keskiviikko 12. kesäkuuta 2019

Vaihtoehto kirjekuorelle

Tämä vinkki on ehkä jo monelle teistä tuttu, mutta ainahan voi muistuttaa uudelleen myös vanhasta ideasta - Europa 3:n vanhan hitin mukaan; "älä unohda minua". Joskus sitä nimittäin vaan aikojen kuluessa unohtaa, mitä kaikkia ideoita tietää. Kun ne ovat hetken käyttämättä, saattaa käytetytkin ideat näyttäytyä aivan uudessa valossa ja tuntua taas niin ennennäkemättömiltä. 

Pilttipurkki, kynttiläpurkki, maustepurkki...hillopurkki. Ja sitä hillopurkkia tässä juuri nyt kaivattiin.

Kutsu kävi synttärijuhliin ja rahalahja oli kaikkein osuvin. Taaskaan ei se perinteinen kirjekuori tuntunut oikealta, vaan jokin muu juttu piti keksiä. Saappaita käytettiin hetki sitten rippilahjan kirjekuoreksi, ja joskus on ollut käytössä myös vanha kauluspaita, mutta nyt peräänkuulutettiin muuta vaihtoehtoa. Sieltä vanhojen aatosten seasta löytyi sopivasti makeista makein "kuori".

Hillopurkki. Tai ei tämä oikeasti ollut hillopurkki. Se oli lasinen purkki metallikansineen, jossa oli alunperin kynttilä. Kynttilä tuli poltettua loppuun, kunnes vain roskapurkki jäi jäljelle. Astianpesuaineella ja tulikuumalla vedellä sain putsattua kaikki kynttiläjäämät purkista ja putipuhtaana se oli valmis uuteen käyttöön.

Tein purkkiin etiketin mansikan makeudella säestettynä. Sisään oli hyvä taitella seteleitä. Näin siitä tuli kirjaimellisesti "hillopurkki" - täyttä hilloa pohjasta kanteen asti. Ja taas niin kiva kirjekuori :)

Muista siis sinäkin hyötykäyttää vanhat lasipurkit!

Onnea Ellu!- Oletko sinä hyödyntänyt vanhoja lasipurkkeja näin?

8 kommenttia:

 1. Voi Titta - sulta ei tosiaankaan ideat lopu!
  Tosi hyvä idea - varsinkin nykyään, kun hillo on se toivotuin lahja ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hillo on todellakin se suosikkilahja :) Pitää vaan olla niin monta erilaista "kirjekuorta", ettei toista lahjoissa samaa. Tällä kertaa hillopurkki.

   Poista
 2. Ja taas kiva idea hauskalla sanaleikillä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanaleikit on muuten aina niin mahtavia. Toisinaan oikeen toivoo, että sanaleikkijuttuja voisi keksiä ihan solkenaan...

   Poista
 3. :)JUST NIIN ,hilloa lahjaksi:)
  (minä otin persikkapurkista pohjan irti ..pesin hyvin (persikat päätyivät hedelmäsalaattiin:)
  ja päällystin purkin saajan näköiseksi...hilloa sisään;))
  TUO SINUN IDEA!! ihana ,kiitos Titta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hauska on leikitellä ajatuksilla, kuinka rahalahja ojennetaan. Aika paljon keksii vaihtoehtoja siihenkin. Idea voi lähteä myös henkilöstä, joka lahjan saa.

   Poista
 4. Ihan loistava idea! Tätä kyllä "lainataan":) Mukavaa kesäpäivää💙

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa lainata ja jalostaa. Tästä kyllä riittää moneksi. Ja saa muuten kauniit lasipurkit uudelleen käyttöön.

   Poista