perjantai 16. lokakuuta 2015

DIY - lehtiruusuViime viikonloppuna ilma alkoi pakastaa niin, että aamulla oli kiire kameran kanssa ulos - kuvaamaan ensimmäiset pakkashuurteiset kasvit.

Maa oli pinnalta jäätynyt ja kaikki kesäkukkapurkit umpijäässä. Daalian juurakoita oli turha lähteä kaivamaan ylös, eikä kukkasipulienkaan istutus tuntunut sopivalta. Jotain syksyistä piti kuitenkin puuhastaa.

Lähdin koiralenkille korin kanssa. Päätin kerätä kauniin punaisia vaahteran lehtiä ja ehkä jotain muuta sopivaa. Halusin tehdä niistä ruusuja, kuten äitini tekee. Tekniikasta ei ollut tarkempaa hajua, enkä lähtenyt edes googlettamaan. Riitti, kun olen nähnyt äitini valmiit ruusut. Rautalankaa ja sivarit, ei siinä kummempaa tarvitse. Jälki on sitten enemmän tai vähemmän tekijänsä näköistä. Edullista ja ainakin omaan silmään ihan kelpoa syysilmettä.

Pihalla leikkasin pakkasen puraisemat kesäkukat pois ja ujutin ruukkuihin tilalle tuijan oksia. Väleihin näpräsin vaahteran lehdistä ruusuja. Valmiin ruusun työnsin saslik-tikun nokkaan ja teräväpää edellä ne oli helppo sujautella tuijien sekaan. Ehkä tällä ilmeellä mennään nyt jonkin aikaa. Tulipahan kokeiltua. Ehkä teen näitä vielä myöhemminkin.

- Oletko sinä tehnyt syyslehdistä ruusuja? Olisi hauska nähdä millaisia tuli, laita linkkiä kommenttikenttääni.2 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Kiitos! Täysin noviisina olen ihan tyytyväinen ensi yrittämään - seuraavalla kerralla voi tulla parempia. Tai ainakin jotain uutta ilmettä ja tekniikkaa.

      Poista