maanantai 17. lokakuuta 2016

Joulukalenteri 2016

- Joko jouluttaa?

Joulu lähestyy kovaa vauhtia. Vielä on matkaa, mutta pian herätellään jo lapsuusmuistoja; joista joulukalenteri on ehdottomasti yksi parhaista. Tuolloin kaupasta ostettiin kaunein mahdollinen kuvakalenteri, jolle etsittiin kotona näkyvä paikka. Odoteltiin. Kärsivällisinä. Aamut oli parhaita, kun sai avata uuden luukun ja oli taas lähempänä aattoa. Lapsen silmissä tämä oli satumaista.Vielä aikuisenakin tämä joulukalenteri saa hykertelemään intoa puhkuen. Kalenterit ovat viime vuosina muuttuneet ihan omaan lukuunsa. Aikaa seuraten olen itsekin sujahtanut siihen kelkkaan. Enää ei riitä välttämättä yksi kalenteri.

Elämme lokakuuta ja huomaan omistavani jo kolme joulukalenteria! Onkohan tämä sitä jouluhulluttelua yli äyräiden?

Ensimmäisen kalenterin, pietarilaisen kirkon, hankin Turun kirjamessuilta. Tämä on näyttävä A2-kokoinen versio, jonka saa irrotettua hopean sävyisestä taustastaan. Kirkon luukuista avautuu erilaisia ikoneja. Tästä huokuu säväyttävää arvokkuutta ja kiinnostavaa historiaa. (Trimeeri 25,-).


Kaksi muuta kalenteria ovat tuliaisia Tanskasta.

Den store Te calendar tarjoaa uusia teen makuja joulun odotukseen. Se on tehty varta vasten Magasin-tavaratalolle. Tästä jää vielä vankka ja hyvä pohja rakennella itse diy-kalenteria tuleville vuosille (25,-).Toinen huikea ihanuus on oiva lahja ihmiselle, jolla on jo kaikkea: L´Occitane Calendrier de L´avent. 24 kpl L´Occitanen vastustamatonta yllätystä takaa miellyttävän joulun odotuksen. Kalenterista tulee suihkugeeliä, käsivoidetta, kasvovoidetta, puhdistusöljyä, body lotionia, jalkarasvaa, kynsivoidetta, kasvovettä, saippuaa, edt:tä eli kaikkia tarpeellisia laatutuotteita (45,-).

Tätä kalenteria katselin viime vuonna nettikaupoista, mutta tuolloin jäi hankkimatta.

Täällä ollaan valmiina jouluun...suuri juhla lähestyy ja pienet yllätykset pitävät huolen, että kaiken aikaa säilyy sopiva joulujännitys. Pidähän silmät auki kaupoissa, hyvät kalenterit menevät kuin kuumille kiville!4 kommenttia:

 1. Huomasin jo kivoja suklaakalentereita lähikaupassa. Pitääkin ostaa ajoissa. Yksi suklaakalenteri pitää kuitenkin myös olla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kalentereita on alkanut ilmestyä myyntiin siellä ja täällä. Ne ovat valikoimissa ihan huomaamatta ja totta se on, että parhaat menevät kyllä ensin. Viime vuonna hittituote oli Baby Lips -kalenteri: http://oliaika.blogspot.fi/2015/11/uusi-joulukalenteri.html - Mutta kyllä se suklaakin niin hyvin maistuu ;)

   Poista
 2. Jouluttaa!
  Ihana tuo ikoni-kalenteri. Se olisi sopinut meillekin.
  Kalenteri on jo tosin meilläkin hankittuna :) Yksi riittää? Voi olla, että sorrun ostamaan taas kerran myös partiolaiselta, vaikka en yhtään niistä tykkääkään (siis kalentereista, kun ovat niin tylsiä) enkä laita niitä koskaan esille... Mutta pieni partiolainen oven takana on vaan usein sen verran hellyyttävä näky :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pietarin kirkko on upea ja olisi se Trimeerin Venetsia-kalenterikin ollut houkuttava. Partiolaisten kalessa on kuitenkin aina oma juttunsa. Joskin sitäkin voisi hieman uudistaa :) Ihanaa joulun odotusta!

   Poista