keskiviikko 4. toukokuuta 2016

DIY - tuunaa puutarhapöytä

Alkaa olla vahvasti ne ajat käsillä, jolloin katseet kääntyvät päivittäin puutarhakalustoihin. Sateen ja kylmien ilmojen mentyä on ollut aika palata DIY-puuhiin kalustojen parissa. Kaikkea vanhaa ei sittenkään laiteta kiertoon vaan koitetaan löytää niistä jokin uusi idis, lisäaika.Vanhat puutarhatuolit ovat saaneet ensimmäisen mustan värin pintaansa jo tovi aikaa sitten, mutta pöydästä tuli toisenlainen mietinnän paikka. Viime vuodesta käsissä oli yksi painava jalkainen vaihtoehto sekä tuolien virallinen oma kaveri, mutta se pöytä oli hieman saanut siipeensä yhdessä myrskyn aiheuttamassa ilmalennossa (tästä voi siis vetää johtopäätöksen, että kyseinen runko oli kevyt).

Oli aika päättää kumpi jalka otetaan käyttöön; tuolien kanssa samaan sarjaan kuuluva vai ihan toinen putkirunkoinen jalka. Pidemmän korren veti tällä erää tuo "ihan muu - putkirunkoinen". 

Alkuun haluttiin pöydästä tehdä hieman sievempi koko ja putket piti lyhentää. Kun uusi runko oli koossa, ostettiin pöytäpinnaksi leveää lautaa metritavarana. Lautojen sahaus oikeaan mittaan, asemointi ja maalaus. Simsalabim! Valmis! Kyllä tällä kelpaa taas jatkaa matkaa ja antaa hieman lisäaikaa kalusteille ennen uusien hankintaa.

Ja ylläri, ylläri...tästäkin tuli musta! Piha notkuu lukuisia hyvin suunniteltuja alustuksia, joten DIY-hommia riittää jokaiselle aurinkopäivälle. Pihakukkien värikoodikin on jo kiveen kirjoitettu: musta-keltainen. Väliin mahtuu toki jotain muitakin, kiinnostavia lajeja. Kevät on ihanaa tekemisen aikaa ja yli pursuilevaa innovatiivisuutta! Voimaannuttavaa aikaa.


   


Vanhaa kalusteiden DIY-prokkista, traktorituolin tekoa löytyy mm. tästä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti