maanantai 7. lokakuuta 2019

DIY- kaulakoru Valion tölkkien korkeista

Olen toipunut viikonvaihteen Turun kirjamessujen nostattamasta luovuuspiikistä ja suuntaan katseeni kohti uusia DIY-puuhia. Aamukahvilla, kun avaan litran tölkin idea hioutuu eteenpäin. Valkoisia korkkeja on nyt kertynyt tarpeeksi. 

Kesäiset päivänkakkarat ovat tältä vuodelta kukkineet, mutta menneen kesän lumoissa voi ideoida aina kukkivia päivänkakkaroita. Tölkkien muovikorkit kukoistavat nimittäin nyt kukan terälehtinä. Valion korkit ovat taittuneet kaulakoruksi.

Helppo kaulakoru Valion tölkkien korkeista

Tein ensimmäisen korkkikukkaseni Heli Laaksosen kirjajulkkarilahjaksi ja tämä on siis toinen kokeilu ensimmäistä soveltaen.

Näitä tarvitsin

- 7 muovista pullonkorkkia
- voipaperia
- silitysraudan
- tussin
- metallilenkki
- mustaa nauhaa
- poran


Jotenkin ensimmäiseksi kuvaksi on kiva tuupata valmis työ. Ja se on nyt sitten tässä, mallinuken kaulassa.


Kaipasin keltaisen keskustan ja valkoiset terälehdet. Onneksi tuo keltainenkin korkki vastaan tuli. Nyt vaan asettelemaan korkit sopivaan kuvioon.


Asettelin korkit voipaperin väliin ja silittelin kuumalla silistysraudalla yli. Hetkessä paksut korkit painuivat kasaan ja ikäänkuin liimautuivat toisiinsa. 

Silityksen jälkeen pitää kukka hieman taputella tasaiseksi ja viileäksi, ennenkuin se alkaa itsekseen taipuilla mihinkään suuntaan.


Kun kukka oli valmis koristeluun liimasin pikaliimalla muutamia helmiä ja tein tussilla ääriviivoja. Poralla yhteen terälehteen läpivienti ja siitä kaulanauhan pujotus.Kyllä tästä aika kiva ja persoonallinen lopputulos syntyi. Aion kyllä käyttää. Ihan siitäkin huolimatta, että perheen juniori tokaisi kasan pullokorkkeja nähdessään ja sunnitelman kuullessaan "Et oo tosissas!".
No, olinhan minä.
Tällainen siitä tuli.
Ajattelin jopa huomenna laittaa sen töihin.
Huomenna ehkä kuulen, mitä työkaverit ovat tästä mieltä :)

- Kehtaisitko sinä käyttää? 

18 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Kiitos! Ja varsin näyttävä. Isojen korujen ystäville 😁

   Poista
 2. Tosi kiva koru. Ei siitä ensimmäiseksi tölkin korkki tulisi mieleen. Hieno juttu, että olet keksinyt noille korkeille käyttöä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No eikö. Kyllä sitä kaikille tapaa jotain käyttöä keksiä. Tämä on ihan käyttökelpoinen idea.

   Poista
 3. Harmi kun ei ole tullut säästettyä korkkeja, kun en osannut ajatella että niistä voi tehdä jotain, joskus aikoja sitten keräsin maitotölkkikorkkeja, mutta en muista mitä niistä työpaikalla asukkaiden kanssa tein.Kaunis koru,ehkä sopii jonkun asun kanssa kesällä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joskus se yllättää, kuinka paljon kaikenlaisia käyttöjä ns. "roskille" voikaan olla. Näistä korkeista saa myös kivan muistipelin. Se on jäänyt multa koklaamatta, mutta tulisi varmasti toimiva.

   Poista
 4. Oho, aika yllättävä käyttökohde korkeille ja vielä hieno lopputulos! Mun on kyllä pakko kokeilla tuota heti kun löydän sopivanväriset korkit.

  (Olen tätä blogia jo muutaman kuukauden seuraillut, mutta jatkossa täytyy muistaa kommentoidakin välillä.)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No nyt kannattaa aloittaa korkkien keräily. Ensin tuntuu, että ne on tylsiä, mutta äkkiä huomaa, että löytyyhän niitä värejäkin. Avaimenperäksikin voisi jotain tällaista ideoida. Hauskaa ja helppoa.

   Tervetuloa vaan seurailemaan Oli aika -blogin postauksia. Toivottavasti löytyy kivoja ideoita toteutettavaksi.

   Poista
 5. Eipä olis uskonut että noista saa tuollaisia sulatettuna. Vau! Mitä kaikkea noista saisikaan....Miten ois korvikset, pienemmistä paloista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, koklaapa sinä tehdä nuo korvikset. Tulisi taatusti jännät. Minä olen tehnyt korvauksia Lidlin muovipullosta. Niistäkin tulikin aika erikoiset ja näyttävät. Eikä yhtään hullummat. Paljon on mahdollisuuksia.

   Poista
 6. En olisi kuvasta arvannut, mistä kaunis koru on valmistettu, ellei sitä olisi mainittu otsikossa. Se tekee, joka osaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä nuo korkit niin kivasti yhteen sulaa, ettei ole helppo oivaltaa, mikä olikaan lähtötilanne. Minä hehkun jo siitä, että roskaa voi vielä hyödyntää.

   Poista
 7. Mitä kommentteja työkavereilta tuli? PS. Olen sulattanut ekat korkkini kiitos sinun. Nyt jatkokoristelen ja sitten näytän ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä korkkikukka ihastusta keräsi. Pari miehistä jopa toivoi, että teen heillekin tällaiset eli pari naishenkilöä saattaa heiltä yllärin saada 😉 Pitäisikö tehdä useampia?
   Vau! Kiva, että innostuit tästä. Hauska nähdä, mitä syntyy.

   Poista
 8. Tulipa hieno! En olisi kovin äkkiä keksinyt, mistä on tehty!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voin sanoa, ettei kukaan olisi arvannut, mistä kukka oli tehty. Aika jännä juttu.

   Poista
 9. Vastaukset
  1. Tykkään kyllä itsekin. Ja muutenkin isoista kaulakoruista.

   Poista