torstai 3. joulukuuta 2015

JOULUKALENTERI - luukku 3

JOULUKALENTERI 2015 - luukku 3

ISTUTA JA KORISTELE JOULURUUSU


Tänä vuonna jouluruusu pukeutuu alpakkaan!

Kesän reissuilta on aarrevarastoon tallentunut ruskea paperipussi, joka sisältää 10 g alpakan raakavillaa. Nyt oli oikea hetki poimia se käyttöön.

Kuistin viileyteen ostettu jouluruusu kaipasi ympärilleen jotain uutta. Aiemmin mullan pintaa on somistettu kivillä, kuivatulla heinällä, sammaleella, jäkälällä ja millä lie tutulla vaihtoehdolla. Nyt oli aika kääriä kukka johonkin aivan erilaiseen ja aarteiden kätköistä käyttöön löytyi juuri sopivasti tuota alpakan raakavillaa.


Aito villa on lähtöisin Nurmelan alpakoista (www.nurmelanalpakat.fi) ja asetelman puiset sydämet ovat kirpparilöytöjä 70-luvun vanhasta, oviverhon helmistöstä.

Tällä ilmeellä jouluruusu siis tällä kertaa.

Talvi kukoistetaan sisällä ja keväällä muutetaan ulos, kuten aina ennenkin esimerkki tästä (kilk!).

Alpakan suosijoille tiedoksi: Hienoja alpakka-tuotteita on myynnissä myös Metsänkylän Navetassa (kilk!). 
___________________

Tutustumisvinkki joulun alusaikaan!

POP Å
=  uudenlaista lifestylea, jossa yhdistyy koti ja kauppa! 

Avajaisia vietettiin ke 2.12.2015
Pop Å kauppa avoinna 2.-23.12.2015, ma-pe 11-18, la 11-16, su 12-16
Läntinen Pitkäkatu 22 a 13, 20100 Turku 

2 kommenttia:

 1. Sain lahjaksi jouluruusun, minulle ihan vieras joulukukka. Lukiessani juttuasi tajusin, että mullahan on jäänyt kaikessa kiireessä kukka ihan sen omaan muoviseen astiaan, en ole siis vielä ennättänyt sitä siirtämään kauniinpaan ruukkuun. Hups.

  Pst. Blogisi ja päivityksesi ovat sen verran houkuttelevia, että jäin vähän pidemmäksikin aikaa lukemaan. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jouluruusu on joulukukkien aatelia. Itse olen pitänyt aina viileällä kuistilla niitä. Se tuntuu olevan otollinen kasvupaikka, sillä jaksavat vielä hienosti kevääseen asti, jolloin ne istutetaan sopivaan kohtaan omalla tontilla. Ja säilyy muuten maassa talven yli, kukkii ja sulostuttaa olemassaolollaan.

   Kiitos! Ja tervetuloa Oli aika -blogin lukijaksi. Tässä kohdin vuotta kaiken huomion vielä joulukalenteri. Odotuksen aika on parasta...

   Poista