sunnuntai 20. joulukuuta 2015

JOULUKALENTERI - luukku 20

JOULUKALENTERI 2015 - luukku 20
 
 

JOULUPUUHIEN PÄIVÄ

4. adventtisunnuntai on käsillä. 

Tänään otetaan kaikki mukaan joulupuuhiin. Tehdään jouluvalmisteluja ihan tosissaan ja toisaalta ripauksella leikkimieltä. Pipareiden leipomominen tuntuu menevän aikamoiseksi tassutteluksi. Koira hyppää maistamaan heti, kun tilaisuus kohdalle osuu. (Huom! Nämä piparit tulee ihan omaan käytöön). Muotit on tassun mallisia, mutta onhan niitä joitain muitakin...Lisää pikkuapureita saadaan paikalle ja varmaa on, että jännäksi tämä homma menee.


Lopputuloksena pelti täytyy erilaisista kuvioista.


Koska ollaan luontoihmisiä - muuttaa metsä sisään aina jouluisin 
(ja niin, se taita tehdä melkein kaikkina muinakin juhlina). 
Marraskuussa jo treenattiin, miten jouluasetelma syntyy, mutta nyt lisää.

Oli aika kaivaa kappien kätköistä sopivat vadit ja askartelutarvikkeet esiin. 

Kaupasta ostettu pieni joulukukka asettuu ensin vadin keskelle ja ympärille painellaan jäkälää, mustikan varpuja, pikkukäpyjä, anista, koristeomppuja ja Tigerista ostettu sarvipää. 
Asetelman pisteeksi i:n päälle tuikku lasikuppiin.
Toinen jouluasetelma väsätään jalalliseen lasikulhoon. Hieman metsän antimia - mustikan varpuja, kaarnaa, sammalta ja pikku mänty asettuvat sopivasti merisuolan sekaan. 
(Onhan se joulun lumi jostain tehtävä!)Kodin lämpö ja joulupuuhat voivat väsyttää ahkerimmankin perässä seuraajan. Vielä on paljon tehtävää, mutta jos otetaan välillä nokoset.

9 kommenttia:

 1. Viime yönä tein piparkakkutaikinan,siispä tänään meillä leivotaan pikkuapureiden kanssa :) Pipareista tulee niin ihanan jouluinen tuoksu <3

  VastaaPoista
 2. Viime yönä tein piparkakkutaikinan,siispä tänään meillä leivotaan pikkuapureiden kanssa :) Pipareista tulee niin ihanan jouluinen tuoksu <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Me ollaan saatu lahjaksi pieni piparitalo, joten itse ei olla puuhaan käyty. Lähinnä piparin teko on jäänyt tällaiselle leikittelyn tasolle.

   Nyt kurkkaankin sun blogiin...mitä uutta siellä on esillä! On ollut niin mukava seurata näitä joulukalenteria pitäviä blogeja.

   Poista
 3. On sulla ihana tonttupuuhien apulainen >3 Itse suloisuus! Mun kattiapulainen pyrkii roskiskaappiin just nyt. Eli pitää mennä, mutta mukavia joulupuuhia sulle ja apulaiselle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu...apulainenpa hyvinkin :D
   Joskus pitää tehdä asioita, joista tulee kaikille hyvä mieli, eikä lopputulosta mietitä yhtään sen enempää...sopivaa hassuttelua ja luovuutta peliin.

   Poista
 4. Ei vitsit miten söpöjä tassupipareita! <3

  VastaaPoista