torstai 16. kesäkuuta 2016

Alkukesän valkoinen viettelys

Alkukesän valkoisen eri sävyjä. Puhtautta ja valoa. Raikkautta ja kauniita muotoja. Yllättävän monivivahteista asetelmaa syntyy yhdistämällä saman sävyisiä kukkia. Aurinko leikittelee kukkien lehdillä, kirkastaen sävyjä ja varjoja luoden. Pohjana vanha elämään nähnyt tarjotin. Kirppislöytö, joka sopii moneen käyttöön. Maljakkoina Ikeasta ostettuja pikkupulloja ja vanha saippuapullo. 

Valkoiset kukat hurmaavat,
kumarru katsomaan, 
sillä kaunein kukoitus 
saattaa kestää vain hetken.


Jo nyt luonto tarjoaa kauniita kukkia. Tuoreita kukkia kannattaakin poimia silmäniloksi.

Testaa, tunnetko Suomen luonnonvaraiset kukat!
Hyvää luonnonkukkien päivää sunnuntaina 19. kesäkuuta Tänä vuonna teemalajina on koiranputki, joka on löytänyt kasvupaikkansa myös omalta pihalta. 
 


6 kommenttia:

 1. Kaunis kukkatarjotin sinulla! Ihanaa kun meillä on tuo kaikille avoin Ojanpenkan Kukkakauppa, josta löytyy vaikka mitä kaunista maljakoihin! Meilläkin on terassilla koiranputkea lasivaasissa. Juuri kävin napsaisemassa myös oksan juhannusruususta ja laitoin sisälle pieneen pulloon. Valkoinen kukka siinäkin, tietysti :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luonnonkukat ovat niin ihania, ettei tuota "Ojanpenkan kukkakauppaa" kannata koskaan unohtaa. Se on kieltämättä yksi kesän paras anti. Koiranputki on noussut ylivoimaiseksi suosikikseni ja niitä on napsittu sisään ahkerasti.

   Poista
 2. Luonnonkukkia on niin paljon pihalla, että tunnen itseni rikkaaksi. Tarjottimesi on kaunis!!💚 Tuija

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tuija! Luonnonkukat ovat vuosien saatossa saaneet yhä lisää arvostustani. Ne ovat kuin avoin ikkuna lapsuuden mummolamuistoihin.

   Poista
 3. Itse on tullut niin vähän haettua ulkoa kukkia, nyt pitää hakea.
  Osallistu kastehelmi kakkuvadin arvontaan mun blogissa.

  VastaaPoista