keskiviikko 14. lokakuuta 2015

DIY - ovikoriste

Olin koko alkusyksyn suunnitellut tekeväni jotain koristetta kanervasta. Päivät vaan pääsivät kiirimään niin nopeaan, että paras kanervan kukoistus ehti mennä menojaan. En halunnut kuitenkaan jättää tätä näpertelyä tekemättä ja niinpä suuntasin mieheni äidin tuttuihin metsiin.

Jo pelkkä metsässä kulkeminen on hienoa, askartelu ei ehkä sittenkään se kaikkein tärkein. Toisaalta palkitsevaa on tehdä jotain itse, eikä ostaa kaikkea valmiina. Ovikoristeen pohjamateriaali löytyi kotoa joulukoristeiden kätköistä. Mukaan tarvittiin vielä rautalankaa ja leikkurit. Metsä tarjotkoon muut.

Virttyneet kanervat, jäkälät ja pienet oksat olivat jokseenkin kelpoja, mutta jokin terästys tästä uupui. Onneksi kotoa löytyi elokuussa Vehmaan markkinoilta löydetyt marjakoristeet (klik!) - niiden hehkuvan punainen väri oli kuin piste i:n päälle. Joskus edullisille löydöille löytyy oikeat paikat aivan yllättäin. Kestää, minkä kestää. Kaksi samanlaista tuli tehtyä ja paikkansa ne löysivät lopulta pihaporttien tuntumasta. Ehdin siis kuitenkin tähän syksyyn mukaan.

Joka vuosi pähkin aina sitä, kuinka kauan kanervat kestävät. Koskaan en muista. Katsotaan.

Kaikesta huolimatta kanervan lumoissa oltiin voimallisesti syyskuussakin (klik!) ja lisää piti hankkia (klik!). Onkohan jo tarpeeksi?


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti