perjantai 9. lokakuuta 2015

DIY - Sydänomenat

Sadonkorjuun aika!

On aika heittää jäähyväiset kesälle, joka tänä vuonna ei ollut kovinkaan aurinkoinen. Puutarhassa monet kasvit ovat kuitenkin viihtyneet kuluneiden viikkojen säässä ja venyneet mittaa huimasti. Marjapensaat ja omenapuut eivät puolestaan ole tarjonneet ihan parastaan. Talviomenapuu ei saanut aikaan yhtään omenaa, mutta onneksi yksi tärkeä puu toimi kuten aina ennenkin.

Tein siis jälleen kerran vanhan idean kaneliomenapuun hedelmille;

- Ostin pieniä sydäntarroja ja liimailin niitä omenoiden kylkiin heti sopivien raakileiden ilmaannuttua. Laitoin tarran aina sille puolelle, joka on aurinkoon, ja painoin sen mahdollisimman piukkaan, jottei liukene kovassakaan sateessa.

Muutaman viikon ne ovat olleet visusti paikoillaan ja omenat kasvaneet ja vaihtaneet väriä. Kun aika on kypsä tipahtelee omput alas puusta, jolloin on aika repiä sydäntarrat pois. Tarran alta paljastuu, mitä suloisin näky - vihreä sydän punaisen omenan kyljessä!

Nämä sydänomput ovat joka vuosi yhtä valloittavia. Joka syksy niitä ihailee kuin ensimmäistä kertaa olisi nähnyt. Ylläreinä toisille ojennetut omenat ovat saaneet ihmetystä osakseen; "Miten sä nää oot tehnyt?"

- Oletko sinä kokeillut tätä ideaa? Tai kenties saanut joltain valmiina?

Näin simppeleitä tarroja oli vino pino ja sitten vain liimailtiin.

Sydämellistä syksyä!

8 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Kiitos! ideaa olen toteuttanut jo n. 15 vuotta, mutta joka syksy se tuntuu uudelta ihmeeltä! Toisaalta tällä tekniikalla voi toteuttaa jotain muutakin - joskus ollessani Intiassa 2 vkoa laitatutin olkapäähän paksun musta hennauringon. Se ei läpäissyt kuumaa auringonporotusta vaan palattuani Suomeen kuluneen tatuoinnin jäljiltä olkapäässä vilkkui valkoinen aurinko - toisenlainen rusketusraja.

   Poista
 2. Ihania sydänomppuja! Kukaan ei ole tuollaista omenaa minulle ojentanut, enkä ole koskaan ennen nähnytkään. Todella kiva idea. Kun joskus meidän omenapuumme alkavat tuottaa enemmän satoa, niin tuota olisi kiva kokeilla. Kiitos ennennäkemättömästä vinkistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla! Ja hauskaa sinänsä, että onnistuin tällä yllättämään ;)
   Tämä puuha on siitä hauskaa, että joka vuosi se tuntuu ensinäkemältä. Kokeilun iloa vaan omien omppupuiden kanssa.

   Poista
  2. Kiitos Titta! Ja tervetuloa lukijaksi myös uuteen Tuulalife- blogiin. Siellä on avajaisten kunniakasi kiva arvonta :)

   Poista
  3. Lämpimät kiitokset kutsusta! Huomasinkin tuon kivan arvonnan ;)

   Poista
 3. Hei nämä siis on ne sydänomput, suloiset kuin mitkä ♥ Täytyykin testata ensi keväänä kun omppupuu alkaa tehdä taas hedelmää. Kiitos vinkistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulostaa niin kuin aihe olisi sinulle jostain tuttu(?). Suosittelen testaamaan, sillä tämä on kieltämättä kikka johon ei väsy. Onnistunut lopputulos ilahduttaa aina.

   Poista