torstai 19. toukokuuta 2016

DIY: Vanha grilli - uusi pöytä

Vanha grilli ehti palvella vuosia ahkerassa käytössä, jopa lapsen koulussa. Tänä keväänä oli kuitenkin aika sanoa lopulliset hyvästit vanhalle grillille ja ostaa uusi. Grilliosa meni metalliroskiin ja toiseen jätekuormaan piti heittää jalkakin. 

Mutta...taas syttyi DIY-lamppu...bling! Ja eräs tuunausidea leimahti ilmoille; tästä tehdäänkin uudelle grillille apupöytä! Jotta ensimmäinen kuva on kauniimpi silmälle niin pukataan jo alkuun, miltä lopputulos näytti = kuva alapuolella.


Todella parhaat päivänsä nähnyt puuosa ei hivellyt silmää - vanha, likaantunut ja kulunut jalka piti ensitöiksi hioa puhtaaksi. Sitten kiristeltiin kiinnitykset kuntoon ja lopulta maalia pintaan. Tänä keväänä se on ollut mustaa. Matta mustaa. Ja aina vaan lisää mustaa.

Aputasolta löysi paikkansa myös Kreikasta tuodut mausteputket. Essukin valmiina, odottaa grillaajaa.Varaston ehtymättömästi valikoimasta pintalevyksi tuli pieni "kuormalava". Sivuihin löytyi sopivia pullotelineitä ja metallitanko. Eteen muutamia koukkuja ja tanko, jotka pitävät aisoissa pyyhkeen, kannun ja erilaiset työvälineet.

Tästä tuli lopulta pienellä tuunauksella täydellisen kelpo ja toimiva ratkaisu. Jälleen kerran oltiin kiinni ajatuksessa "Älä osta uutta, jos voit helposti korjata vanhan". Uusi elämä, uusi käyttö ja täydellisen tyytyväinen oivallukseen. Vertaa kuvia "ennen ja jälkeen". Muuttua voi paljonkin. Kun viitsii nähdä toisin silmin. Alakuvassa siis lähtötilanne.

4 kommenttia:

 1. Tuli todella hieno!
  "-muori"

  VastaaPoista
 2. Vastaukset
  1. Kiitos! Olen itse täysin tyytyväinen viime hetkellä tulleeseen ideaan pelastaa vanhasta grillistä jotain tulevaan...ja idea tuli mieheltä; "mitä jos". DIY/tuunaus-asenne on tarttuvaa.

   Poista