lauantai 17. syyskuuta 2016

Lintulauta uuteen käyttöön

Syksyn loistavia hetkiä on edellisen kauden poistomyynnit. Sieltä tarttui jälleen käteen jotain kivaa; lintujen ruokintateline. Tosin näin sille heti muun käytön.

Ensisilmäyksellä kaupassa katse bongasi tuon venttiilin. Punaisen kukkasen. Kummallista sinänsä, että pelkkä venttiilin muoto voi olla "rakkautta ensisilmäyksellä" -osa. Mutta...näin tässä taas kävi. Puoleen hintaan myyty teline vaihtoi omistajaa ilman suurempaa pohdiskelua.

Se oli ihan bueno alkuperäisvärityksessä ja ns. myös käyttötarkoituksessaan. Myyjäkin kovin kehui, miten hänen äidillään on samanlainen, missä ja miten siinä linnut viihtyy...mutta...

(Vinks; Venttiiliin on rakkaus puhjennut ennenkin. Katso tästä)
Tämä on se käsittämätön kohta - venttiili. 
- Maassa lepää uusia unelmia. Pieniä asioita. Uusia ideoita. 

Helpolla kuviolla ideaa lähdettiin jalostamaan. Mattaista mustaa spray-maalia ja koko teline pyyhkäistiin uuteen sävyyn. Nyt vaan odottamaan kuivumista.


Kun teline oli kuiva odotti paikka jo valmiina.

Ilma oli tarvittavan pläkä, joten oli helppo testata tätä: iso tuikku palamaan illan pimeyteen! 

Syöttötelineen alataso on käytännössä niin pieni, ettei siihen ole mahdollisuutta laittaa linnuille siemeniä. Meillä. Pihaamme asuttava harakkajengi huiskii ensilennolla kaikki jyvät ympäriinsä ja mikään ei tulisi pysymään astiassa. Harakat muutenkin varastelee yhtä sun toista ja heittelee niitä naapuriin. (mm. keväällä ulkokuusemme joulukoristeet löytyvät aina naapurin tontilta.)

Tässä pihassa oli pakko ottaa ihan uudet ohjat ja laittaa asiat uuteen järjestykseen, jossa kaikella on paikkansa. Lintujen ruokinta on syksymmälle siirtyvä oma lukunsa ja eri paikassa.Illan himmeässä varjossa tämä uutuus on meillä lyhtynä. Kun tulee tuulisemmat kelit niin pitää kehittää jokin lasiastia, ettei kynttilä sammu.
Suhteellisen kirpakan aamun vallitessa tämän lyhtytelineen vierellä hörppästään aamukahvit ja tunnelmaa on, aamupäivälläkin. 

(Aamukaffen pöytä on DIY-puuhasteluja, jos haluat nähdä, mikä siitä aikanaan tuli, niin näkyy tästä.)

Lämmintä syksyä - ideoita ja uusia järjestelyjä!


2 kommenttia:

 1. Tuli todella kaunis lintulyhty, jos niin vois sanoa.
  Löysin blogisi Pienen pilvenhattaran kautta. Liityin lukijaksi ja panin seurantalistalle Blogit.fi
  Käy sinäkin kurkkaamassa blogiani ja liity lukijaksi ja laita Blogit.fi seurantalistalle, olen myös siellä. Kiitos, on kiva saada uusia blogeja luettavaksi ja samalla uusia blogituttuja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, että olet bongannut nämä sivut. Käynpä katsomassa sinun sivujasi hetimmiten ;)

   Poista