lauantai 10. syyskuuta 2016

Idea kaaoksen hallintaan

Lähtötilanne - olen jo vuosia saanut huomata, että tunnen vetoa vanhoihin esineisiin, keräilyyn ja tuunaukseen. Aarteenmetsästys on tuonut eteen lukuisia merkittäviä aarteita ja tuunausuurastuksilla on syntynyt yhtä ja toista. Joistain on maksettu suuriakin summia, mutta paljon materiaalia on siunaantunut veloituksetta. Koska mielenkiintoisia juttuja tupsahtelee suhteellisen vaivattomasti eteen, on helppo tehdä hetkellisiäkin demoja ja laittaa esineet kiertoon, kun ei enää miellytä. Kierrättäminen on aina antoisaa, esineestä on saanut kaipaamansa ja se on valmis jatkamaan matkaansa seuraavalle vastaanottajalle, joka keksii taas uutta käyttöä.

Laitilan Munamarkkinoilta bongasin edelliskesänä servettitelineen, jonka kylkiäisenä sain raastinraudan. Rauta oli jo ruosteen suloisesti hellimä ja ajan merkit näkyivät pinnassa. Sille ei tuntunut olevan mitään käyttöä, mutta otin kuitenkin mukaan. 

Rauta roikkui hetken keittiössä ja lopulta ulkona historiallisen kokoelmaseinän somisteena. Nyt keksin sille vihdoin muutakin käyttöä.

Raastinrauta tuo järjestyksen

Olen pitkään tuskaillut korvakorujen etsimistä. Aina tuntuu olevan toinen hukassa ja aikaa menee niitä etsiessä. Päätin kokeilla raastinrautaa korujen säilytykseen. Tästä näkee heti värit ja kaikki pysyy järjestyksessä. Ei hullumpaa.

Saa nähdä vaikuttaako raastinrauta hopeisiin osiin jotenkin ei toivotusti. Ja päädytäänkö johonkin toiseen ratkaisuun, mutta nyt mennään tällä.

10 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Tämä on ainakin yritys pitää kaikki korvikset lähellä, käden ulottuvilla ilman suurempaa haahuilua, "missä se toinen nyt on?" Aika näyttää, onko toimiva.

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Kiitos! Tässä tulee järjestystä ja väriä samassa paketissa ;)

   Poista
 3. Oi miten ihana raastinrauta (ja tuo historiallinen seinäsi myös)! Tosi kiva idea ottaa raastin käyttöönkin. Välillä korvisten säilyttäminen on kinkkistä ja ainakin sen toisen parin löytäminen. Mukavaa sunnuntai-iltaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tässä tavarapaljouden ajassa olisi kiva, kun ei kaikkea keräisi. Toisinaan huomaan niin silti tekeväni. Tämä taas hieman tuki ajatusta, että vanhalle esineelle löytyy usein vielä käyttöä. Tämä korvisteline on näppärä, kun heti löytää etsimänsä ja jopa paremmin muistaa, mitä omistaa 😊

   Poista
 4. No, on siinä näppärä ja hieno telin korviksille!

  VastaaPoista
 5. Vastaukset
  1. Kiitos! Onpa ehditty jo muutama päivä elää tämän asetelman kanssa. Hyvin on paikoillaan pysyneet ja helposti löytää.

   Poista