tiistai 2. huhtikuuta 2019

Risutöitä ja keltaista kevääseen!

Maaliskuu on tuonut eteläiseen Suomeen ihanan kevätaallon ja auringonvalo saa helposti unohtamaan viime viikonvaihteen yllättävän lumisateen, kun hetkessä terassi ja pihamaa sai valkean peitteen. 

Viikonlopun Piha & Puutarha -messut antoivat inspiraatiota kevätpihan herättelyyn, mutta säiden puolesta pitää vielä malttaa hetki. Kun pihastelijan tekemisen vimma iskee oikein kovaksi, on keksittävä "siirtymävaiheen" puuhastelua ja koristeita.

Viime päivinä on ollut hyvää aikaa leikata puita ja pensaita. Ja risuja onkin kertynyt melkoiset kasat. Suurimman osan ajattelin hyödyntää hakkeeksi puutarhaan, mutta onneksi tuosta määrästä voi jo askarrella jotain mielekästä kaljun kevätpihan somisteiksikin. Leikatuissa oksissa on yllättävän kauniita sävyjä ja kun niihin vielä lisää jotain ripustuksia on väripläjäys ja kokonaisuus kohtuullisen mukava. Oksista olen toki aikojen saatossa tehnyt paljon mm. risuperhosia ja risulintuja.

Tällä kertaa virittelin hentosista oksista n. 150 cm korkeaa kehikkoa, johon kiinnitin pikkunarsisseja rautalangalla. Narsissit ovat edullisia ja niitä on ostettu kassikaupalla. Ne kestävät mukavasti vaihtelevia säitä ja viileitä öitä, joten tämä häkkyrä sulostuttaa pitkään.

Koska pääsiäinenkin on suhteellisen likellä on sopivaa ottaa pieni varaslähtö. Kaivoin esiin muoviset pääsiäismunat ja pikkutiput ja ripustelin niitä ulkopuiden somisteiksi. Pikainen koristelu pihaan on hetkessä valmis.

Terminen kevät, jolloin vuorokauden keskilämpötila nousee pysyvästi nollan yläpuolelle, alkaa olla aivan käsillä. Ensimmäiset kukkasiemenet on laitettu multiin ja alkaa pitkä kasvun odotus. Jogurttipurkit valtaavat kuistin :D

Koitan hillitä kevätintoilevan mieleni, mutta viikonloppuna odottaa jo uudet prokkikset. Niistä lisää myöhemmin.


Risuja, narsisseja ja rautalankaa. Pientä piristystä terassin kulmalle.


Vanhat leikkurit oli kokeneet kovia ja menneet kaiken tekemisen tiimellyksessä hukkaan. Askarteluista ei tule ilman niitä mitään, joten piti ostaa uudet. Kuinka hienoa onkaan leikata upouusilla ja terävillä Fiskars-leikkureilla.


Rautalangalla narsissit kiinni oksiin. Hyvin pysyy tuulisillakin säillä kohdillaan.


Kyllä se kevät puskee lumisellekin pihalle.


Tovi pitää vielä odottaa, että pääsee pesemään talven pois terassin pinnasta.
Muutaman tipusen voimalla saadaan pääsiäisen tunnelmaa esiin.


Kun monta vuotta sitten ostin muovisia pääsiäismunia en tajunnutkaan, kuinka hyviä ne ovat olleet vuodesta toiseen. Nämä kestävät melkein mitä vaan ja hyvä niin. Ei tarvitse uusia koristeita.


Tämä on kiva näky kaikille lapsille ja lapsenmielisille.


- Mitkä on sinun parhaat vinkkisi pihan koristeluun juuri nyt?

2 kommenttia:

  1. Lunta vielä..asun niin meren lähellä mutta pian narsissit ruukkuihin. Mukavaa viikkoa sinulle☀️

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lunta on paikka paikoin, mutta jossain kohdin pihaa täysi kevät. Pieniä virittelyjä ilmoilla lämpöaaltoa odotellessa.

      Poista