaa erilaisia pieniä huomioitavia seikkoja ja nautinnollista työpanosta itse kultakin. Valmisteluissa jokainen osa-alue on tärkeä. Tässä jutussa panostan tuoksuvan joulun tavoitteluun, sillä tuoksuihin kiteytyy paljon muistoja ja hyvää mieltä.

Vielä ei ole ostettu ensimmäisiä hyasintteja, eikä ole leivottu piparkakkuja, mutta joulu tuoksuu suunnitelmissa. Kun mietin, mistä sen joulun tuoksun löydän tuli kuin tilauksesta eteeni tieto sisustusliike Adalmiinan Helmen muutosta uusiin toimitiloihin - Paimiosta historialliseen ja hengästyttävän kauniiseen Pukkilan kartanoon, Piikkiöön.
(Kuntsari kirjoitti muutosta 5.11.2018)

Noin vuosi sitten kävin aistimassa Adalmiinan Helmen joulua ja ihastuin moneen juttuun ikihyviksi. Yksi erityisen ihana on ollut "Durance-perhe". Sen tuoksuvat tuotteet tuovat juuri sen mielentilan, joka milloinkin on haussa. Nyt kaipasin joulua. Hyvä mielen joulua. 14. marraskuuta suuntasinkin töiden jälkeen toiveikkaana etsimään uusia löytöjä lähestyvään juhlaan.

Herraskartanon mailla ei lumi valaissut iltaa, mutta kauniit lamput ja tulet johdattivat parkkipaikalta ulko-ovelle. Jos oli Paimion myymälä tunnelmallinen niin sitä on kyllä tämäkin paikka. Jo heti ensisilmäys saa huokaisemaan syvään. Ihana!

Adalmiinan Helmen yrittäjällä Annarina Yöntilällä on takanaan kiireiset päivät, sillä on vaatinut lukuisia työtunteja, jotta kaikki on saatu kuntoon uudessa toimitilassa. Moni asia on kuitenkin puskettu valmiiksi ovien avausta varten.

II Seison sisääntuloaulassa ja ihastelen joka suuntaan,
sillä kauneutta on kaikkialla

Täältä ei todellakaan tarvitse lähteä tyhjin käsin ja jollei aikataulu ole tiukka voi nauttia myös makoisat kakkukahvit ja ihan vaan fiilistellä. Minä säntäsin ensimmäisenä tuoksujen perään. Durance-huone tuoksui jo ovella. Tuoksumenyy on kauniisti katettu - takaseinän suuri hylly oli täynnä, lattiasta kattoon ja seinästä seinään.

Annarinan opastuksella tutustuimme tuoksujen taikamaailmaan. Omaan makuun käy raikkaat tuoksut, erityisesti sitrukset. Pakkaskelejä ja kylmiä ilmoja odotellen huomasin, kuinka sydän sykki lämpimiin tuoksuihin. Tänä vuonna tuoksuiksi valikoitui orange-cinnamon ja baked apple. Perheen juniori nimesi jälkimmäisen omaksi suosikikseen.

Durance edustaa luonnonmukaisin menetelmin Provencessa valmistettuja tuotteita, joita ei ole testattu eläinkokein. Kaikki tuoksut ovat aitoja luonnontuoksuja. Niin - ja meillä nuuhkitaan nyt lähikuukausina tuoksuöljyä ja huonetuoksuspraytä.

Tuoksuöljy sijoitetaan kohtaan, josta viiletetään usein vauhdilla ohi. Näin ilmaan jää leijumaan hienostunut aromi, tuoksujen aatelia. Huonetuoksuspray tuo kaivatun tuoksun silloin kuin sitä halutaan. Hykerryttävän ihanan tunteen huonetuoksu tuo makuuhuoneeseen silloin kun vaihdetaan petivaatteita; Ikkunat sepposen selälleen, uudet pussilakanat ja sänkyyn suihkaus huonetuoksua. Tunnelma on kuin nukkuisi taikametsässä. Ero on huomattava verrattuna keinotekoisiin tuoksuihin. Joulutuoksut ovat siis kunnossa.

II Durance-tuoksut ovat oiva lahjavinkki ihmiselle, 
jolla on jo kaikkea!

Piikkiön liiketila on vanhaa pienempi, mutta panostus on laatubrändeissä.
Lisäksi Adalmiinan Helmellä on edelleen verkkokauppa.

Kun kaipaat aitoa tunnelmaa 
poikkea Adalmiinan Helmeen!

Pukkilan kartano
Littoistentie 114
21500 PIIKKIÖ

- Maalaismaisemaa, metsänvihreää, punamultaa, aitoa puuta, elämää nähneitä tapetteja, narahtelevaa lattiaa...tule aistimaan hieno ilmapiiri!

(blogiyhteistyö Adalmiinan Helmen kanssa)

Paljon kaunista saman katon alla

Samassa talossa Adalmiinan Helmen kanssa toimii myös ihastuttava Putiikki Roosa ja Fabbes Cafe.

Putiikki Roosasta osui heti silmään ihanat Jeanne d´Arc Living Angel Wings -koristeet. Koska omasta kotoa löytyy vanhoja huonekaluja, kuten kuvan (alempana) tyylinen vaatekaappi, oli osuvaa valita nämä puuterinsävyiset, teellä värjätyt siivet myös kotiin. Roosan valikoimissa oli myös mm. kauniita Modo Mion koruja, joista itse ostin ensimmäisen omani Marilyn-näyttelystä.

Kahville en kerennyt tällä ensivisiitillä, sillä saavuin paikalle niin myöhään, mutta koko talo kaikkine ihastuttavine asioineen antaa aina hyvän syyn palata. Lämmin suositus!


Seison ensimmäistä kertaa elämässäni Pukkilan kartanon ovella. Upeat ovet ovatkin.


Täytyy todeta, että kauniisti nivoutuu yhteen - uuden ja vanhan symbioosi.


Suurimman huoneen keskellä pöytä on katettu joulukoristeherkuilla. Kaikilla pienillä kauniilla yksityiskohdilla. Tulee ihan valinnan vaikeus, minkä näistä valitsisin?


Jouluun liittyvät kauniit punaisen sävyt ovat herkullisia yksin ja yhdessä.


Ehdoton lempparihylly! Tuoksuja jumaloivana totean, että tällaisen ottaisin kotiinkin. Huonetuoksut edustavat jotain niin ylellistä, sitä viimeistä silausta. Tuoksua ilman en voisi olla.


Tuoksuöljyistä tämä päätyi suosikkilistalle. Tervetuloa joulu, pian meillä tuoksuu Orange-Cinnamon!


Näyttäviä joulukoristeita, joissa riittää valinnanvaraa.


Lampe Berger -hylly loistaa kuin arvokristallit! Ranskassa alkujaan sairaaloihin kehitetty huoneilman puhdistaja sopii loistavasti kotiin. Siitä on jo jonkin aikaa, kun tutustuin itse tuotteeseen ensimmäistä kertaa. Mielenkiintoinen ja kaunis kuin koru.


Adalmiinan Helmen makuuhuone väreilee kauniisti toisiinsa sulautuvia sävyjä. Etualan kynttilät ovat suosikkejani. Pukkilan kartano huokuu mennyttä aikaa ja on todella kiinnostavaa tutkia seiniä, kattoa....kaikkia pintoja ja miettiä, millaisia vaiheita tässä rakennuksessa on ollut.Tyylikkäitä kynttilöitä ja kauniita joulupalloja. Taustalla Annarina opastaa asiakkaita löytämään juuri heille sopivat tuotteet.

Huomaa alakuvan kauniit sulat!Somia joulupuita ja höyhenen keveitä koristeita.Putiikki Roosasta osui ensimmäisenä silmään ihanat Jeanne d´Arc Living Angel Wingsit. Kotona on jo vastaava kaappi, joten siivethän on kuin tehty tuohon kaappimalliin.


Kartanon ikkunoista pilkottaa kauniisti tunnelmallinen valo, jollet ole ollut vielä ensimmäisten joukossa astumassa sisään - tee se pikaisesti!


Vierailu Pukkilan kartanossa on elämys, joita kaipaa erityisesti joulun alusaikaan! Vielä kun sataa ripaus lunta alkaa joulutunnelma olla täydellinen! 

- Oletko käynyt jo Pukkilan kartanossa?

12 kommenttia:

 1. Oi miten upeat kuvat ja mitä kaikkea ihanaa❤ En ole koskaan käynnyt tuolla mutta ehdottomasti pitää käydä jos tuolla päin liikutaan:) Mukavaa viikon jatkoa❤

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaunis kuin mikä ja ajattelun voimalla voi arvata, millainen tunnelma juuri ennen joulua...

   Mukavaa viikonvaidetta!

   Poista
 2. Ihastuttava tuo tuoksuöljy. Ottaisin meille niitä kylppäriin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuoksut ovat ihanaa arjen luksusta. Ja mikä parasta; tuoksut eivät ole liian voimakkaita. Joskus tosin sitäkin tarvitaan ja vaihtoehtoja on monia.

   Poista
 3. Vau kuinka paljon kynttilöitä. Mä tykkään ylikaiken niistä.
  Ihania muitakin tavaroita tarjolla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kynttilät ovat aina ihania, mutta jouluna se valo ja tunnelma jotenkin vaan tehostuu. Kesäiltoina palaa kynttilät siinä missä talvellakin, mutta jouluaikana niitä haluaa ihan kahmalokaupalla palamaan...

   Poista
 4. Voi kuinka upea paikka kaikkineen! tuolla menisi vaikka kuinka aikaa pelkässä katselussa ja olisi valinnan vaikeus. Mä tykkään myös kovasti tuoksuista. hajuvedetkin ovat minun yksi heikkous. meillä myös koti on sisustettu antiikkisesti.Ooh,kuinka hurmaavia just ne sinunkin kynttiläsuosikit.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä se vaan niin on, että tilalla on merkitys. Oikea myymälätilat myyvät mielikuvia. Tässä kartanossa ihastuu helposti kaikkeen.

   Tuoksut saavat kummasti hurahtamaan yhteen jos toiseen. Minulla on monia huonetuoksuja ja jälleen lisää. Huoneissa tuoksuu kun jo ihanasti joululle...

   Poista
 5. En ole koskaan käynyt! Aivan ihanalta paikka näyttää. Mukavaa marraskuuta sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa poiketa, jos joskus seudulla liikut. Kivaa viikonlopun jatkoa!

   Poista
 6. Ihana,joulun tunnelmainen aitta!ja niin paljon ihania kynttilöitä:)
  En ole käynyt.mutta tämävirtuaali käynti kiitos riittää:))
  ...minun joulu asuu sydämmessäni:)
  Ihanan tunnelmallista sunnuntaita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nämä kuvamatkat ovat joskus kivoja, ellei pääse itse suoraan paikalle.

   Myymälässä on kiva ihastella, kun jotain tuotetta on kymmeniä, sillä niin ei kuitenkaan koskaan kotona ole.

   Kivaa sunnuntaita sinulle. Minä valvon ja bongailen verkosta kaikkea kaunista.

   Poista