torstai 27. kesäkuuta 2019

Taas kerran - vanhasta uutta

Siivouksen yhteydessä tulee helposti heitettyä pois esineet, jotka eivät kiinnosta. Mutta ne saattavat olla kuitenkin vain väärän värisiä ja eivät miellytä silmää. Pienillä tuunauksilla saa aina paljon aikaiseksi. 

Joku oli tämän Aarikan vanhan kynttilänjalan päättänyt hävittää, mutta minäpä löysin sen. Aurinkoisen kesäillan pieni tuunausprojekti oli jälleen käsillä.

Tarvikkeet:

- vanha kynttilänjalka
- suojahanskat
- hiekkapaperia
- mattamustaa spraymaalia

Vähän niinkuin takavuosien mainoksen tapaan "Pinotexia pintaan, niin vanhakin näyttää nuoremmalta". Maalaus on aina niin ihanasti uudistavaa, miksei siis nytkin, sillä en varsinaisesti ole sinisen värin ystävä ja siniset muuttavat aina väriään. Ihailen muilla sinisiä koteja, sillä joillain on hienosti taito käsissä kodistaa sinisellä. Tässä tummansininen taittui hetkessä mattamustaksi ulkoilmassa.


Lähtökohta. Periaatteessa ei siis lainkaan huono.


Pohjassa luki Aarikka, Finland. 


Koska olen välillä niin innostunut tekemään jonkun vaiheen eteenpäin, silloin unohdan suojakäsineet. Näin ei kannata tehdä. Tämäkin vanha väri on jotain niin hienoa pulverimaalia, että kädet ovat yltä päältä värissä. No, onneksi ei ole kalliita tekokynsiä. Näissä hiontapuuhissa ne olisivat hetkessä entiset.
 

Ensimmäinen mattamusta kerros on suihkautettu pintaan.
 
  
Ta-daa...valmista! Tätä mattaista loistoa on mukava katsella. 
Ehkä pitäisi pelastaa oikein läjä puisia kynttilänjalkoja ja tehdä kokonainen jalkaryhmä syksyksi, jossa erilaiset muodot pääsevät esille, kun käytetään samaa maalisävyä. 
- Lakritsinmustaa. 
Oletko muuten koskaan ajatellut, miksi lakritsi on mustaa. Jollet tiedä, kurkkaa nopsaan tänne.


- Kuinka usein sitä onkaan maali ollut pelastava tekijä? Se on nopea oikotie onneen :)

14 kommenttia:

 1. No kylläpä uudistui aivan uuden näköiseksi, tykkään!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Maali on aina ihmeidentekijä, mutta olisin luullut, että pohjassa oleva sana "Aarikkakin" olisi sellainen ollut. Harvoin sitä nimittäin kuitenkaan Aarikkaa ihan roskiin viskataan...

   Poista
 2. Tulipas ihana☀️Samalla toivottelen ihanaa kesää☀️

  VastaaPoista
 3. niin..mihin me jouuttais iliman spray-maaleja!!
  Minäkin suhhuuttelen ,jos jonnin moista "uusiutumis" mielessä"
  tavaralle pitkä käyttö ikäää lisää...
  Kynttilänjalasta tuli upea!!
  Hyvää viikonlopua!!:))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen muuten usein miettinyt samaa, mitä jos ei olisi spraymaalia?! Se on vuosikausia ollut luottotuote, josta en luovu. Ylistää vaan monipuolisuutta. Niin nopea ja hyvä aikalisän antaja.

   Poista
 4. Todella upea ja kaunis kynttilänjalka, itse olisin maalannut valkoiseksi, mutta myös musta on juhlallisen värinen, tykkään myös käyttää sprey maaleja, enimmäkseen valkoista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Valkoinen ja musta ovat niitä hyviä perusvärejä, joita löytyy minulta aina. Musta kestää likaantumista paremmin ja siksi se valikoituu useammin mm. ulkolyhtyjen "herättelyyn".

   Kynttilänjalkaan olisi kyllä valkoinenkin sopinut...

   Poista
 5. Maalilla saa kyllä pelastettua kaikenlaista. :) Mulla on ruskeiden (tutuilta saatuja) muoviruukkujen maalausprojekti vielä vaiheessa, mutta ainakin tiedän nyt, että kaksi maalattua ruukkua kestivät pakkaset ja kaikki tuolla partsilla viime talvena, joten syksyllä uskallan maalata loputkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. OK. Kiva tietää, että maali pysyy muovissakin. Olisin nimittäin luullut, ettei pysy. Ainakaan talven yli. Jotkut pinnat ovat haastavia, mutta muovia en ole oikein ajatellutkaan maalavani. Aina oppii uutta.

   Poista
 6. Aivan kuin olis ihan eri kynttiläjalka, kaunista tuli.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä se niin on, että pienellä vaivalla ilme muuttuu. Olen iloinen tästä löydöstä.

   Poista
 7. Kiva tuunaus ja tulos aivan upea!Onneksi löysit sen ja tuunasit uuteen uskoon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo Aarikka-nimi sai vielä varmemmin pelastusoperaation käyntiin. Ehjäkin kun oli. Hyvä löytö.

   Poista