sunnuntai 27. maaliskuuta 2016

Tänään. Vähennä vauhtia. Istu. Nauti.

Odottavan aika on pitkä. Vielä ei ole ollut aika kattaa ruokapöytää ulos. Kevätaurinko on pilkotellut pilvien välistä ja antanut lupauksen lämmöstä, mutta ilmassa on ollut vielä liikaa koleita tuulia ja pölyä niin että takahampaissa kirskuu. Otettiin siis kaikki irti pääsiäisestä sisätiloissa.

Katettiin pöytä huokumaan vastavärien voimaa, etsittiin oikeita sävyjä piristämään ja sytyttämään tunnelmaa. Harmonia on usein tavoitteena, mutta pitkän pimeän kauden jälkeen kaipaa värejä. Tänään niitä oli tarjolla.

Vähennetään hetkeksi vauhtia. Unohdetaan arjen kiireet ja nautitaan.


Juhlapöydän koristeiksi sopi loistavasti leluosastolta bongatut muovieläimet - lampaat astelivat söpösti pääsiäispöytään.

 
Pääosin narsissien lumoissa parhaillaan elävänä tuotiin pöytää kuitenkin jo ensimmäiset orvokit. Syötävät kukat ovat ruokapöydän sulostuttajat. Harmi, ettei orvokki ole maultaan yhtään niin maukas kuin ulkoiselta kauneudeltaan.Monta vuotta sitten tuliaisina saadut, venäläiset korkeajalkaiset, kristallilasit ovat aina sopiva valinta juhlapöytään. Pupufiguurit toimivat paikkakortteina.Indiskan valikoimista vuosia sitten ostetut kynttiläjalat
toivat juhlaan sen rauhoittavan valon.
 
...Lepattelevat kynttilän liekit uinuvassa illan hämyssä, istun kiireettömän hetken ja hiljaisuuden kannattelemana. 

 
Ennen ruokailua napattiin muutama kuva blogin pääsiäisen väritykseen. Kameraharjoituksia tehtiin täydellä sydämellä, juniori oli mukana touhussa ja suunnitteli tulevaisuuden ammattiaan ja se on kuulemma kameroiminen!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti