lauantai 9. toukokuuta 2015

Minimaailma osa 1

Huhtikuussa lumouduin Turun Messukeskuksessa Piha & Puutarha -messujen minimaailmoista. Viisi ensimmäistä kuvaa onkin otettu messuilta. Näiden innoittamana ryhdyin keräämään materiaaleja ja rakentamaan omaa ensimmäistä versiota ulos.  

Ensin ostettiin säkkikaupalla multaa ja täytettiin sillä iso muovisaavi. Saavi upotettiin ison puisen tynnyrin sisään ja kukkakaupasta haettiin asetelmaan sopivat kasvit, jotka ovat myös kooltaan oikeat - havuja ja kivikkokasveja sekä pientä neilikkaa. Päässä pyöri jokin suunnitelman raakile ja homma valmistui pikavauhtia.

Näin työ eteni;

MULLAN PINTAAN
- Mullan pintaa peittämään kaivelin varaston kätköistä matkoilta kerättyjä kiviä. Pieniä ja vähän isompia.

UIMA-ALLAS
- Altaan tein vanhasta metallisesta omenanmallisesta lahjapakkauksesta, jossa kannen saa halutessa päälle ja vesi pysyy puhtaana.

NUKET JA TUOLIT
- Nuket ja tuolit ostin pienestä sisustuskaupasta.

TEKSTIILIT
- Rantapyyhkeet ja tyynyt leikkasin vanhoista vauvan alushousuista, narulla roikkuvat vaatteet; farkut ja farkkuhame syntyivät farkkupaidan mansetista sekä trikoomekko vanhasta yöpaidasta. Vaatteet roikkuu narulla Suomalaisen Kirjakaupan pikkuruisilla pyykkipojilla.

TERASSI
- Terassi syntyi vanhasta pöytälevystä.

PIKKUESINEET
- Pikkuesineet on lasten leluja ja mm. lintupönttö vanha avaimenperä.

Kun koko asetelma oli kasassa alkoi sade, muttei se kuvien ottamista haitannut. Valmis minimaailma on sopivalla katselukorkeudella ja ainoa pelko lienee pihan varasteleva harakka, joka varmasti ennen pitkää kuskaa tavaraa jonnekin muualle...

- Oletko sinä jo kokeillut tehdä minimaailmoja?4 kommenttia:

 1. Huippukiva! Varsinkin kun on vielä kivasti korkealla isossa tynnyrissä. Jos harakka tulee liiaksi sotkemaan niin pystyisköhän jokusen esineen liimaamaan? Hmmm... Tuumasi NS/Hki :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo...voisihan sitä tehdä harakalle pikku jäynän...tuota en tullutkaan ajatelleeksi ;)

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Toimii niin lapsille kuin aikuisillekin. Katsottavaa riittää ;)

   Poista