perjantai 17. heinäkuuta 2015

Stressitöntä lomaa värityskirjojen kanssa

Miten hienoja olikaan ne hetket, kun lapsena kavereiden kanssa väritettiin värityskirjoja. Se oli mieluisaa puuhaa, mutta jotenkin vaan vuosien saatossa värittäminen jäi.

Nyt olisi kuitenkin mahdollisuus palata lapsuudesta tuttuihin puuhiin. Monessa paikassa rummutetaan aikuisten värityskirjabuumin käyvän kuumana. Ehkä hieman yllättävää on silti kuulla, että aikuiset hamstraavat värityskirjoja. Kirjakaupoissa huomaa valikoimaa olevan moneen makuun ja joissain paikoissa värityskirjat ovat loppuneet keskenkin. Onneksi uusia tulee markkinoille kaiken aikaa.

Värittäminen on mahdollisuus, jolla voi karistaa arjen kiireet harteiltaan ja innostua väreistä. Tämän puuhan parissa pitäisi rentoutumisen onnistua ja luomisen ilosta saada nauttia täysin rinnoin.

Aikuisten värityskirjat eroavat lasten väristyskirjoista siten, että kuvat sisältävät huomattavasti enemmän pieniä yksityiskohtia ja väritys vaatii tarkkuutta. Näistä saa myös mahtavia vinkkejä piirtämiseen.
Simppeli puuhastelu tekee meille hyvää ja paluu lapsuuden vapaaseen mielentilaan tarjoaa mielenrauhaa. Aikuisten värityskirjat sopivat erityisen hyvin nykyaikaan, joka on ärsykkeitä tulvillaan. Värittelyn avulla saadaan itselle oma rauhallinen tuokio, joka sopisi varmasti myös työpaikan kiireen katkaisuun. Pitäisi varmaan kokeilla.

Värittämällä voidaan viettää stressitöntä lomaa, sillä aivan liian usein tulee listattua, mitä lomalla pitää tehdä. Joskus jopa kerää itselleen listaa töistä, joista pitäisi selviytyä. Mutta tehdäänpä tällä lomalla jotain aivan muuta. Annetaan listojen olla ja suunniteltujen asioiden jäädä. Loma ei ole vain sarja suorituksia - tehdään mieluummin sitä, jota halutaan, kuin sitä, mitä pitäisi. Stressitöntä lomaa. Koirakin tuntuu olevan täysillä mukana.

SECRET GARDEN ja ANTI-STRESS - IHMEELLISET PUUTARHAT
Omasta kirjahyllystä löytyy mm. skottitaiteilija Johanna Basfordin huippusuosiota nauttiva Secret Garden, jota on myyty jopa 1,4 miljoonaa kappaletta sekä Anti-stress - Ihmeelliset puutarhat -värityskirja, jossa on 100 inspiroivaa värityskuvaa luonnosta ja puutarhoista; kiehtovia pensaslabyrintteja, ranskalaisia muotopuutarhoja, Marie-Antoinetten hovitaiteilijan Redoutén ruusuja, englantilaisen Libertyn idänmatkojen inspiroimia kukkakuvioita, Taj Mahalin tulppaanifriisejä. Perhoset, linnut ja muut puutarhoista tutut eläimet tuovat värityskuviin runollisen lisänsä.
Hienon monipuolisuuden tähän värityskirjojen kokoelmaani tuovat muutama vuosi sitten hankitut venäjänkieliset värityskirjat. Näitä ei ehkä koskaan voi olla liikaa. Olenko siis minäkin jo tuo uutisointien hamstraaja?
Toivotan kaikille aikuisille uudenlaisia vaellusmatkoja lapsuuden muistoihin, joissa murhe ei enää ole se, pysyykö väritys viivojen sisällä! Kipaiskaahan kirjakaupoilla!
- Joko sinulla on aikuisten värityskirja? Kerro oma kokemuksesi ja kirjasi.


2 kommenttia:

  1. Värittäminen on kyllä ihanan rentouttavaa puuhaa! (: Minä just tilasin itselleni niitä niin sanottuja aikuisten värityskirjoja.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mahtavaa! Ihana kuulla tarinoita, miten muutkin ovat tähän puuhaan ihastuneet. Väritys on ihan huippua ;) ja miten ihania värityskirjoja onkaan saatavilla, niin Suomesta kuin ulkomailta.

      Poista