maanantai 26. syyskuuta 2016

Lusikasta koruksi

Katselin tietokoneelta vanhoja kuvia, mitä kaikkea siellä odottaakaan jutuntekoa. Yhtä sun toista oli ja osa päätyi suoraan roskakoriin. Kummallista, että sitä pitääkin säästää kuvia jossain ihme "jemmassa", vaikka melkein tietää, ettei niitä koskaan käytä. Mutta jos kuitenkin...

Tässä katselun lomassa silmiin osui vanhat lusikkakuvat, joista uupuu muutama välivaiheen työkuva. Jostain syystä en halunnutkaan näitä roskiin viskata vaan otin juttuun mukaan, vaikkei siis ole tallessa kolmea enempää.

Ensimmäisessä kuvassa on valmis tuotos. Oma demoversioni rannekorusta.

Teimme miehen kanssa ihan vaan koeversion, josta piti jatkaa erilaisia malleja, muttei jatkettukaan. Omaa silmää tämä koru kyllä ihan miellyttää - olisi voinut jalostaa askartelua ja tehdä lahjoiksikin.

Työn vaiheita lyhyesti

Sahasimme lusikasta käyttöön varren ja siistittiin sahausjälki sileäksi. Varsi taivuteltiin pikkuhiljaa putken päällä ranteeseen sopivaksi. Varren molempiin päihin teimme läpiviennit ja vanhasta hopeaketjusta viriteltiin rannekorun toinen puoli. Vielä piti saada jotain roikkumaan ja se oli 1980-luvun Aarikan pieni hopeasydän.

Tämä ei ole vaikeaa, mutta vaatii jonkin verran sopivia työkaluja.Lusikat jakoon

Sain ison nipun vanhoja lusikoita ilmaiseksi naiselta, joka oli kyllästynyt elämää nähneisiin, tummentuneisiin ja eriparisiin pikkulusikoihinsa. Nyt olisi materiaalia, josta vääntää. Voisihan tehdä niinkin, että kahdesta kaaresta muodostuu ranneke ja välissä vain metallilenkit...ehkä projekti vielä jatkuu.

Vanhempaa korukokeilua edustaa mm. muovipullosta tehdyt korvakorut.

6 kommenttia:

 1. Ihana rannekoru. Voisin ostaakin tuollaisen. Itsellänikin on koneella kansio "käyttämättömät" eli kuvia, joita en ole raaskinut hävittää, mutta joista ei ole ollut jutun ainestakaan. Ehkä joskus päätyvät postaukseen "kaikki ylimääräiset"

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos oikein innostuisi, niin nämä korut voisi olla kivoja joulumyyjäisiin. Ja se on jännä juttu, miten tuo "ylimääräiset" kansio löytyy muiltakin. Sinne vaan löytää tiensä moni kuva. Ehkä niidenkin aika tulee...

   Poista
 2. Kaunis rannekoru! Tuossa on rockia!
  Hyvää viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! On tässä ollut kiva vääntää lusikoita, kerrankin oikein luvan kanssa. Lapsena koitin olla "Uri Keller", muttei vanhemmat olleet yhtään innoissaan, miksiköhän...?

   Poista