maanantai 19. lokakuuta 2015

Ruskea kuori - värikäs sisus

Ruskeasta sipulista värien kirjoksi!
Kevään kukkaloisto istutetaan nyt!

Juuri nyt alkaa olla paras hetki istuttaa ensi kevään kukkaloisto. Maa on näillä leveyksillä sopivan sula ja istutuslapio taikoo multaan helposti sopivia koloja. Pakkanen on välillä yllättänyt, mutta se ei haittaa, kun seuraavaksi on tullut lämmin jakso. Kauppojen hyllyt ovat notkuneet edullisia tarjouksia, sillä nopeimmat ovat sipulinsa jo ajoissa hankkineet ja jäljelle on jäänyt liuta pussukoita, jotka odottavat viime hetken shoppailijaa. Kuten minua.

Tässä se nyt on. Yksi niistä monista, joka kätkee sisälleen kauneimman kevätilmeen. Ei ehkä laatuaan paras, mutta onhan näitä kuitenkin käännelty, hypistelty ja uskottu itävyyteen.


Syyslehtien seassa odottaa muutama erilainen lajike istuttajaa.
 
Joka vuosi koitan etsiä uutuuksia, tai siis ainakin sellaisia, joita en itse tunne entuudestaan. Samalla turvaudun niihin tuttuihin valintoihin ja lajikkeisiin, joiden kanssa on onnistuttu ennenkin. Toisinaan on värien kanssa oltu tarkkojakin, mutta vaikken yhtään ole "vaaleanpunainen"-tyyppi on silti sitäkin värimaailmaa ostoskoriin valikoitunut. Lajikkeet ja muodot valloittavat toisinaan väristä riippumatta.
 
Joka syksy pihaan löytää tiensä läjä kalliimpia ja läjä edullisempia löytöjä. Kasvun ihme ilahduttaa aina.
 
Viime keväänä värien kirjo yllätti kaikki aiemmat vuodet (klik!), mutta eipä tullut aika pitkäksi niitä ihmetellessä. Yksikään myyrä ei tainnut löytää oikeaa paikkaa ja onnistumisen prosentti oli suuri.
 

 
Vuosien saatossa parvitulppaani on noussut suosikiksi. Matalan tulppaanin mattomainen kasvutapa luo näyttävää runsauden tuntua ja sitä olen metsästämässä myös tästä alla olevasta lajikkeesta. Saapa nähdä, millainen lopputulos tulee. Syysloman To Do -listassa on yksi työ vähemmän.
 
- Innokkaana kokeilijana kysyn, mikä on sinun ehdoton suosikkisi kukkasipuleista, olkoon sitten tuttu ja turvallinen valinta tai joku erikoisempi?
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti