perjantai 25. maaliskuuta 2016

Erilaista makeaa pääsiäiskattaukseen!

Vihdoinkin! On tullut yksi vuoden herkullisimmista juhlista; jolloin on syytä kattaa pöytä kauniisti, istahtaa ja herkutella luvan kanssa. Aika heittäytyä kaikkien tuttujen ja uusien makujen äärelle koko perheen voimin. Arjen kiireet on hetkeksi lupa unohtaa ja antaa tilaa yhdessäololle, rauhoittua pääsiäisen viettoon. Pääsiäisessä on ihana lupaus keväästä. Ja se keltainen virkistävä väri!

Uusia herkkuja on tähän juhlapäivään etsimällä etsitty ja löydettykin;
- Auringonkukansiemen on maultaan herkullisen pähkinäinen. Olen syönyt niitä ulkomaanmatkoilla Unkarissa ja Kreikassa, mutta paikallinen tapa, kuoriminen hampailla osoittautui olevan taitolaji. Budapestissa tuttu miekkailun opettaja yritti kuorimista opettaa, mutta...mieluummin valmiiksi kuorittuja, kiitos.

Auringonkukansiemeniä käytetään leivissä ja tutusti myslissä. Mutta siemeniä voi syödä yhtä hyvin pannulla paahdettuna tai vaikka suklaalla päällystettynä. Tähän pääsiäiseen valitsin siemenet maitosuklaalla. Iloinen väritys hivelee silmää, mutta ei makukaan hullumpi ole. Tämä "lintujen herkku" sopii kyllä hyvin ihmisillekin, vaikka työkaveri suhtautuikin epäilevästi - Lämpimät suosittelut!

Kovempi makeinen juhlaan - Anis de Flavigny on ranskalainen luomumakeinen, jonka sydämessä sykkii mukavasti aniksen siemen. Selkeä maku herättää makunystyrät, eikä tästä voi olla tykkäämättä. Toisena vaihtoehtona pääsiäispöydässä on esillä mustaherukka, joka sekin tuntuu aidolta maulta. Nämä makeiset ovat myös kivoja pikkulahjoja ja tuliaisia.

Lue lisää makeisista suomeksi esim. täältä.

Tervetuloa aniksen maahan, Flavignyyn!
Tutustu mielenkiintoiseen ja lumoavaan tarinaan, matkaa aniksen sydämeen -> Anis de Flavigny -sivulle tästä. 
Värikkäät siemenet sopii loistavasti venäläiseen tarjoiluastiaan. Vinkiksi kerrottakoot, että kaikki tuotteet kuuluvat Punnitse ja Säästä -myymälöiden valikoimiin.

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti