keskiviikko 20. helmikuuta 2019

Mistä sinun kodissasi löytyy vuoden väri K319 Flamingo?

Jokin aika sitten julkistettiin Tikkurilan Vuoden Väri, joka on tänä vuonna (2019) K319 Flamingo. Innostun usein vuoden väreistä, vaikken olekaan trendien ja ajankohtaisuuksien perässä, mutta flamingoa piti oikein jäädä miettimään, mistä se omassa kodissa tulee löytymään.

Flamingossa on kiva sointi. Se tuo välittömästi mielikuvan eksoottisesta linnusta tai paremminkin lintuparvesta. Se on nimensä vuoksi tavallaan erityisenkin kiinnostava, mutta samalla jollain tavalla väri, joka ei ole koskaan ollut automaattisesti suosikkivärieni listalla. Tämä väri kuitenkin herättelee ajatukset kohti kevättä.

Mistä meillä löytyy K319 flamingo?

Karkkimainen, hempeä ja hedelmäinen väri on selvästi maistiainen kesästä. Se henkii jotenkin uutta, orastavaa ja keväistä. Väri tuo mieleen viime kesän hitin flamingo-uimarenkaan, flamingon näköisen puhallettavan mukitelineen (jonka muuten itsekin innostuin ostamaan kylpytynnyriin), yliampuvat aurinkolasit, vaahtokarkit tai värikkäät drinkit kaikkine härpäkkeineen, sateenvarjoineen ja muine koristeineen.

Vaikka en ole vaaleanpunaiseen vivahtavien sävyjen ystävä, heräsi kuitenkin mukava muisto vuosien takaa. Muistan niin hyvin, kuinka lapsuuden ystävän kanssa aina piirrettiin, piirrettiin ja piirrettiin. Harmiksi näitä töitä on säästynyt vähän, mutta tämän vuoden hauskaksi sattumaksi voinee huomata sen, että yksi kaverin töistä on juurikin flamingo. Keltaisen iltavalon alla piirustuksen sävyt tuntuvat väkisin muuttuvan, mutta oikeasti kuvat ovat todella sitä tuttua sävyä. Ehkäpä tästä voisi tulla vuoden taulu kotiin. Koti on vaihtuvan taiteen näyttämö, joten olisiko nyt sitten flamingon vuosi?

Positiivisia ajatuksia väri herättää jo pieninä annoksina. Tai toisaalta suurina ryhminä. Helmikuun auringonpaisteisina päivinä keksin valita tuota vuoden väriä kesäkukkien sävyiksi. Pitäähän sitä aina teemavärillä leikitellä. Ensimmäiset kesäkukkasiemenet on siis todellakin ostettu ja siihen valikoitui flamingoon taittava kehäkukka ja monivärinen köynnöskrassi.

Pink Surprise

Tarhakehäkukka on helppohoitoinen lajike, jonka kanssa onnistuu taidottomampikin puutarhuri. Suorakylvö helpottaa onnistumista, sillä ei tarvitse kuin kastella kylvökohta ennen kylvöä ja muistaa pitää se kosteana kunnes siemenet ovat itäneet. Kaunis leikkokukka, joka myös siementää helposti. Mikä ihaninta - terälehdet voi syödä.

Out of Africa -isoköynnöskrassi

Tästä köynnöskrassista löytyy monta eri sävyä mm. tuota flamingoa myötäileviä kukkia. Suositussa krassissa on jännästi juovikkaita lehtiä ja kukat ovat tässäkin syötäviä. Out of Africa on minulle uusi lajike, mutta selvästi vuoden teemaväriin sopiva.

Uusia puutarhan kaunottaria odotellessa voi vielä helmikuussa hykerrellä vanhan lasipalloon kätketyn ruusun loisteessa tai poimia kauppareissulla mukaansa kimpun flamingon sävyisiä neilikoita.

No, varmaa on, että minulle vuoden väri näkyy myös ruokalautasella, sillä Mimisin Kukka-Ilona on suosikkisalaatti, jossa vilahtelee juurikin flamingon sävyisiä kukkia.


Takavuosien taidetta, harrastusten ykkösiä. Kaverini Niinan Flamingo-työ.
Kehäkukan siemeniä. Pink Surprise saattaa tarjota Vuoden Värin -sävyisiä terälehtiä.


Out of Africa on minulle uusi lajike, mutta selvästi vuoden teemaväriin sopiva. Sieltä löytyy myös pinkkinen kukka.


Tämä vanha löytö - ruusupallo on vilahdellut blogin sivuilla ennenkin.


Huomaan, että juuri nytkin on ruokapöydässä aikalailla Flamingon sävyyn taipuvat neilikat.

- Mitä sinä pidät tästä Vuoden 2019 Väristä, flamingosta?
- Mistä sinun kodissasi löytyy flamingoa?

11 kommenttia:

 1. Täytyy tunnustaa, että flamingonpunainen on kyllä yksi omia inhokkeja. :D Jos sitä kotoa jostain joskus löytyy, niin korkeintaan just kesäkukista pieninä annoksina.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Flamingon sävy on kieltämättä ristiriitainen. Se sopii yksityiskohtiin, mutta vaikeaa on kuitenkin ajatella maalaavansa sillä sävyllä seinää tai ostaa flamingo-sohva. Minulle sopii nuo kesäkukka-ajatukset ja kylpytynnyrin mukiteline :D

   Poista
 2. Kukissa kaunis, mutta esimerkiksi seinämaalina olisi minulle hieman liikaa:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kieltämättä seinämaalina olisi aika erikoinen valinta. Mieluusti kyllä näkisin tämän seinämaalin jonkun seinällä.

   Poista
 3. Ei oikein tunnu omalta väriltä eikä sitä taida löytyä sisustuksesta tällä hetkellä. Voi olla, että kun väriä näkee enemmän ympärillään sille alkaa lämmetä ja jotain flamingonvärisiä hankintoja tulee tehtyä. Ehkä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Flamingossa on sellaista luonnetta, että pieninä määrinä OK. Odotan melkeinpä innolla, kuka olisikaan se henkilö, joka ekana ilmoittautuisi ko. värillä seiniä maalaamaan. Aika hallitseva väri kuitenkin.

   Poista
 4. Luin Tikkurilan vuoden väristä ja yllätyin. Meidän kodissa ei taida olla mitään flamingoa, paitsi kukissa joskus. Vaatteisiin saatan kesällä värin kelpuuttaa, mutta kotiin se ei oikein istu. Oikeassa paikassa saattaa hyvinkin olla kiva. Mukavaa alkanutta viikkoa!

  VastaaPoista
 5. Luin Tikkurilan vuoden väristä ja yllätyin. Meidän kodissa ei taida olla mitään flamingoa, paitsi kukissa joskus. Vaatteisiin saatan kesällä värin kelpuuttaa, mutta kotiin se ei oikein istu. Oikeassa paikassa saattaa hyvinkin olla kiva. Mukavaa alkanutta viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tavallaan yllätyin itsekin tästä väristä. Jotenkin luulen, ettei ole yhtä suosittu kuin edeltäjänsä, mutta saattaahan tähän monet keväällä tykästyäkin. Minä vain kukissa.

   Kevään odotusta!

   Poista
 6. Kaunis väri. Pieninä pintoina kuitenkin. :) Yksi huivi löytyy missä on tuotakin väriä. Liityin myös kivan blogisi lukijaksi. Hyvää viikon jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos mielii olla väreissä ajan hermolla, pitää olla kekseliäs Flamingon suhteen. Se saattaa olla nimittäin värinä sellainen, johon kyllästyy. Pienet pilkkeet ovat sopivia piristeitä.

   Ja sydämellisesti tervetuloa Oli aika -juttujen pariin!

   Poista