maanantai 16. marraskuuta 2015

Glögiretki jouluun!

Blossa on täällä taas!


Blossa-glögi vaihtuu vuosittain niin maultaan kuin ulkoasultaan. Ihana, odotettu, vuosikertaglögin uusi maku on julkistettu Ruotsissa ja ollut saatavilla 5. lokakuuta alkaen. 

Bongatessani ensimmäistä kertaa uuden, Blossa 2015 -pullon yllätyin sen ulkonäöstä. 

- Missä on se englantilainen teeastiasto, jota kaipaisi pullon seuraan. Kaapista ei löydy yhtään näin pikkutarkkaa sini-valkoista maailmaa, pitäisiköhän suunnata jonnekin kirppikselle ja ostaa varta vasten jokin kupponen tälle juomalle, vetää villasukat jalkaan, sytyttää kakluuni ja napata käsiinsä joululehti?

Englantilaista posliinia muistuttava pullo on kuvitettu ruusuin, hirvi kauniissa maisemassa ja arvokas herra koirineen pysähtynyt metsästysretkillään nauttimaan kupposesta kuumaa.

Blossa 2015...Lontoo, earl grey...tee-arominen, kevyen sitruksinen, hennon glögimausteinen, vivahteikas ja makea juoma nautittavaksi joko lämmitettynä tai jälkiruokajuoman tapaan. 

- Olen aivan täpinöissäni, sillä löysin helposti sopivat kupit tälle glögille. Kupit, joita metsästettiin juuri glögi-pullon kuvituksia myötäilemään. Ekotorin hyllyssä odotti noutajaa kaksi sini-valkoista kuppia, joiden pohjassa vielä luki "Made in England". Kahdella ja puolella eurolla siirryin taas lähemmäksi toteutuvaa kattausta.
 

Blossa on saapunut joulumarkkinoille jo vuodesta 2003. Aiempien vuosien pullot ovat olleet pelkistetympiä, mutta hieman runsaampaa koristeellisuutta oli nähtävissä jo vuonna 2013. Itse hyppäsin Blossa-junaan vuonna 2006 ja siitä asti on pulloja kerätty ja säilytetty kokoelmaa kartuttaen. Jonain päivänä nämä ovat liuta kynttilänjalkoja. Juuri siinä, alkuperäisessä värikkäässä asussaan! 


Tämä blossailu on muodostunut perinteeksi, jossa haluan joka vuosi olla ehdottomasti mukana. 

- Kokoelmasta uupuu yhä kolme alkutaipaleen pulloa, mistähän ne eteen tulisi?

2 kommenttia:

  1. Vitsit kun en ehtinyt saamaan viime vuonna tätä pulloa ollenkaan, olivat myyty loppuun ennen kuin tajusin! Ihanan sinivalkoinen <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nämä on jo jonkinmoisia keräilyharvinaisuuksia, mutta jos oikein haluaa kokoelman täyttyvän, niin kirppareilta näitä aika ajoin löytää. Ainakin uudempia pulloja. Viiime vuotinen oli kyllä maultaankin hyvä.

      Poista