keskiviikko 23. joulukuuta 2015

JOULUKALENTERI - luukku 23

JOULUKALENTERI 2015 - luukku 23


Joulukattaus valmistuu

Nyt alkaa olla jo jännityksen huipentumaa...vielä yksi yö. Mutta ennen sitä kokeillaan, miten Kreikasta mukaan poimittu kattausidea istuu suomalaiseen joulupöytään.

Joululiinaksi valitaan henkäyksen ohut verho - mustaa, läpinäkyvää kangasta, jossa kultaisia printtejä. Arabian lautaset saavat seurakseen punaiset lasit (kuulemani mukaan Anchor Hocking lasitehtaan tuotantoa ja myyty Suomessa 1960-luvulla). Koristeeksi takavuosien kuusenkoristeita = valkoiseksi maalattuja lasten muovieläimiä. Juomaksi prinsessa Madeleinen ja Christopher O'Neillin häissäkin tarjoiltua viiniä.

Päivän vinkki perustuu lautasliinojen ja ruokailuvälineiden asetteluun

Lautasliinat ovat H&M:n, jo loppuunmyytyjä, Chihuahua-aiheisia ja ruokailuvälineet Hackmanin Artik-sarjaa. Molemmat asetellaan paperiseen pussiin, jolle laitetaan askarreltu vyö jouluteksteillä. Tällainen tästä toteutuksesta sitten tuli.
 
Ja tässä alakuvassa on joulukattaukseni innoittaja = kesäisen Kreikan matkan aikana bongattu pieni yksityiskohta. Kun kulkee silmät avoinna, voi aina löytää hyviä ideoita, joista voi soveltaa oman näköistä lopputulosta.


Huomenna onkin sitten viimeinen luukku. Siellä on vielä yksi "askarteluvinkki".

2 kommenttia:

  1. Hauska ja hieno tuo joulumenu! Hyvää joulua <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Niina! On ollut kiva lukea sinun joulukalenteriasi. Nyt on aika toivottaa oikein hyvää joulua! Tunnelmallista aikaa...

      Poista