sunnuntai 7. huhtikuuta 2019

Pajunkissoja voi käyttää näinkin

Vuoden yksi ihanimpia juhlia on käsillä ja pääsiäiseen on kiva virittäytyä pitkän kaavan mukaan. Ihan parasta lähestyvään juhlaan on aurinkoisiksi muuttuneet säät, pihan ja puutarhan kevättyöt sekä kirppislöydöt niin sisälle kuin uloskin. 

Ekotorilla käyn silloin tällöin bongailemassa kivoja esineitä, mitä nyt milloinkin hakusessa on. Juhlahetket saavat aina kaipaamaan jotain uutta ja erilaista. Tällä kertaa kalastajan haaviin tarttui lämpimän terrakottainen vati. Joku oli sen selvästi itse tehnyt ja halunnut kuitenkin luopua teoksestaan. Ehkä jonkun keramiikkakurssin kurssityö, josta ei tullutkaan omaan makuun sopiva. No, minullehan tämä kävi hyvin - halkaisijaltaan 33 cm oleva vati sopi mielessä siintävään suunnitelmaan ja hintaakin oli vain 1 euro.

Uusi terravati sai somisteekseen tuoksukynttilän ja pääsiäiseen liittyen pajunkissoja. Lähes aina pajunoksia tulee leikattua maljakkoon ja erilaisiin asetelmiin, mutta ei tämäkään keksintö hullumpi ole. Muutama kourallinen niitä silkin pehmoisia pajun kukintoja vatiin antaa kivan mahdollisuuden hypistellä pehmeää pintaa ja silmällekin näyttää kauniin kiiltäviltä. Ei hullumpia. Tästä tulee jo ihan riittävän täyteläinen asetelma, joka ei kaipaa muita juttuja.

Tiesitkö tämän pajusta?


Niin ihana terravati Ekotorista lähti mukaan yhdellä eurolla. Ei sitä aina paljoa tarvitse, kun jo silmä lepää.


Vadin ja pajunkissojen sävyt sopivat yllätävän kauniisti yhteen.


Kiitos vaan sinulle, joka tämän vadin teit. Kaunis! Uniikki ja vielä käsityötä.

Iloista pääsiäisen odotusta!

20 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Tällä kertaa taitaa olla niin, että vähemmän on enemmän.

   Poista
 2. Ihana astelma, Nuo pajunkissat on sitten niin suloisia:) Mukavaa sunnuntai päivää♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Värit pääsevät mukavasti esiin ja mukava on pajun kukinnon pehmeä pintakin.

   Poista
 3. Kivasti sopii pajunkissat vadille kynttilän kanssa ja niin pääsiäiseen/kevääseen sopivaa <3 Hieno vati ja ihana löytö :)
  Suloista sunnuntaita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pajunkissat tuovat pääsiäismielen, jopa näin. En ole tätä ennen kokeillut, joten johan oli aika.

   Mukavaa sunnuntaita!

   Poista
 4. kauniilla ,ja niin ihanan värisellä lautasella(huippulöytö):),suloset pajunkissat,eipä hassumpi näinkin.uusia asia ...jos kokeiltavaksi;)))
  Ja tuo kynttilä,kyllä passaa kokonaisuuteen erittäin hyvin!!!!
  Mukavaa sunnuntaita!
  ja iloista pääsiäisen odotusta:)!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No toden totta lautanen oli löytö!
   Ja juuri tuo hinnoittelu. Kun esine on päätynyt kiertoon, sen edullinen hinta takaa sille uuden kodin. Minä olen mestari pelastamaan kaikki kodeista vapautetut aarteet. Sielun syvyyksissä löytyy esineille aina uusi tarina ja elämä. Vati on nyt pajunkissojen koti. Kohti pääsiäistä!

   Poista
 5. Niin kauniit värit. Laitoin innoittamanasi pation pöydälle punaisen emalikattilan ja sen täyteen pajunoskia. Kissat sen kun pörhistyvät!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Punaiset emalikattilat ovat niin suloisia ja emaliastiat ylipäätään. Pajunkissat vievät sydämen joka vuosi. Kestorakkautta.

   Poista
 6. Pirteä uusi idea pajunkissoille:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä on kuin lapsuusmuistoni - vanhemmat saivat aina yllättyä siitä, mitä milloinkin kannoin taskun pohjalla.
   - Miten pehmeitä nämä viimeisimmät "taskunpohjapoiminnot" onkaan silittää...

   Poista
 7. Tosi kiva löytö ja millä hinnalla.
  En ole ikinä nähnyt pajunkissoja käytettävän noin, ihan huippu idea, taidanpa napata sen meidänkin pääsiäiseen.
  Oikein aurinkoista ja lämmintä viikkoa sinne.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On kiva, että vanhat tavarat kiertävät ja edulliset hinnat mahdollistavat sen. Ja kyllä tuo pajunkissaidea kannattaa kokeilla. Saa moninkertaisesti sen kaikkein pehmoisimman osan.

   Pehmoista pääsiäistä sitten vaan!

   Poista
 8. Vastaukset
  1. Yksinkertainen juttu, mutta todella näyttävä kuitenkin. Koklaa!

   Poista
 9. Minusta vatisi on kerrassaan upea olisi lähtenyt minunkin matkaan hintakin on tosi halpa koska vati on niin suuri ja käsityö. Minä muuten tykkään myös hiplata pajunkissojen pintaa niiden silkkinen turkki on ihanan tuntuinen sormien alla. Kiva idea tämä sinun. Kiitti .

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä sitä onneksi joskus bongaa näitä oman kädenjäljen upeita tuotoksia kirppareilla. Tekijä ei ehkä itse tykkää, mutta jonkun silmään se käsityön helmi käy. Euro oli pilkkahinta, mutta takuuvarmasti keino löytää uusi koti. Kissojen koti :) Olen niin tykästynyt tähän hyvinkin luonnonvärejä myötäilevään kokonaisuuteen.

   Poista