perjantai 4. syyskuuta 2015

Viikonloppuna Vehmaalla

Elokuun viimeisenä viikonloppuna oli Vehmaalla mukavia yleisötapahtumia - mm. Vanhassa Wehmaan osuusmeijerissä oli Saippuapajan avoimet ovet. 

- Aina kun tulee tilaisuus päästä suoraan pajoille ja pääsee näkemään toimintaa aitoudessaan, niin eihän sieltä tyhjin käsin kotiin lähde. Näissä kohteissa on helppo hurahtaa tuotteisiin ja tehdä heräteostoksia. Tällä visiitillä ylellinen saippua ruusun ja kielon tuoksuisena löytyi ostospussista, mutta myös suolasaippuaa.

Sisääntulo oli harmoninen kokonaisuus vanhaa ja uutta. Kaiken kaikkiaan ihastuttava miljöö ja ystävällinen henkilökunta. 

- Vai mitä tykkäät näistä kuvista ja tunnelmista?

Aulan pöydällä oli heti kulhossa sydänsaippuaa.

Seuraavaksi suuntasimme porukalla Rautilan Syysmarkkinoille, Vehmassalmen tanssipaviljonkiin. 

- Myynnissä oli mm. lähiruokaa, kauneudenhoitotuotteita, koruja, vaatteita ja sisustustavaroita. Muotinäytös loi katsauksen alkavan syksyn muotiin ja seinillä niin kuvat kuin julisteetkin kertoivat Vehmassalmen historiaa.

Turkoosin sininen Paavo Asikaisen suunnittelema kynttilänjalka sai heti katseen kääntymään, mutta korkea lähtöhinta ei herättänyt tinkaushaluja. Nyt jäi siis Paavon serviettiteline ilman seuraa.
Tanssipaviljonkiin tuodut kirpparipöydät notkuivat tavaraa ja taidenäyttelyissä olisi esillä mm. Maarit Mannila-Rosenqvistin, Outi Heiskasen ja Juhani Vikaisen taidetta. Taiteilija Outi Heiskanen oli myös itse paikan päällä tapahtumassa ja muutamat jututkin ehdittiin heittää. Harmi, ettei näyttelyn tauluja voinut ostaa.

Outi Heiskasen Vehmaalla sijaitsevaan Oheistaidekotiin pääset tästä.

Markkinoiden jälkeen ostoskassista löytyi 5 euron edestä täysin uutta, käyttämätöntä tavaraa; iso kalavati, jouluiset kynttilämansetit, koiran harja ja kaksi lampun varjostinta. Ei paha. Kalavati odottaa seuraavia juhlia, varjostimet tuunataan ja mansetit odottavat sopivaa käyttöä.
Kesäpäivän päätteeksi lähdimme vielä metsäretkelle sananjalkoja poimimaan. (Jotka eivät muuten oikeasti säily maljakossa kauan niin kauniina kuin ne poimintahetkellä ovat).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti