perjantai 11. syyskuuta 2015

DIY - Pipo koiralle

Oli aika keksiä, miten suojaudutaan syksyn ja lähestyvän talven viimalta ja kylmyydeltä. Pieni koira palelee helposti. Mietintämyssy käyntiin.

Idea lähti itämään liki käyttämättömistä, pieneksi jääneistä villasukista; Näin saisi vanhaa hyödynnettyä, jos suunnittelisi suksita pipon. Kuulosti ihan hyvältä, mutta lopulta suunnitelma muuttui.

Ostin harmaat extra pehmeät, isot miesten sukat ja kaksi tupsua, keltaisen ja sinisen. (Tupsutkin olisi voinut tehdä kokonaan itse, mutta valmis oli tarjolla tällä kertaa edulliseen hintaan).

Leikkasin sukan kärjestä muutaman sentin pois ja käärin reunan taitteeksi, jonka ompelin muutamilla tikeillä pitäväksi. Kantapään kohtaan ompelin kiinni tupsun.

Näin pienillä vaiheilla ensimmäinen pipo oli valmis. Sukkapipo. Tai voihan sitä käyttää vaikka putkihuivina.

Sukka oli alkujaan riittävän iso, joten se ei kiristä, eikä purista, mutta pysyy paikoillaan. Koira ei vielä aavistakaan, miten hyvä pipo käytössä onkaan.

*** Lahjavinkki koiralle! ***

Kuten tämäkin -> koiran punkka.


Kaksi uutta pipoa odottaa nyt viileämpiä aikoja. Hintaa niille tuli 3,50 ja paljon iloista mieltä. Pitäisikö samalla kaavalla toteuttaa jouluksi tonttulakki - punainen sukka ja valkoinen tupsu?

- Oletko sinä tehnyt jotain vaatteita tai asusteita koiralle?

4 kommenttia:

 1. Mahtava idea.. hauveli sai niin ihanan pipon:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itsekin olen ihan tykästynyt koko pipoon, mutta koirasta en vielä tiedä. Katsotaan, kun tulee ekat kylmät kelit, ehkä hän silloin hiffaa, miten hyvä sukka päässä voikaan olla ;D

   Poista
  2. Mun koira sai lähes paniikkikohtauksen vaikka niin hienon pipon sainkin sukastani.

   Poista
  3. Koirat eivät useinkaan pidä siitä, että korvat menee "pakettiin". Kyllä tämä meillä osottautui mieluummin huivin suuntaiseen käyttöön kuin korvien peittäjäksi. Paniikkia ei sentään puskenut. Jospa leikkaat sukkaan korville aukot?

   Poista