torstai 22. lokakuuta 2015

Keltaista syksyyn!

Päivisin on ollut kaunista auringonpaistetta, mutta iltaisin huomaa jo selvästi, miten pimeys syvenee. Kynttilät otin käyttöön jo muutama viikko sitten ja niitä onkin poltettu ahkeraan valoa tuomaan ja tietysti tunnelmaa.

16. lokakuuta kaivoin esiin vanhat metsästä raahaamani männyn valtaisat oksat. Löin ne vanhaan maitotonkkaan pystyyn ja tein asetelmasta jykevän lisäämällä kiviä painoksi. Kaikki oksat aseteltiin sopivaan muotoon ja lopuksi viritin jo jouluvalot valmiuteen. Ei tarvitse sitten sormet jäässä jäykkiä johtoja väkipakolla taivutella myöhemmin.

Sisälle kaipasin piristystä - ja sehän tulee aina keltaisen kanssa. Krysanteemia ruukku- ja leikkoversioina.


Aiemmin ostettu ananas-lamppu (klik!) sopi hyvin asetelmaan. Se luo jännittävän valon. Väliin mahtuu lapsuudesta tuttu servettiteline (ostettu Laitilan Munamarkkinoiden Rompetorilta), nyt tuunattuna (kilk!) ja kauan etsimäni keltaiset (klik!) suojaruukut. Piristysruiske on tässä!Keltaisen nälkää ruokkii myös tilaustyönä teetetty Marimekon Räsymatto-kankainen tyyny. Siitä löytyi juuri se janottu ripaus keltaista.
Tiesitkö! Kuosi miellyttää myös kuninkaallista makua - Räsymatto-kangas komeilee Tangokuningas Kyösti Mäkimattilan kesäpöksyissä. Rohkea veto upealta, tyylitietoiselta taiteilijalta. Lue lisää aiheesta Seuran tyylituomari Sami Sykön teksti (klik!).
Keltaista syksyä! Iloa ja valoa pimeää aikaan!


 P.S En tunne juurikaan ihmisiä, joiden lempiväreihin keltainen kuuluu, mutta viime kesän asuntomessuilla sain tuntea todellista sielunkumppanuutta. Asuntomessujen Villa Chili -talo (klik!) oli sopivasti rohkea, hehkuva, aurinkoinen, energinen - eli keltainen. Se takaa löytyy perhe, joka ei värejä pelkää. Tehosteväri olohuoneen / keittiön seinään löytyi, kun talon omistaja marssi maalitehtaan pääkonttoriin sitruunan kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti