perjantai 25. syyskuuta 2015

Turku - Färityskirja aikaihmisil

20. syyskuuta vietettiin Turun päivää ja Turku-aiheisen värityskirjan julkkareita Sammakon kirjakaupassa, Turussa. Tässä on jotain, jota ilman ei kertakaikkiaan voinut olla - ihan pakko saada kokoelmaan!
 


Kristiina Elon Turku - Färityskirja aikaihmisil -teoksesta huokuu tekijän aluetuntemus. Opus toimii loistavana matkaoppaana ja Turku tulee tutuksi, sillä sivuilla liikutaan sulavasti historian ja nykypäivän välillä

Kirjan kaupunkikierroksella voi bongata kaikkea mielenkiintoista esim. kannessa on tuttu vuonna 1848 perustettu ravintola Pinella, joka sijaitsee Aurajoen rannalla, Vanhalla Suurtorilla. Sisäsivuilla voi mm. ihastua Knit ´n´Tag -ympäristötaidetapahtuman neulegraffiteihin, kurkistaa käsityöputiikin ikkunasta sisään, lähteä Föri-ajelulle, halata Kulttuuripääkaupunki 2011 -vuoden lystikkäitä hylkeitä, pysähtyä laskemaan - montakohan kukkaa on istutettu apteekkimuseon edustalle, nurmikolle TURKU - ÅBO -kirjaimiin, tutustua Turun Linnan asukkaisiin, poiketa Ruissalon saarelle tai istua kahville Cafe Qwenselin sisäpihalle.

Turku - Färityskirja aikaihmisil on loistava lahjavinkki kotiseuturakkautta poteville, mutta erityisen toimiva lahja ulkopaikkakuntalaisille tai ulkomaalaisille, sillä tekstitkin on kolmella kielellä. Kuvat tarjoavat niin suuria pintoja kuin pieniä yksityiskohtia ja haastetta riittää ornamenttipiirrosten myötä edistyneemmillekin värittäjille.

- Lämpimät suosittelut! 

Lue myös aiemmat kirjoitukset aikuisten värityskirjoista:
- Stressitöntä lomaa värityskirjojen kanssa (klik!)
- Lukuvinkki - lahjavinkki (klik!)

Alla kuvia Cafe Qwenselin pihalta. Ensin kurkistetaan aidan takaa, mutta lopulta päästään pihallekin. Kuvissa kahvilan tarjotin, joka löytyy värityskirjan viimeiseltä aukeamalta. Itse aloitin tuttujen paikkojen värittämisen aivan muilla väreillä kuin mitä ne todellisuudessa ovat. Mutta jos kuppi on oikeasti valkoinen, voiko värityskirjassa jättää silloin kupin värittämättä. No...ei oikein. Kaikkiin pintoihin pitää saada jotain tai muuten työ tuntuu keskeneräiseltä.

Alakuva on Ruissalon saaren kärjestä - Ravintola Villa Saaron ympärillä on kauniit maisemat ja uimaranta kivenheiton päässä. Täälläkin suuri houkutus on kantaa tarjotin ulkopöytään. Tästä paikasta löytyy myös kuva värityskirjassa.


 Kaupunkiin on viime vuosina tullut ihastuttavia pieniä putiikkeja jotain erilaista haluaville. Omaa viestiään välittää pitkään katukuvassa vilahdellut lause "Varför Paris vi har ju Åbo".
- Kurkista färityskirjaan, millainen ikkuna sieltä avautuu! 

Turku - Färityskirja aikaihmisil
Julkaisu: 20.9.2015
Tekijä: Kristiina Elo
Kustantaja: Kustannusosakeyhtiö Sammakko
Kieli: Monikielinen (suomi-ruotsi-englanti)
Painos: 1. painos
Tuoteryhmä: Aikuisten värityskirjat

Lue myös Tuulian tarinoita -blogista aiheesta (klik!)

2 kommenttia:

 1. Oi, miten hienosti esittelet Kristiinan värityskirjaa. Mainiosti otettu sieltä täältä pikkupaloja ja olet valokuvannut. Kirjaan pääsee monella tapaa sisään... värittämällä ja valokuvaamalla. Ja kivasti lisäät myös historiaa joukkoon. Laitan sinun tarinasi linkiksi omaani, kun olen koneen päässä; nyt kirjoitan kännykällä. Kiitos linkittämisestä. Ja hienoja syyspäiviä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos mukavasta palautteesta. Kristiinan tekemä värityskirja on kokoelmani helmi! Siihen kuuluu mm. englantilaisia, venäläisiä ja muita suomalaisia teoksia, mutta nyt on löytynyt todellinen aarre. Färityskirja piti hankkia heti tuoreeltaan, julkkaripäivänä. Olin niin tohkeissani.

   Värittäminen on mukavaa puuhaa ja tämä kirja suoranaisesti parhaita joululahjavinkkejä! Kirjan kivat kuvat ja aiheeseen nivotut tekstit säestävät hienosti matkaa Turussa.

   Poista