maanantai 28. maaliskuuta 2016

Virolainen tibu lensi Suomeen!

Blogin sivulle pääsee vihdoin pyrähtämään Tibu! Tuo vuosia rakastamani virolainen lintupöytä tai -tuoli, miten vaan. Sen vähäeleinen muoto on saanut sydämen sykkimään ja suurta linturakkautta potevana se on lopulta minun.

Tallinna pursuaa houkuttelevasti erilaisia kädentaitoja omaavia ihmisiä - vuosien mittaan on kotiin tiensä löytäneet niin takorautaiset käyttöesineet, kuin keittiövälineet, käsityöt, herkut, taidokkaat kukkakimput, puutarhatuotteet, puutyöt, kirjat ja mm. lehdet, jotka ovat kevyitä, edullisia ja samalla voi treenata kieltäkin. Loputtomasti on riittänyt ihasteltavaa ja hämmästeltävää naapurimaan tarjonnassa. Sieltä ei ole koskaan pystynyt lähtemään Suomeen tyhjin käsin. Ja aina on saanut piristävää sykäystä joillekin omille DIY-hankkeille.

Nyt kotiin on laskeutunut siis Tibu, joka on virolaisen Maria Rästan muotoilua. Maria on onnistuneesti luonut Tibusta pöydän, joka toimii myös tukevana jakkarana. Sen humoristinen pilke ja esittävyys on saatu aikaan varsin yksinkertaisin ratkaisuin - tässä puhuttelee selkeä muotokieli. Kaluste sopii moneen kotiin ja toimii viimeistelevänä yksityiskohtana. Se on kevyt siirreltävä - sileä pöytälevy on maalattua koivua, nokka-jalka mahonkia ja jalat maalattua takorautaa.

Tutustu Eesti disaini majaan - ja anna innovaatioiden viedä, täällä on vaikka mitä ihanuuksia.

http://mariarasta.planet.ee/

  

2 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. On se jännää, miten pienillä oivalluksilla syntyy selkeä, esittävä kokonaisuus. Tähän ei edes kyllästy!

      Poista