maanantai 11. huhtikuuta 2016

Kannattaa kurkata - kivoja vinkkejä Kevätmessuilta!


Heti alkuun -> Kiitos Kukkalan Sanna pääsystä tapahtumaan!

Lauantaina aamu alkoi harmaana, mutta kummasti se kevätaurinko alkoi paistaa, kun avasi Helsingin Messukeskuksen oven. Vieressä ollut tuntematon mies tokaisi "Täällähän on koko Suomi!". Ja olihan messut vetäneet väkeä paikan päälle tungokseen asti. Kiire ei saa olla, eikä pidä tuskastua jonotukseen - kevään perässä on niin moni muukin.

Suuria odotuksia on aina ilmassa ja muutaman tunnin kuluttua on selvää, onko odotukset täyttyneet. Täällä on lupa ihastella niin vanhoja tuttuja tuotteita kuin ihania uutuuksia. Poimia vinkkejä kotiin, puutarhaan ja mökille. Jonkinmoisella selkeällä kiertämissysteemillä pyrin aina käymään kaikki messuosastot läpi ja tästä se lähti;

- Alkumetreillä ilmassa leijui mansikan tuoksu ja mansikkalaatikoitahan ei voinut vastustaa, kotiin piti ostaa. Leikkokukkia oli vieressä pilvin pimein - todella kaunista katsella laatikoita ja hyllyjä, jotka oli pakattu tiiviisti täyteen tulppaaneita ja ruusuja. Ne olivat runsaudessaankin hitusen liian arkisia vaihtoehtoja messuostoksia silmällä pitäen. Hyllyyn muodostunut tulppaaniseinä teki kyllä vaikutuksen.


Altaita, mökkejä, grillikatoksia, laitureita...tämä allas toi ylellisen vaikutelman. Kuin suoraan jostain kylpylästä. Mutta oma kylpytynnyri saa kuitenkin riittää. Seuraavalle osastolle siis.


Ruukkueucalyptus on valloittanut sydämen ja sellaisen halusin kesäksi puutarhaan. Noin metrin korkuinen eucalyptus poimittiin matkaan. Tämän laitan kesäksi ulos ja talvella koitan saada sen säilymään kuistin viileydessä, jossa ainakin oliivipuu on loistavasti talvehtinut. Tähän kasviin hullaantumista lisäsi Anun blogikirjoitus Arjen timantteja -blogissa.

 

Terassille ollaan tekemässä pieniä uudistuksia mm. uusia rajauksia ja tämä aitamalli olisi ilmavan kaunis ja simppeli toteuttaa. Vinkki, miten kadottaa köyden päätkin on hyvä. Paksua köyttäkin olisi jo varastossa, mutta tarkemmin ajatellen; lisää vaihtoehtoja kuitenkin kaivataan.

 

Tänäkin vuonna puiset laatikot näkyvät edelleen olevan käytössä ja ulkosohvissa nähdään runsaat tyynyrykelmät. Mitenkähän avoimella terassilla sadesäällä toimitaan?Kesäkukkabaarista olisi voinut hankkia kesäkukat ja yrtit istutettuina, mutta jumitin katsomaan heidän betonisaappaitaan, jotka on tehty vanhoja saappaita hyödyntäen. Tätä voisi kokeilla, kun omat keraamiset pihasaappaat alkaa olla roskiskamaa.

 

Hallin keskelle, yleisalueelle oli rakennettu unenomainen puutarha, jossa sade ropisi vaimeasti yli sadan valkoisen varjon kautta lampeen. Lammen reunalla komeili sadunhohtoinen rautasänky. Kukat ja sammalhahmot seikkailivat sulassa sovussa. Pikkulampeen sai laittaa kaaraveneen, jonka purjeeseen piti kirjoittaa jokin oma toive.Kesän 2016 sisustushitti - maton monta käyttöideaa

Matto käy penkin päälliseksi, pöytäliinaksi, tyynyksi, sohvan somisteeksi, piknik-peitoksi...vain mielikuvitus on rajana. Kaupat pursuilevat kivoja pikkumattoja, joten kannattaa hankkia parhaat valmiiksi jo nyt, mikäli mielit olla pihamuodissa mukana. Kaudeksi hitiksi osoittautuu kevyt 2-värinen kuviokimaran höystämä matto sekä mummolamuistoja henkivä räsy.

Ihastuttava ja helppo kuomalavaidea oli rakennettu lavoja, vaahtomuovia, kuormaliinoja ja erilaisia mattoja hyödyntäen. Näyttävää ja käytännöllistä, joka on erityisen mieluista DIY-henkiselle ihmiselle. Helppohoitoisuus on plussaa. Valmistusohjeita oli helppo kuvata kännykällä tai napata kokonainen ohjevihko matkaan.
 

Erityisen suuressa suosiossa tuntuivat olevan räsymatot, jotka kuljettivat aikamatkalle vanhojen tuttujen elokuvatähtien kuvasuurennosten höystämänä. Tuoden mieleen mummolamuistoja (klik!) Räsymatoista oli tehty mm. näyttäviä tyynyjä - Trenditietoisen ensi kesän "pakko hankkia" -listalle.

Suomalaisen käsityön parista löysin uuden rakkauden; Taito Shop, jonka mustapohjaiset kasviaiheiset tuotteet toivat oitis mieleen takavuosien pahviset opetustaulut. Taito Shopin messuvalikoima oli laaja, mutta parhaiksi ja itselle sopivimmiksi koin juurikin pahvisen opetustaulun, isot postikortit ja lautasliinat.


Sain selville kauniin pahvitaulun tekijän - mikkeliläissyntyinen taidemaalari-piirtäjä-kuvittaja Ebba Masalin (1873-1942), jonka elämänuraan kuului juurikin koulutaulujen piirtäminen. Näihin oli helppo tykästyä ja samalla huomata, miten joku asia kestää aikaa. Kasvitaulusarjan kuvat ovat riippuneet koulujen seinillä vuosikymmeniä, mutta sisältö on aina yhtä tuore ja opettavainen.Pahvitauluni kuvassa valloittaa viha-rakkaus-suhteen ympäröimä voikukka. Voikukka on itse asiassa kaunis, runsas ja hehkuvan värinen, siemenpallukat kuin unimaailman pumpulipilviä. Ainoa vika lienee se, että kasvilla on vahva halu päättää, missä haluaa kasvaa. Ripustan tämän taulun seinälle muistuttamaan, että kaikesta voi löytää myös hyviä puolia.

Blogikylässä liikuttiin tunnelmasta toiseenPuutarhauni-alueelle sijoittuvaan Blogikylä-osuuteen oli neljä bloggaajaa suunnitelleet näköisensä piha-alueen. Teemoina olivat moderni pelkistäjä, herkkä haaveilija, luova seikkailija ja valikoiva nautiskelija. Tekijöinä olivat bloggaajat Sanna (Kukkala), Frida (Koti kaupungin laidalla), Satu (Rauharentola) ja Satu (Kukkaiselämää). Kun osuin kylän kohdalle, ei siellä ollut kaikki bloggaajat paikalla, mutta jokaiseen pieneen sisustettuun "lasiseen kasvihuoneeseen" pääsi kyllä kurkkimaan ja kuvia ottamaan. Omaan makuun osui eniten tällä kertaa Kukkala.

Alla kuvia Kukkalasta:
 

Kevätmessujen yhteenvetona tunnen, että tänä kesänä on lupa antaa mielikuvitukselle tilaa. Kunnioittaa vanhaa, mutta ottaa avosylin vastaan uutuudet. Ennakkoluulot sitovat ihmisiä liikaa pysymään omilla mukavuusalueillaan. Paljolti haluan kiteyttää kaiken kirjaimiin DIY.

- Hyvää kevättä sinulle ja anna luovuuden voiman viedä kohti kesää! Nauti työsi tuloksista ja jaa hyvät vinkit muille. Työnnä viherpeukalot multaan ja anna kevään sävelen soida!

 
Puutarhassa voisi hyödyntää vanhoja taulun kehyksiä tai peiliä ja laittaa reunoille kukkia kiertämään.
 
Alakuvan puuteline tunti olevan miehen mieleen.
 


Messuvilinässä ehti hetkeksi pysähtyä katsomaan kukkien kauneutta ihan läheltä.
 
Tunnelmapaloja Turun Messukeskuksen Piha & Puutarha -tapahtumasta voit kurkata tästä (klik!)
 

4 kommenttia:

 1. Kiitos tästä kuvapläjäytyksestä. Kun ei kerinnyt messuille, ei kerinnyt, harmittaa hiukan. Retrot taitaa nostaa edelleen päätään, räsymatot ja vanhat taulut on edelleen in.
  Kivaa uutta viikkoa sinulle Titta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyy sanoa, että messut olivat aika kattavat kaiken kaikkiaan, sieltä löytyi kyllä jokaiselle jotain - saman katon alta. Jonkunmoinen vanha-aika elää vahvana kaiken uuden rinnalla ja kieltämättä - räsyideat olivat käytännöllisiä ja kivoja! Tervetuloa mattokesä...

   Poista
 2. Voi ihana sinä! Kiitos! Oli harmi, ettei satuttu samaan aikaan mestoille. Mutta kiva kuulla, että messukäynti oli onnistunut. Ihana kevään aloitus <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kevätmessut on aina niin ihana startti kesäkauteen. Ei meinaa millään pysyä aisoissa, kun haluaisi jo ostaa kukkia ja istuttaa kahmalo kaupalla, vaikka on yöpakkasia. Uuh! Odottavan aika on pitkä, onneksi kevättä ja intoa riittää. Kukkalasta poimin kivoja idiksiä, joita löytyy varmasti meidänkin pihalta ;)

   Poista