tiistai 22. joulukuuta 2015

JOULUKALENTERI - luukku 22

JOULUKALENTERI 2015 - luukku 22


Saiturin joulu -näytöksessä oli yleisölle jaossa A4-kokoisia tarra-arkkeja,
jotka toimivat myös käsiohjelmina. Nerokas idea!

Saiturin joulu -näytelmä Turun Manillassa

Markkinat, myyjäiset ja erilaiset jouluavaukset ovat kuuluneet joulukuun ohjelmaan, mutta tähän joulun aikaan on kuulunut myös ensivisiitti Turussa sijaitsevaan Manilla-teatteriin.

Teatterissa on virkistävää käydä ja tänä jouluna Turun Kaupunginteatterin ja Aurinkobaletin yhteistyö Charles Dickensin Saiturin joulu -klassikosta sai nopeasti jalat liikkumaan kohti Turun Kauppahallin lipunmyyntikojua.

Saiturin joulussa ahne ja pihi Saituri (Petri Rajala) on yrmy karkkikauppias, jolla ei ole tarjolla ilmaisia maistiaisia. Hän kerää vain rahaa. Hän ei varsinaisesti pidä ihmisistä ja vihaa joulua. Saiturin mielestä ystävällisyys on täysin yliarvostettua ja ahneuden ympärillä pyörii muita suunnitelmia. Vain rahalla on merkitystä.

Esiintymislavalta aistitaan maagista tunnelmaa, siellä hassutellaan, tanssitaan... paikkapaikoin tunnelma muuntautuu jopa jännittäväksi. Yli kuusivuotiaille suunnattu näytelmä on visuaalisesti herkku kaikenikäisille katsojille. Jani Uljaksen lavastus muuttuu sulavasti tilanteesta toiseen ja Marko Kallelan valosuunnittelu rytmittää osuvasti näytelmän kulkua. Marjo Haapasalon pukusuunnittelu on kuin satumaisesta karkkikaupasta. 

Erityisen maininnan ansaitsee Aurinkobaletin Eeva Bang - kun musiikki, valot ja taitava lavaliikehdintä yhdistyy valkeaa fantasia-asua kantavaan roolihahmoon tuskin kukaan salissa uskalsi päästää yhtään ylimääräistä sanaa suustaan; Pään yllä tikuilla kannatettava fantasia-pilvi tupsautti askelten lomassa hennosti ilmaan lumihiutaleita ja satumainen hetki sai yleisön haukkomaan henkeään. Tätä ei voi täysin kuvata, se pitää kokea itse. (Katso A4-esitteen oikean yläkulman kuva).

Jouluaaton alla menneiden, nykyisten ja tulevien joulujen haamut saapuvat vieraaksi Saiturin luo. He saavat aikaan näkyjä, joilla pyritään muokkaamaan Saiturin käsitystä joulusta. Erilaisten käänteiden kautta Saiturissa tapahtuu muutos. Käy itse katsomassa, miten se tapahtuu.

Itselle tuli mukava joulumieli!

Saiturin joulu -näytökset Manillassa 31.12.2015 asti
- varaa paikkasi heti (jos niitä enää vapaana on?)

- Onko sinulla jotain teatterisuosituksia?

P.S Huomenna tehdään kattausta. Pysy mukana, joulukalenteri alkaa olla loppusuoralla!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti