lauantai 18. kesäkuuta 2016

Ruuat kotiovelle!

Usein kuulee ohjeen "ruoki lintuja oikein". Aina välillä pistää miettimään, teenkö niin, mutta ainakin pyrin siihen. 


Talitiainen vuokralaiseksi

Ilolla asettelin aikanaan koristelintupönttöä kelopuun nokkaan. Leikittelin ajatuksella "yksiö vuokrattavana", mutta en uskonutkaan, että joku lintu sitä oikeasti lähtisi asuttamaan - toisin kävi. Nyt vieressä ammottaa tyhjyyttään oikea lintupönttö, kun talitiainen valitsi kodikseen koristeen. Nyt olen päässyt aitiopaikalle seuraamaan keväisiä lintujen puuhia.
Tämä on sellainen win-win-suhde.
 
Murua rinnan alle ovat vanhemmat hakeneet kaukaa ja pienet poikaset piipittävät mökissä täyttä kurkkua ruokaa odottaessaan. Ajattelin hieman auttaa ja vein mökin viereen tuoreen leivän puolikkaan. Nopeaa, puhdasta, eikä houkuta edes rottia paikalle. Ruuat valmiina kotiovelle!

Nyt on hetkeksi lupa istahtaa tekemättä mitään ja jäädä vain seuraamaan lintujen puuhia.

3 kommenttia:

 1. Tintillä on selvästi silmää ja se valitsi persoonallisemman pöntön kodikseen 😉 Lintujen puuhia on kiva seurata ja melkoisessa vauhdissa poikaset pitävätkin vanhempiaan. Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 2. Tintillä on selvästi silmää ja se valitsi persoonallisemman pöntön kodikseen 😉 Lintujen puuhia on kiva seurata ja melkoisessa vauhdissa poikaset pitävätkin vanhempiaan. Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On tämä rauhallista...saa itse vaan ihmetellä, kun toiset touhuaa täysillä. Oli ihan pakko viedä "ruuat ovelle", sillä hokasin heidän käyvän kaukana toisella leipäkannikalla, jonka iskin puun oksien lomaan oravaa varten. Tuli hieman lyhempi kauppareissu :D

   Poista