torstai 23. kesäkuuta 2016

Juhannus on kesän parasta aikaa

Säätiedotuksia on katseltu ja seurattu, mikä on alkavan juhannuksen sää. Mutta, onko sillä lopulta suurtakaan merkitystä sataako vettä, paistaako aurinko vai ropsiiko rakeita. Keskikesä lupaa kuitenkin luonnon puolesta kauneimpia hetkiä. Pian on aika nauttia niistä täysin siemauksin.

Tuoko kukkaseppele sulhon?

Kukkia pitäisi laittaa tyynyn alle, jotta sulhosta saisi selvyyden - seitsemän kukkaa tyynyn alla tai yhdeksällä heinällä tehty kukkaseppele juhannusyönä tuo tulevan aviopuolison vierailulle uneen. Mutta nyt kuitenkin riittää, että sidotaan ihan vaan juhannusseppele - leikkokukista. Ruusut ja roikkuvat heinät saavat ihan jännittävän yhdistelmän aikaan. Eikö?Juhannuksena ruokapöytään voi poimia ylipitkiksi venahtaneet orvokit.
 

Heittäydytään leppoisasti nurmikolle makoilemaan ja katsellaan taivasta. Se on rauhoittavaa kaiken kiireen jälkeen.
 
  
Nautitaan porukalla luonnon kauneudesta ja ihastellaan ympäröivää värien kirjoa. Sataa vettä, mutta onneksi välillä pilkahtelee aurinko.Juhannuksena mennään uimaan. Lentääkö talviturkki vai riittääkö pulahdus kylpytynnyriin? Ei väliä, kunhan tunnetaan veden kosketus ja laineiden liplatus. 

Vielä kun saisi terassin alle rakennetun, greipin kokoisen, ampiaispesän pois(!). 
(Sen ärhäkän poppoon, joka ehti jo pistää pientä chihu-poikaa kylkeen).
Toisaalta hieman leppoisampaakin jengiä on kotinsa pihallemme rakentanut. Siili muuttanut terassin toiselle laidalle; tuijan juurelle on kaikella huolella kaivettu ja muovattu koti. Siellä on pohjakankaat saaneet ihan uuden käyttötarkoituksen ja paikka täynnä ihan toisenlaista kuhinaa.
 

Kaapit on tankanttu täyteen herkullisia kesämakuja. 
Nyt siis syödään koko ruokalista - alkupaloista jälkiruokaan.
 

Juhannuksena annetaan nurmikon olla, eikä haeta leikkuria. Keltaiset kukat saavat loistaa kilpaa vihreän seasta. Jossain ehkä punottaa jo makoisat metsämansikat.

Kaunista juhannusta!
 

4 kommenttia:

 1. Kuulostaa ihan täydelliseltä ❤ Oi ei, teillä on ampiaispesä. Tylsää ja vielä enemmänkin kun on koira. Toivottavasti se selvisi säikähdyksellä kohtaamisesta. Hyvää juhannusta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lupaava alku juhannukselle; ampiaispesän poisto onnistui! Sori kaverit, terassi on taas meidän. Juhannusjuhla alkakoon! Koirakin selvisi säikähdyksellä.

   Poista
 2. Ihana postaus! Ja hienot kuvat! On joskus hävitetty ampiaispesä, pelottava homma.
  Nyt on jo juhannusaatto, kun tätä kirjoittelen.
  Juhla ja juhannusaatto! Ihanaa juhannusta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ampiaiset ovat poissa - vain hyttyset pistelevät tänä juhannuksena! Nautitaan kesästä ja seurataan mm. siilin puuhia. Hyvää juhannusta Tuula!

   Poista