sunnuntai 25. syyskuuta 2016

Ensi viikolla Turussa nautitaan kirjoista, ruuasta ja viinistä!

Turun Messukeskus tulvii jälleen syys-lokakuun vaihteessa mielenkiintoisia teemoja, kun messukeskukseen rantautuu kirjat, ruoka ja viini.

Satoja kertojia ja tuhansia tarinoita

Vetovoimainen kirjallisuuden kulttuuritapahtuma alkaa Turussa ensi viikolla. Perjantaina 30. syyskuuta pääset kirjamessuilla tapaamaan kirjailijoita, voit tutustua niin kirja-alan uutuuksiin kuin vanhaan kirjallisuuteen. Ja huomioitavaa; Kirjoja voit hankkia messuhintaan vaikka joululahjoiksi!

Oma suosikkini tapahtumassa esiintyvistä kirjailijoista on ehdottomasti sanamaija Heli Laaksonen. Helin taival runoilijana on todella ainutlaatuinen ilmiö; lounaismurteella kirjoitetut, arjen iloista ja suruista sekä ilkikurisesta ironiasta keitetyt runot ja tarinat käyvät suoraan sydämeen.

Lokakuussa 2016 nähdään, miten Helin teos Sylvia, Tuija ja laulava patja yhdistää tarinankerrontaa, runoutta ja näytelmällisyyttä. Uusi kirja marssittaa esille kaksi hurmaavaa muijaa, Sylvian ja Tuijan, kaikkine kommervenkkeineen. Marjatta Rinne ja Eija Nurmio ovat valmistaneet kirjan aineksista komediallisen kamarinäytelmän.

Taitava Heli koettaa siipiään nyt myös kuvittajana: Elina Wallinin kirjoittaman, tiettävästi universumin ensimmäisen, Porin-murteisen lastenkirjan Semmoset ja tommoset Tapleti arvotus -kuvamaailma on Helin siveltimestä peräisin.

Helin messuesiintymiset näet tästä.

Helin töitä on Oli aika -blogissa ollut esillä ennenkin:
- Koiranne alkaa kohta kukkia
- Lähtisiks föli?


Heli Laaksonen Turussa, kuva: Titta.

Nähdäänkö kirjatreffeillä?

Kirjalliset treffit järjestetään 30.9. ja 1.10. klo 17–18 Turun Kirjamessujen B-hallin kahviossa. Kirjallisille treffeille ovat tervetulleita kaikki messukävijät. Toiveena on, että tulijat ottaisivat mukaan lempikirjansa, jonka on myös valmis kierrättämään. Tapahtumassa on luvassa lyhyitä kohtaamisia, joiden aikana kirjat vaihtavat omistajaa.


Ruoka- ja Viinimessuilla maistellaan 30.9.–2.10.2016 herkkuja, viinejä, lähiruokaa ja opitaan kokkausta!

Turun Ruoka- ja Viinimessut tarjoaa nautintoja kaikille aisteille. Tapahtuman vetonauloja ovat mm. runsas lähiruokatarjonta ja uudistettu viinialue. Messuilla esittäytyvät yritykset tarjoavat runsaasti herkkuja ostettavaksi ja maisteltavaksi. Kokkausnäytöksissä huippukokit antavat vinkkejä yleisölle! 

Upeasti somistetulla viinialueella pääset maistamaan ja tutustumaan viiniyrittäjiän houkutteleviin tuotteisiin.

Lue lisää:  http://www.turunmessukeskus.fi/tapahtuma/turun-ruoka-ja-viinimessut/

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti