sunnuntai 11. lokakuuta 2020

Pientä puuhaa syyslomalle

Maanantaina alkaa monella syysloma. Tänä syksynä se ei kuitenkaan välttämättä tarkoita lähtöä kauas lomailemaan vaan aktiviteetit etsitään lähempää. Korona-aika on muuttanut ihmisten luontosuhdetta. Poikkeusolot ovat lisänneet ulkoliikuntaa ja kansallispuistoista on tullut suosittuakin suositumpia kohteita. Luontokohteiden arvostus on kasvanut merkittävästi. Korona on eristänyt ihmisiä toisistaan, mutta luontoyhteys säilyy vahvana. Luonto onkin paras matkakohde.

Ilmassa on vahvasti syksyn tuoksuja ja puiden lehdet vaihtavat kilpaa värejään. Kun oikein keskittyy ja katsoo ympärilleen niin huomaa, kuinka luonto tarjoaa tällä hetkellä runsaasti kauniin värikästä ja monipuolista askartelumateriaalia. Juuri nyt on oikea hetki lähteä luontoretkelle ja kerätä materiaalia, josta mielikuvituksen voimalla voi syntyä vaikka mitä.

Kurkkaa alta muutama vinkki ja keksi itse lisää. Luovuus lentoon!


Lapsena näistä tehtiin neniä! Vaahteran siemen on tahmea ja siemenellä on lenninsiipi. Lukemattomia kertoja on näitä varovasti raoteltu auki ja painettu neniin. Pitkät nenät pysyivät toisinaan hyvin ja toisinaan ei, mutta siipiähän nämä oikeasti muistuttavat. Pyörittelin paperilla lenninsiipiä ja silmiin alkoi piirtyä sudenkorento. Koitin piirtää korentoa siipien alle. Kaverista tuli ehkä hieman liian kookas ollakseen sudenkorento, mutta yritys tuli selväksi. Mihin muuhun nämä siivet taittuisivat?


Pyörittelin kädessäni kirjavaa lehteä ja mietin, mitä se voisi muistuttaa...kunnes keksin - Sisilisko! Noo, kun oikein kuvittelee saattaa muutamilla hätäisillä viivoilla lehden venyttää vaikka liskon malliin. Eikö?


Kadussa oli kulunut maalaus. Näin tyttöjen päivän (11.10.) kunniaksi voisi tytölle pukea syksyisen juhlahameen.


Jos viikonloppukimput ovat unohtuneet ostaa, ei haittaa. Värikkäistä syyslehdistä saa pöydälle kauniita asetelmia sellaisenaan. Kuka löytää kauneimmat lehdet?


Puiden lehtiin voit repimällä jättää viestin löytäjälle. 
#sydän


Syksy muuttaa monet lehdet punaisiksi. Erityisesti villiviinin lehdet ovat hehkuvan punaisina häkellyttävän kauniita. 
- Kokoa kasa lehtiä ja muodosta kuvioita. Minä niin rakastan juurikin villiviiniä. Ja sydämiä.


Nyt on loistava tilaisuus kerätä pihalta löytyviä lehtiä ja kasata ne alustalle. Kuinka paljon lehtiä voikaan löytyä? Tunnistatko kaikki?


Lehdet voivat olla myös viestilappuja. Kuinka suloista onkaan tulla aamupalalle, kun viesti odottaa lautasliinan päällä.

22 kommenttia:

 1. Kaunista niin kaunista että,pirteät piristävät värit,syksyn viimeisiä väreijä, kiitos vinkistä, piirtää en kyllä osaa, mut noita vaahteran/ mitä nuo onkaan, niin just tänään lakaisin monta kottikärrillistä pihalta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lehdet ovat niin monikäyttöisiä. Minä en enää haravoi vaan ajan ruohonleikkurilla lehdet silpuksi ja jätän maatumaan paikoilleen. Isot lehdet vaativat vähän enemmän yliajoa, mutta hyvin menee silpuksi kuitenkin. Luonnon omaa ravinnetta. 😉👍

   Poista
 2. Kekseliäitä ja luovia ideoita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kekseliäisyyttä tämä hieman vaatii 👍 Kivaa hommaa.

   Poista
 3. Kivaa puuhaa ja erittäin luovaa. Minulla ei ole muita puiden lehtiä kuin koivun ja jokunen pihlajan jo ruskeita lehtiä. Minun askarteluni tänään ovat olleet puiden karsimista ja verkkojen veteen laskua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. 👍 tämä syyslehtien kanssa puuhastelu on helppoa ja edullista ajanvietettä lapsille ja toki aikuisillekin. Veikkaan kyllä, että verkkojen veteen lasku olisi monille hieno elämys. Siihen ei kaikilla olekaan mahdollisuutta. Mukavaista syysviikkoa sinnepäin!

   Poista
 4. Vastaukset
  1. Kiitos! Mielikuvituksella leikittelyllä saa jänniä lopputuloksia 😁

   Poista
 5. Luova keksii vaikka mitä kivaa.
  Aion näyttää nämä kuvat meidän ensi viikolla lomailevalle nuorisolle.
  Jospa inspis iskisi.
  En ihan kaikkia lehtiä tunnistanut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä lehtien parissa puuhastelu on kivaa. Nuoret vaan hommiin - kuka keksii ja mitä. Tulee takuulla kivoja juttuja 👍😊 Mieluusti näen tuloksia!

   Poista
 6. Olipa kivoja juttuja <3 Luovuus kunniaan :) Mukavaa viikonloppua <3

  VastaaPoista
 7. Voi kuinka kivoja juttuja lehdistä :) Alkaa ihan sormet syyhyämään itselläkin!

  VastaaPoista