lauantai 25. huhtikuuta 2015

Pentikin kynttilänjalka

On melko kummallista, että periaatteessa kaiken aikaa pyrkii enemmän ja vähemmän pääsemään eroon kaikesta turhasta ja ylimääräisestä. Käytännössä kuitenkin usein pukkaa hillittömän hyvä fiilis, kun tekee jonkin uuden löydön.

Kirppari on edullinen paikka tähän aarteen etsintään, sillä tavara vaihtaa omistajaa vain muutamilla euroilla. Jos hankinta ei miellytäkään pidempään, ei tuota tuskaa viedä sitä takaisin, antaa Ekotorille tai kierrättää eteenpäin jollekin kiinnostuneelle.

Katselin Diagnoosisisustusmanian Marian kynttilänjalkalöytöä ja huomasin, etten ole itse lainkaan kiinnittänyt huomiota Pentikin vanhaan tuotantoon, enkä muista aiemmin huomanneeni Pentikin kukkamallista kynttilänjalkaa. Netistäkään en löytänyt juuri muuta tietoa kuin sen, että tuotantoa olisi ollut tälle tuotteelle 1970-luvulla. No, niin tai näin. Päätin laittaa etsintälistalle.

Yllättävintä tässä sitten olikin se, että heti seuraavalla kirppiskäynnillä löytyi kyseinen kynttilänjalka - 11 euron hintaan ja vielä oranssit kynttilät kylkiäisinä. Värit olivat sopivat; ruskea-vihreä ja eipä siinä kauaa tarvinnut ihmetellä, kun keräilyvietti sai jälleen erävoiton tavaraähkystä. Kynttilänjalkoja on vanhastaan melkoinen kokoelma, mutta aina mahtuu yksi, joka antaa tunnun antiikista ja todellisesta sisustusaarteesta.

Tässä se nyt on. Uusin aarre. Pentikin vanha kynttilänjalka. Kyllä tässä on jotain sopivaa rouheutta ja kauneutta samassa paketissa.

Pimenevä, tyyni kesäilta ja kynttilän rauhoittavasti lepattava liekki. Kesäiltoja odotellessa. Onko  tämä sinun makuusi?Ei kommentteja:

Lähetä kommentti