torstai 21. maaliskuuta 2019

Messutuliaiset testissä

Viime viikonloppuna Turun Messukeskuksessa vietettiin Taide- ja Antiikkimessuja sekä Kädentaitomessuja. Viikonlopun annista löytyi paljon minulle rakkaita juttuja, niin vanhoja kuin uudempiakin. Tässä esittelyssä yksi niistä - sormineulontalanka Alize Puffy.

Huomaan kuinka joka kevät väri on se, jolla jokin asia helposti myy itse itsensä minulle. Tässä postauksessa se on keltainen. Ja mikä ihana lisä olikaan sormineulontalangan pehmeys. Kun sain testailla kerää kädessäni, en ollut ihan varma, onko siinä kaksi pientä keltaista untuvikkoista tipua vai onko tämä tuntuma oikeasti vain lankaa. Näin vakuutti itsensä Alize Puffy.

Selkeää ajatusta ei ollut, mitä langasta teen, mutta päätin ottaa testiin kirkkaan keltaisen ja vaaleahkon harmaan kerän. Ajatuksissa siinsi kuvitelma, että tekisin näistä terassille jonkinmoisen makrameen. Ihan fiiliksellä, vaiston varassa. Kotona mieli muuttui ja ajattelin kuitenkin koklata, kuinka tällainen lenkkilanka taittuisi huiviin. 13 silmukan startilla lähdin Lankavan helpon videon matkassa tekemään tuubihuivia. Jo parin minuutin videon katsomisella olin valmis tarttumaan työhön. Homma sujuu yllättävän helposti ja aikaakaan ei paljon kulunut. Tämä idea kannattaa säilyttää ensi talveksikin, sillä kaulalla valmis työ on kuin säkillinen untuvaisia höyheniä. Todella miellyttävä tuntu ja käytännöllinen tulos. Eikä siis tarvita mitään muutakuin lankaa ja näppärät sormet. Silmukoista saa erilaista jälkeä, kun kiertää lenkkiä, mutta minä vein homman läpi kaikkein yksinkertaisemmilla lenkeillä.

Tämä on hauska lahjaidea käsityöihmiselle, joka ei ole vielä kerennyt lankaa kokeilla. Sopii siis hyvin vaikka äidille lähestyvään äitienpäivän lahjapakettiin.


Heti alkuun kuviin valmis huivi. Voi kunpa kuvaan voisi sisällyttää pehmeyden tunnun.


Kirkas keltainen ja vaaleanharmaa toimivat loistavasti yhdessä.


Tästä se lähti silmukka toisen perään ja hetkessä alkaa valmista hahmottua.


Solmisin molemmat kerät yhdeksi tuubihuiviksi ja 13 silmukan leveydellä siitä tuli sopivasti kaulaan kahdesti kiertyvä.


Mallinuken yllä valmis huivi - ja vaikka kevät koittaa, on tälle käyttöä. Viileitä päiviä ja iltoja riittää. Ehkä tähän kääriytyneenä voi nauttia pian ensimmäiset kevään terassikaffet.


Rakkautta ensisilmäyksellä <3 iki-ihana uutuus, pehmeä ja lenkkimäinen, Alize Puffy. Sormineulontalanka on 100% mikropolyesteriä ja 100 g / kerä = 9,2 m = 3,50 e. Neulontaohjeen nähtyäni olin valmis kokeilemaan tätä lankaa itsekin. 


Tämä herättää kyllä sisäisen kässäilijän <3


Tässä sitä pikkupakkset jatkuu, joten taidan odotella huivi kaulassa Turun Messukeskuksen seuraavaa häppeninkiä. Sydän sykkii jo melkoisia lyöntejä, kun seuraavaksi ovi avautuu kevääseen! Piha & Puutarha - Mökki & Meri -kutsuvat 29.-31.3.2019. Aika näyttää, mitä sieltä lähtee kokeiluun!

6 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Niin pehmeitä, ettei voinut kuvitellakaan. Ihana tehdä tällaisia löytöjä.

   Poista
 2. Ihana lanka, tipu tuli kyllä mieleen keltaisesta! Minäkin odottelen Piha & Puutarha-messuja ja täytyy laittaa lippuarvonta pystyyn lähipäivinä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Piha- ja Puutarha niin siintää mielessä. Tänäänkin ilmassa oli jo niin kevättä, että mikäs tässä ootellessa.

   Poista