keskiviikko 21. syyskuuta 2016

Åbloggarit Naantalissa

Tiistaina 20. syyskuuta Åblogit olivat kutsuvieraina Naantalissa, CC Naantalin Miia Raalin ja Kukkakauppa Kastanjan Tanja Ruuskan luonaTervetulosanat ja maljat kuohuvaa.

Miia ja Tanja kutsuivat bloggarit putiikilleen syksyiseen illanviettoon, jonka ohjelmassa oli muotinäytös, pukeutumisvinkkejä, kukkakimpun sidontaa, valokuvausta, "omakuvia" ja pöytä herkkuja notkuen. Paikalla oli mukavasti sekä vanhoja että uusia Åblogit-bloggareita.Tarjolla ihania herkkuja.

Tervetulopuheiden jälkeen ilta polkaistiin vauhtiin muotinäytöksellä. Itse olen pukeutumisessa jumittunut vielä kesään, enkä oikein ole osannut ottaa alkavaa syksyä huomioon. CC - Capri Collectionin mallistolla alkava uusi kausi oli kuitenkin vahvasti läsnä. Ihanat maanläheiset värit, pehmeät materiaalit ja tyylikkään käytännölliset mallit herättivät ihastusta. Monikin vaate alkoi miellyttää silmää ja ne muuntuivat helposti pienillä kikoilla aivan toiseksi. Valloittavia monitoimivaatteita, joille on aina tarvetta.Muutamia valittuja paloja muotinäytöksestä. Tämä viitta oli minunkin suuri suosikkini. Teijalle se sopi todella hyvin ja hän sen myös osti.

Vuosia suuresti suosimani "irtohihat" tai tässä mieluummin neuletakki-bolero-viitta-tunika-minimekko-shaali -hihat (Designed exclusively by Ioanna Kourbela) olivat myös esillä muotinäytöksestä. Valitsin mustat, sillä ne sopivat aina ja kaikkeen - läpi vuoden. Hurmaavaa joustavaa neulosta, 100% kreikkalaista puuvillaa. Kun esim. pitkät etuliehukkeet nostaa taakse, syntyy puseromainen vaikutelma. Toisaalta, kun oikein uteliaana haluaa tietää, miten monta ilmettä on yhdellä vaatteella, niin katsoo tämän videon.

Mietityttämään jäi ihastuttava Destiny cape -viitta, joka sopii tilaisuuteen kuin tilaisuuteen, haalea farkkumainen sinisyys ja beige väritys olivat todella kauniit. Se olisi pitänyt ostaa. Niin, ja ei ilman koruostoja selvitty tällä(kään) kertaa. "Siivouskaapillinen" koruja sai seuraa Marudesignin klassikkosta, peilitähdestä. Ennestään valikoimissani onkin jo Marun läpinäkyvä keltainen sydän. Kiitos näistä Miialle!


Yksi tämän syksyn ihastukseni - Kummituspensas. Kotona miehen silmissä se näytti valmiiksi kuolleelta, mutta siinähän se juttu piileekin. Tietty rumuus luo siitä kauniin sisustuselementin. Keväällä tähän pitäisi puhjeta pieniä keltaisia kukkia. Syksyllä sen pitäisi kestää jopa parin asteen pakkasia. Käypä siis ostamassa kummituspensas kukkakauppa Kastanjasta - Halloween lähestyy...Mehikasvien kauneuteen ei kyllästy koskaan. 

Leikkokukat loistavat kilpaa kauniissa väreissä.Värikästä syksyä päästiin sitomaan floristin ohjauksessa kauden kukista. Pienellä vaivalla syntyi napakka kimppu pallomaiseen maljakkoon. Tämä oli suhteellisen helppo versio toteuttaa, mutta oikeasti floristin työ vaatii hyvää sorminäppäryyttä, silmää kauneudelle, oikeaa asennoitumista työhön ja työtä silloin, kun muut lomailevat. (Voi vaan arvailla työn määrää esimerkiksi joulun korvalla.)

Suomalaisille leikkokukat ovat vielä jokseenkin juhlaa merkkaavia - asioita, jotka eivät kuulu arkipäivään. Tässä meidän olisi syytä ottaa mallia naapurista. Esimerkiksi Virossa vallitsee kukkien suhteen ihan eri kulttuuri. Kauniita kimppuja on helposti saatavilla ja mikä parasta, paikalliset miehetkin ostavat niitä usein. Tämän tavan ottaisin mieluusti myös Suomeen. Muistelen vieläkin, miten toin jokin aika sitten Latviasta asti kauniita kukkakoreja kotiin. Se ei ollut kovin helppo tehtävä, sillä tunteja kestävä bussissa istuminen kukat sylissä ei sinänsä ollut kivoin mahdollinen matkustustapa, jollei nyt ota lukuun nenään leijuvaa hyvää tuoksua. Sain taas uutta kipinää ostaa leikkokukkia useammin. Kiitos kukkaopeista Kukkakauppa Kastanjalle!


Tässä se valmistuu kukkakimppu pallon malliseen maljakkoon.
- Miten se nyt olikaan, saako olla parillinen määrä kukkia?


Iltaan kuului vielä ammattikuvaajan ottamat "omakuvat". Tilaisuus, jossa bloggarit pääsevät kameran takaa eteen. Usein on aivan eri asia ottaa kuvia kuin heittäytyä itse kuvattavaksi, mutta saapa nähdä, millaiset kuvat syntyi tällä kertaa.


Betonituikut tuovat tunnelmaa. 

Kukkakimppuja tehtiin Kastanjassa porukalla.


Giveaway-kassit saattelivat matkaan lämpimiin huiveihin kietoutuneen naisporukan. Myöhään illalla syttyi betonituikku luomaan tunnelmaa. Liikkeessä oli myynnissä myös kaunista sisustustavaraa.Tässä siis minun valintani syksyyn - monitoimiset hihat ja tähti-koru.

- Kiitos vielä kerran CC Naantali ja kukkakauppa Kastanja! 
Luostarinkatu 27, Naantali


4 kommenttia:

 1. Arvasin, että olit paljon ahkerampi kameran kanssa - hienoja kuvia! Hyvä postaus!
  Mukavaa syksyä ja toivottavasti pikaisiin näkemisiin bloggailun merkeissä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuvia tuli otettua yllättäin melko paljon - rankempaa on lähteä niitä valitsemaan, mitkä otetaan postaukseen mukaan. Tällainen paketti syntyi tällä kertaa. Oli kiva tavata, näkemisiin!

   Poista
 2. Kiitos kuvista oli todella mielenkiintoista nähtävää. Voi mitä kaikkea ihanuuksia siellä olikaan. Tykkäsin kovasti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta. Meillä oli mukava syksytapaaminen, josta jäi monia kivoja idiksiä mieleen. Saapa nähdä, mitä kaikkea päätyy tänne blogin sivuille vielä.

   Poista